Skip to content

1 uke uten løping

Posted in Treningsglede

Hei søndagskveld! I forrige uke hadde jeg løpeforbud og siden det hører sjeldenheten til gjorde jeg meg noen erfaringer undervegs.
img_4320

Etter all løpingen som ble i september fikk jeg løpeforbud av min kjære mann i hele sist uke. Jeg kjendte det var noe stivt i det ene kneet og all fornuft tilsa at det skulle få hvile etter 321km. Så da ble det slik. Hele sist uke løp jeg ingenting og det hører sjeldenheten til. Lørdag og søndagen gikk helt fint, det kriblet ikke i løpefoten. Men da vi kom til mandagen og onsdagen fikk jeg veldig lyst til å løpe men valgte fornuften. Jeg løp min første tur i går og gikk dermed altså 7 dager uten å løpe.

Jeg hadde på ingen måte tenkt at det å ha en løpefri uke var noe jeg kom til å skrive om på bloggen min. Men det faktum at jeg erfarte en del nye erfaringer fikk meg til å innse hvor viktig fysisk aktivitet egentlig er! Jeg tar det nok litt for gitt i hverdagen min siden det er en selvfølge for meg å bevege meg mye. Det var først når jeg måtte være uten løpingen min at jeg merket hvor mye det egentlig gjør for kropp og sinn.

Søvn: I forrige uke var jeg påfallende trøtt. Jeg seg litt i sammen på kveldene og følte meg uopplagt rett å slett. I tillegg sov jeg veldig dårlig natt til fredag, tror jeg sov kun 3 timer. Jeg fikk det bare ikke til. Om det var tilfeldig eller om det har noen sammenheng det vet jeg ikke. Men generelt følte jeg meg mer trett på jobb fra morgenen av og jeg følte meg trett på kveldstid etter at ungene var i seng.

Kosthold: Kostholdet ble dårligere i forrige uke. I og med at jeg ikke trente noen særlig merket jeg at sulten ikke var den samme. Normalt spiser jeg mye mat fordi kroppen min trenger det. Forrige uke var rar matmessig siden jeg gjerne hoppet over kveldsmaten fordi jeg ikke var sulten men ble småsulten utover kvelden. Å bli småsulten på kveldstid fører aldri til noen sunne smarte valg hvertfall.

Uro/rastløshet: Dette punktet er litt vanskelig å sette ord på syns jeg. Men jeg kjendte på en uro over at jeg ville røre på meg men fikk ikke lov. Jeg hadde til tider litt for mye energi som jeg ikke fikk utløp for. En indre uro over å ikke fungerer slik jeg pleier i min egen kropp dersom det gir noen mening.

Så kom lørdagen og jeg var super klar for å løpe igjen. Jeg hadde gledet meg til det. Siden vi alle var hjemme valgte jeg å stå opp og løpe før frokost. Resten av gjengen min satt i sofaen og såg på Ipad og barnetv og jeg benyttet anledningen. Det ble en rolig 6 km og vet dere hva? DEN følelsen kan ikke beskrives. Jeg følte meg så lett på foten, så glad, så full av energi og svevde litt. Jeg kjendte på hele kroppen at den slappet av og var fornøyd. Det hører sikkert helt rart ut dette men tro meg det var så god følelse.

Jeg har uten tvil funnet ut at kroppen min og sinnet mitt trives best med fysisk aktivtet. Løpingen gir meg så mye overskudd, energi og glede at jeg kan ikke tenke meg et liv uten. En uke uten løping var mer en nok for meg. Heldigvis er kneet mitt helt topp nå og jeg har nettopp kommet inn fra en frisk løpetur ute i nydelig høstvær.

Ønsker alle en riktig fin søndagskveld videre og håper du planlegger inn litt fysisk aktivitet i den kommende uken. Fortell meg gjerne under i kommentarfeltet hvordan din treningsuke ser ut, da blir jeg glad 🙂 Klem!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.