Skip to content

Krangelen som aldri tar slutt..

Posted in Tanker og meninger

Det å krangle om husarbeid er så bortkastet men likevel tror jeg ikke det er realistisk å si at vi aldri kommer til å diskutere det aktuelle tema i fremtiden.IMG_1743

Bilde over viser en glad Beate. Jeg var alt annet en glad i går kveld. Likevel illustrere det nok godt hvordan mannen i huset opplevde situasjonen.

Siden vi begge to her i huset arbeider 100% stilling er vi enige om at begge må bidra når det kommer til husarbeid. Jeg forlanger ikke at mannen i huset skal vaske, men at han godt kan hjelpe til med alt som til enhver tid skal ryddes. Leker, klær og kjøkkenbenken for å nevne noe som ofte går igjen. Stort sett fungerer denne arbeidsfordelingen veldig bra og vi har sjelden krangler som går på dette. Helt til i går.

Vi hadde begge hatt en lang dag, lite søvn natten før og det manglet ikke på husarbeidets plikter. Felix var i seng og klokken var like over 19.00. Mens Lykke fikk slappe litt av foran TV ønsket jeg å få unnagjort litt husarbeid slik at jeg slapp å holde på hele kvelden. Mannen i huset skulle ned i hallen kl. 20.00 og det ble derfor naturlig for meg å tenke at vi kunne være litt effektive begge to å gjøre noe hver.

Mannen hadde retning mot sofaen med mobilen opp fra lommen. Med andre ord ingen planer om å gjøre husarbeid.

Jeg spurte fint om han ønsket å brette klær eller velge å rydde ferdig på kjøkkenet etter middagen.

De ordene som kom ut av munnen hans var det trolig ikke meningen at jeg skulle høre fordi jeg fikk ikke med meg hva han sa, bare at han tydelig var misfornøyd og gikk protesterende ut på kjøkkenet.

Jeg gikk på kjøkkenet for å høre hva som var problemet og forklarte at jeg satte pris på at han bidrog i heimen. Jeg forstod raskt at han ikke var fornøyd siden det å rydde kjøkkenet var det siste han hadde tenkt 45 min før han skulle ned i hallen.

Det går mer og mer opp for meg at jeg tror ofte at hovedproblemet egentlig ligger i at vi damer forteller hva som må gjøres. Jeg tro det var hovedgrunnen for reaksjonen i går, det passet rett å slett ikke at JEG fortalte han at han måtte hjelpe til, han hadde helt andre planer.

Krangelen endte med dårlig stemning men kjøkkenet ble ryddet og 5 maskiner med klær ble brettet. Jeg var sur og han var sur. Jeg var mest sur. Sur fordi jeg følte jeg bad om veldig lite og at hans reaksjon ble større enn den trengte være.

Jeg sovnet før han kom hjem og vi snakket derfor ikke mer om det i går kveld.

I dag har vi snakket sammen og blitt ferdige med gårsdagen.

Vi snakket ferdig om det og har lagt det bak oss. Jeg er veldig takknemlig for at vi ordner opp og det er nok noe av det som er viktigst etter en krangel.

Vi er voksne, vi vet at dette er noe som må gjøres. Gryter må vaskes opp etter middag. Klær må brettes slik at spisebordet kan brukes dagen etterpå.

Likevel slår det meg hardt i trynet hvor dumt det er å krangle om noe så simpelt som HUSARBEID.

Beate

Blogglistenhits

 

 

 

 

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.