Skip to content

Ekte treningsglede!

Posted in Treningsglede

God søndag kveld til deg som leser. I dag har vi vært nede for å sett handballherrene på Nærbø spille kamp og jeg kan ikke annet en å klappe høyt for hva NÆRBØ IL får til!
i51462_1462194584004

Hver søndag skriver jeg et innlegg innen kategorien «treningsglede». Jeg har stort sett en plan når det kommer til disse innleggene mens andre ganger blir det litt mer spontant. I dag hadde jeg tenkt å skrive om løping men etter å ha vært tilskuer nede i Nye Loen i ettermiddag ble det så tydelig hva dagens innlegg heller skulle handle om: Herrelaget i handball på Nærbø, rett og slett fordi det var treningsglede på flere plan i praksis! 

Jeg er både inspirert og imponert etter å ha sett dagens kamp. Jeg har ikke vært i hallen på en stund og det skal sies at dette er første gang jeg har sett «det nye» herrelaget i aksjon. Med små barn har det vært mest naturlig å sende mannen i hus ned i Loen da hallen er hans 2. hjem. Å ta med barna på kamp er liksom ikke det samme, en får liksom ikke sett noe særlig handball. Uansett, i dag var farmor så snill å såg etter barna slik at jeg endelig fikk bli med ned i Nye Loen.

«Det nye» laget er en gjeng gutter på 18-19 år som har trent i mange år målrettet mot hvor de er nå. De har en enorm treningsmengde bak seg, et flott apperat rundt seg, sponsorer, frivillige, et flott anlegg og ikke minst Norges beste publikum med seg i ryggen. Lille Nærbø er i ferd med å markere seg rundtomkring i vårt land ene og alene på grunn av handballmiljøet som finnes i Nærbø IL, det er stort!

Undervegs i kampen blir jeg raskt imponert over flere ting. Det ene er at en enkelt kan se at de er trente, det koster dem liksom ikke for mange krefter å løpe hjem igjen i forsvar. For det andre har de en vilje og pågangsmot som lyser igjenom, disse gutta skal vinne! Lagånden er enkel å få med seg, de ser ut som en stor kompisgjeng og det er veldig kjekt å se hvordan de støtter hverandre og backer hverandre. For hvert mål jubler de, de på benken reiser seg og medspillere klapper dem på skuldrene eller gir dem tommel opp.

Jeg måtte spør Franki om de alltid var så gode som dette da jeg ikke er kjendt med laget. Jeg fikk til svar: «I dag har de spilt en god kamp, hatt flere spillere som har vært veldig bra men de har også spilt mot et dårlig lag». De vant 39 – 26 over Stord om jeg ikke tar helt feil. Uansett om ikke Stord er et topplag i 1. div ble jeg så imponert. Jeg koste meg på kamp, ble imponert over hele idrettslaget og ikke minst føler meg stolt som kommer fra bygda Nærbø hvor det meste er mulig!

Godt over 1000 mann møtte opp for å heie laget sitt frem. Mens jeg stod der som ivrig tilskuer kunne jeg ikke forstå hvorfor jeg ikke hadde sett noen kamper tidligere. Dette var så gøy og ikke minst så slo det meg hva ekte treningsglede er! Det er jo dette som er ren treningsglede i praksis. Alle timene på trening uke etter uke uansett vær og humør blir så verdt det når en driver med noe en brenner for. Dersom du som leser ikke har sett dette laget spille handball bør du ikke være i tvil: Kom deg til Nye Loen på Nærbø, du vil garantert ikke angre!

Disse guttene trener mye! De har i flere år hatt store mål og aldri gitt seg. De er villige til å ofre endel for å nå målene og vet at det må legges ned mye arbeid for å oppnå noe. Det er så tøft at gutter i relativt ung alder er så målbevisst og fokuserte at jeg blir virkelig imponert.

I dag tar jeg av meg hatten for spillerne, trener teamet, frivillige, sponsorer, foreldre, idrettslaget og alle som deltar i hva jeg vil kalle for en stor suksess! Ingen tvil om at dette er et lag som flere og flere vil få kjennskap til, bli snakket om og ikke minst: sette lille Nærbø på kartet! Målsettningen er å rykke opp til eliteserien i 2020, det skal bli spennende å følge dem på reisen videre. Jeg er ikke i tvil om at dette laget vil nå målet sitt ♥

Ønsker deg som leser en riktig fin søndagskveld videre. Håper du får en fin ukesstart i morgen. Klem

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

  1. Elisabeth
    Elisabeth

    Lagidrett er fantastisk! Å trene og vinne sammen med noen er magisk. De aller fleste av oss liker det aller best. Det samme gjelder, når det kommer til det å jobbe sammen i team. Ønsker alle lagspillere en god 2. advent! God uke til deg også Beate <3 Varm hilsen fra Elisabeth ;-)))

    4. desember 2016
    |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.