Skip to content

DIY: Adventstake

Posted in DIY

Hei til dere sent en fredagskveld. I dag har jeg lyst å tipse dere om en veldig enkel men fin adventstake dersom du er lei den du har fra før.
img_4915

Om bare 2 dager skal vi tenne det første lyset som symboliserer ventetiden frem til jul. Det er 1. søndag i advent og nå skal adventstaker frem i de tusen hjem. På torsdag dro jeg frem all julepynten vår for å starte på pyntingen og jeg fikk så lite lyst å ha den adventstaken jeg hadde i fjor. Siden jeg har interiør kjøpestopp tenkte jeg at da må jeg hive meg rundt å lage en i stedet, og slik ble det. Alt du trenger er blekkbokser, plasterfjerner og maling.

Steg for steg hvordan de lages:

 1. Riv av all papir på boksene, gjerne ved hjelp av varmt vann.
 2. Bruk plasterfjerner som kjøpes på Apotek til å fjerne limrester.
 3. Tørk.
 4. Mal i valgfri farge, evt la de være orginale slik de er.
 5. Lag/kjøp tall 1-4.
 6. Fest tall med hyssing eller ståltrå. Jeg brukte ståltrå i gull.

Jeg malte boksene svarte siden det var det jeg hadde hjemme. Deretter malte jeg noen tall av metal hvite. Deretter fylte jeg boksene med småstein før jeg sette lys oppi og fylte på litt mer småstein. Jeg fylte toppen rundt lyset med mose.
img_4929
Jeg syns det ble veldig rent og enkelt slik som på bilde over men at det manglet den siste piften. Jeg fant derfor et gullbånd som jeg valgte å surre rundt i tillegg til en grønn falsk grein. Slik ble sluttresultatet som jeg ble veldig fornøyd med:
img_4931

Dersom du fikk inspirasjon/tips/lyst til å lage noe tilsvarende er det bare å hive seg rundt i morgen. Dette er billig, enkelt og relativt fort gjort. Også er det alltid kjekt å ha noe som ikke alle andre har ♥


Hadde planer om å lage dette innlegget til dere før jeg gikk på jobb i dag men tiden strakk rett å slett ikke til, derfor kommer det noe sent. Jeg viser dere bilder av vår pakkekalender i morgen så klikk gjerne innom da. Håper dere har fått en fin start på helgen og har mye kjekt foran dere. Klem

Beate

Blogglistenhits

6 Comments

 1. Inga Helene
  Inga Helene

  Så kult det vart! ??☺️

  26. november 2016
  |Reply
 2. Lise
  Lise

  Wow! Den blei knallfine?? Kjekt med DIY innlegg?

  26. november 2016
  |Reply
  • Tusen takk Lise 🙂

   27. november 2016
   |Reply
 3. Gro
  Gro

  Kjempe fint vennen?Så kjekt med noge eget??

  26. november 2016
  |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.