Skip to content

Jeg utfordrer lillebror

Posted in Treningsglede

God søndag og hei til dere som titter innom bloggen min. For en stund siden utfordret jeg min lillebror Stian til en løpetur, les mer om hvordan det gikk under.
img_4744
Ut av det blå fikk jeg svært lyst til å utfordre Stian til å løpe sammen med meg. Jeg bestemte meg for at han skulle løpe 3 km og vi valgte derfor fugleparken på Nærbø. 5 runder rundt løypen inni parken blir 3 km.

Hvorfor jeg valgte å utfordre nettopp Stian? Det er veldig enkelt spørsmål. Jeg tror nok ikke jeg kjenner noen som er så avslappet og liker å ta livet med ro slik som han gjør. Jeg vil nesten påstå at hans kondisjon er svært dårlig til å være 20 år. Stian trener styrketrening men utover det liker han godt å «chille» som han sier.

Hvorfor velge Stian med dårlig kondisjon? Stian er viljesterk og sta og derfor valgte jeg nettopp han. Ingen liker å jogge de første gangene de gjør det men dersom de har viljestyrke vil de «holde ut» til de opplever kondisjonen forbedrer seg betraktelig. Jeg vil få frem at hvem som helst kan jogge og en trenger ikke være trent i det hele tatt for å starte med løping.

img_4745

Før vi startet å løpe stilte jeg han noen kjappe spørsmål som kommer under her:

 1. Hva er ditt forhold til jogging?
  Jeg har aldri jogget.
 2. På en skala fra 1-10, hvor vil du si at du ligger rent kondismessig?
  4.
 3. Hva tenkte du da jeg gav deg denne utfordringen?
  Drid. Negativt fordi jeg liker ikke å jogge.
 4. Hvordan har du forbredt deg til i dag?
  Jeg har helt ærlig grudd meg fordi dette rett å slett ikke er mitt felt.
 5. Hvor lang tid tror du det tar for deg å jogge 3 km?
  20 min.
 6. Tror du dette blir en hard eller lett utfordring for deg?
  Definitivt hard!

Undervegs: Vi jogget rolig snakketempo. Jeg var forbredt på at han skulle gå noen strekninger for å hente seg inn igjen men forstod raskt at han var for sta til det. Han hadde bestemt seg for å jogge hele 5 runder uten stopp! Vi fant en fin flyt og et tempo som passet han. Jeg forsøkte etter beste evne og motivere han undervegs men følte vel egentlig ikke at han trengte det før på slutten. Stian måtte jobbe en del på runde 4 og 5 men totalt messig ble jeg veldig imponert over han. Kanskje mest imponert over viljestyrken hans. Stian hadde nemlig bestemt seg – han skulle jogge 3 km uten å stoppe samme hva det kom til å koste han!

img_4747

Noen kjappe spørsmål umiddelbart etter vi var ferdige:

 1. Beskriv følelsen du har nå?
  God. Jeg er sliten på en god måte. Jeg kjenner at jeg har jobbet for noe og dermed følese det godt. Akuratt nå skulle jeg ønske at jeg fikk denne følelsen oftere.
 2. Hvilken tid fikk du?
  Jeg løp 3 km på 22.20 og er veldig fornøyd med det.
 3. Var denne utfordringen motiverende eller ikke motiverende?
  Helt klart motiverende! Nå skal jeg forsøke å jogge 1-2 ganger per uke for å se hvor raskt jeg kan forbedre min kondis.
 4. Neste mål vil da bli?
  Å jogge samme 3 km men på 21 min.
 5. Hva vil du si til de som har samme utgangspunkt som deg men som ønsker å starte med jogging?
  Sett deg et realistisk mål slik som dette. Dette står uten tvil mest på viljen og psyken. Det var svært motiverende å jogge sammen med en person og kan varmt anbefale det dersom du skal «starte» med jogging.
 6. Helt til slutt, er du glad for at du tok denne utfordringen?
  Absolutt, jeg angrer ikke et sekund! Det er jo egentlig bare å komme i gang – føles hvertfall fantastisk nå som det er gjort!
  img_4748

Tusen takk til Stian som tok denne utfordringen på strak arm og naila den! Da vil jeg avslutte dagens blogginnlegg med å ønske dere en riktig fin søndag og en sprek uke i den som kommer. Klem

Beate

Blogglistenhits

 

 

 

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.