Skip to content

Prosjekt #løpforthea er nå ferdig

Posted in Treningsglede

Hei og god søndag i det nydelige høstværet! September måned er nå over og jeg hadde den store gleden av å overføre noen kroner til Theas Minnefond på fredag.
img_1768
Jeg bestemte meg noen dager før 1 september at jeg skulle hive meg på #Løpforthea. Jeg måtte liksom lande litt etter halvmaratonet før jeg gikk for et nytt mål. Jeg bestemte meg raskt for at dersom jeg skulle bli med skulle jeg gå all in. Jeg skulle løpe hver eneste dag og jeg skulle klare å tilbakelegge 300km. Jeg visste at det ikke ville være svært gunstig for kroppen å løpe hver dag men alle regler har unntak. I september var mitt unntak.

Jeg hang et ark på kjøleskapet. På arket skrev jeg LøpforThea som overskrift og datoene nedover. Hele poenget med den listen var for å holde orden på antall km. Listen viste seg også å være svært motiverende for meg selv på de dager da beina føltes tunge eller de dager hvor jeg kjempet mot klokken.
img_4179
Fredag løp jeg siste økt i september og ivrig gikk jeg ned for å rekne sammen hva totalen ble. Jeg er super fornøyd med at jeg nådde målet mitt og tilbakela 321 kilometere! Gledelig førte jeg over 321 kr til Theas Minnefond som går uavkortet til kreftforeningen, hvor fantastisk er ikke det?

I løpet av dette prosjektet har jeg postet antall km hver dag inne på en Facebook side. Det gikk en stund før jeg forstod at alle mine venner på Facebook kunne se dette, jeg trodde bare det var de som deltok på prosjektet #løpforthea. Plutselig forstod jeg hvorfor så mange hadde behov for å bemerke at jeg løp så mye, de leste det jo hver dag.. En morgen traff jeg på en gammel skolekamerat som ikke intresserer seg for jogging i det hele tatt. Det var derfor hyggelig å høre han si: «Du skal ut å løpe for Thea rekner jeg med?». Jeg ble ganske satt ut at han visste det men det slo meg ganske raskt at han ser det jo på Facebook ja. Poenget mitt kommer muligens ikke så godt frem her men det jeg prøver å si er at dette løpegreiene for Thea har fått oppmerksomhet!

Å sette fokus på noe så viktig som dette gjør meg glad. Jeg løper gjerne igjen neste september og håper dette blir en årlig tradisjon Trude Håland. 

Det å løpe 321 km kjennes på kroppen. Jeg er litt støl i et kne og kjenner at kroppen trenger litt hvile i noen dager nå for å hente seg inn igjen. Undervegs i dette løpeprosjektet har det gått overraskende bra vil jeg si. Jeg har vært målbevisst og strukturert og sitter igjen med en god følelse over hvordan jeg løste det rent tidsmessig. Min måte ble som jeg skrev forrige søndag: planlegging og at jeg var fleksibel. Jeg løp 3 økter før klokken 06.00, langturene på fridager eller når jeg hadde kveldsvakt. De dagene hvor det ble sene kveldsturer var jeg godt fornøyd med 6-7 km.

Jeg har enda ikke satt meg et nytt treningsmål og det føles helt greit. Det jeg gleder meg til nå er å ta litt mer tak i styrketreningen min som har blitt nedprioritert til fordel for løpingen i denne måneden. I kveld skal jeg sette meg ned å lage et nytt slyngeprogram til mine kjekke kunder på Jæren Sportssenter og det gleder jeg med til. Dersom du deltok i #løpforthea kommenter gjerne under her hvordan din opplevelse ble. Jeg sitter igjen med en særdeles god følelse nettopp fordi det fikk såpass mye oppmerksomhet som det gjorde. Jeg er veldig spent på hvor mye vi sammen løp inn for denne saken og håper det publiserers. Inne på Facebook gruppen har det hvertfall vært utrolig mange som deltok og det er ingen tvil om at det både motiverte og inspirerte meg til å løpe!

Ønsker alle en riktig fin søndag. Takk for at du klikker inn her for å lese, det setter jeg veldig pris på. Håper dere får en fin ukesstart i morgen og at det blir en fin uke. Klem

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Mari
  Mari

  Du har vært kjempe gode:) å vettdu en ting.. Itte eg såg du klarte å komma deg ud før jobb, allså grytidlig om morgenen, så bestemte eg meg for at d sko jammen eg og prøva.. En gong.. D såd litt langt inne, for eg e glae i å ligga frampå, MEN, nå har eg gjort d to morgona, å imårå skjer det igjen:) TAKK for tips å inspirasjon!

  2. oktober 2016
  |Reply
  • Vet du Mari, dette er noe av det som er så fantastisk med å skrive en blogg! Det er liksom det jeg liker med blogg, en kan finne motivasjon, tips og inspirasjon hos andre 🙂 Tusen takk for en veldig fin kommentar, det varmet! Å så flink du har vært! God morgentur i morgen da spreking 🙂 Klem

   2. oktober 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.