Skip to content

Det lønner seg å undersøke

Posted in Beate Tipser

God onsdag! I dag tenkte jeg å skrive litt om penger, rekninger og at det ofte kan lønne seg å ta den ekstra telefonen som egentlig er ganske stress.img_3996

Jeg tror jeg snakker for flere når jeg sier at folk flest får en faktura hjem i posten og betaler den uten å undersøke den noe mer. Nå nylig har jeg hatt 3 ulike fakturer som jeg har stusset over og i 2 av tilfelle hadde jeg rett. Den ene fakturaen som jeg reagerte på var SFO regningen til Lykke. Der stod det måltid onsdag som en merknad og hvilket beløp vi betalte for det. Siden Lykke ikke har SFO på onsdager synes jeg at dette var rart og ringte dem for å høre at alt var riktig. I dette tilfelle var beløpet riktig men teksten var feil og hun på skolen kunne ikke heller forstå hvorfor det stod slik men det var heldigvis i orden.

Vi har Gjensidige som forsikring og mye av grunnen til at vi valgte dem var nettopp fordi de kunne gi oss et godt tilbud. For hvert nytt år virker det som at slike «tilbud» utgår og prisen går automatisk opp. Vår månedspris gikk derfor opp nesten 250kr og jeg stusset over det hele. Da jeg ringte dem forklarte de meg at alt stiger og at vi som kunder må forvente at forsikringen og stiger. Jeg forklarte dem at grunnen til at vi valgte dem var nettopp fordi de kom godt ut på pris men at de nå var over andre selskaper i pris. Det var nok til at vi fikk redusert ned prisen igjen.

I forrige uke mottok jeg en faktura fra Norsk Sykepleieforbund på over 4000kr. Det viser seg at mens jeg var i ulønnet permisjon med Felix gikk ikke mine faste trekk som vanlig fra kommunen. Jeg synes likevel at det var rart at jeg skulle måtte betale såpass stor sum for de månedene og tok derfor kontakt med dem via telefon. Etter telefonsamtalen var jeg mye klokere og det viser seg at under ulønnet permisjon skal en betale en langt lavere sats enn dersom en er i full jobb. Jeg fikk ny faktura i går, den var på 468kr.

Poenget mitt med dette innlegget er vel at det som regel lønner seg å undersøke dersom du stusser over noe. Det kan skje feil og jeg tipper at det ikke finnes noen der ute som ønsker å betale mer enn de skal. Jeg skal innrømme at det er ganske «stress» å ta disse telefonene men at det er så godt når det er gjort. Studer fakturaen din og dersom du stusser over noe bør du undersøke om det ligger noe i det. I mitt tilfelle nå nylig sparte det oss hvertfall for flere tusen.

Ha en riktig fin onsdag dere! Klem

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.