Skip to content

Asiatisk matrett

Posted in Kosthold

I mangel på hva jeg skal kalle denne nydelige matretten må det bli den overskriften. Dette herremåltidet fikk jeg servert hos Bente for ikke så lenge siden og nå håper jeg du kommer til å teste det ut. Enkelt, svært godt, noe nytt og spennende. I tillegg blir det litt latter rundt bordet.
img_4548
God lørdagskveld! Det var planlagt at dette innlegget skulle komme ut noe tidligere slik at dere hadde mulighet til å hive dere rundt for å lage lørdagskosen. I dag deler jeg med dere et kanon godt asiatisk måltid som dere bare må teste dersom dere ikke har vært borti dette før. Du trenger:

 • Valgfritt kjøtt, jeg brukte kylling.
 • Valgfri grønsaker, jeg brukte papirka, avokado, gulerøtter, agurk, ruccula salat og rødløk
 • Glassnuddler
 • Peanøttsmør + Hoisin saus til å lage selve susen/dipen
 • Rispannekaker beregnet til å lage vårruller med
 • En stor skål med varmt vann på bordet.

img_4523

På bilde over kan du se hva du trenger av de mest «uvanlige» tingene for å lage denne retten. Jeg hadde aldri kjøpt dette men det finnes på vanlig dagligvare, jeg fant de både på Coop Mega og Coop Ekstra. Sausen lages enkelt av at du tar en hel krukke peanøttsmør og blander med en hel flaske med Hoisin sausen, sett den i kjøleskapet frem til servering. Kutt opp valgfrie grønsaker og lag i små skåler som du setter kaldt frem til servering. Valgfritt kjøtt skal være varmt, stekes rett før servering.
img_4546
Glassnuddlene skal også være varme, disse skulle bare trekke i 3 min i kokende vann under lokk, enkel fremgangsvisining på pakken. Med andre ord var dette en enkel rett å lage siden en kan gjøre klar så mye på forhånd.
img_4549
Legg lefsene på egen tallerk ved siden av en stor bolle med kokende varmt vann. Lefsene må dyppes i bollen for å bli svært elastiske, kan være en øvelse de første gangene til å få lefsen rund på tallerken igjen, men det blir bare mye morsomme øyeblikk evt. Når lefsen ligger på tallerken starter en bare å fylle den i midten med hva en skulle ønske. Anbefaler å smøre sausen litt ut på lefsen for å få den gode smaken fordelt på hele lefsen ikke bare i et stort jafs midt i. «Kondomretten» er blant annet et navn denne navnet har fått og det skjønner en når en ser bilde nedenfor:
img_4551
Om en spiser retten med bestikk eller med hendene er nok en smaksak.
img_4550
img_4546
Tusen takk til Bente som introduserte meg for denne matretten, veldig kjekt med tips til nye retter som kan serveres til forening, helger eller andre anledninger. Dette håper jeg virkelig noen av dere vil teste ut, dere vil ikke angre. Spør meg gjerne om det skulle være noe dere lurer på så skal jeg svare så godt jeg kan.

Da gjenstår det for meg å ønske dere en riktig fin lørdagskveld videre. Vi hopper straks i finstasen og gleder oss til å feire Silje & Cato i kveld! Vi blogges mer i morgen. Klem

Beate

Blogglistenhits

 

2 Comments

 1. Maria
  Maria

  Tips til overskrift er «myke vårruller» ? hvertfall det vi kaller disse på jobb ✌ da fyller vi de med koriander og limemarinerte reker ? og grønnsaker av valgfritt slag ✌

  6. november 2016
  |Reply
  • Myke vårruller var et godt tips til denne retten ja, takk 🙂 Ha en nydelig mandag Maria 🙂

   7. november 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.