Skip to content

Endelig er det 1. des

Posted in Hverdagsliv

hello-december-wallpaper-52

Varmt velkommen er denne måneden som jeg hvert år teller ned til. I år er vel første gangen at jeg er såpass i rute som jeg er. Alle julegavene er på plass, har bare igjen noen småting. Alle julekortene ligger klart til å gi ut nå som desember er kommet. Kalendergavene har vært klar i god tid før dagen i dag. Julelysene er oppe, julebaksten er i gang, julemusikken er spilt og gleden er stor! For hver ny måned forsøker jeg å lage et innlegg hva jeg ønsker å få ut av den kommende måneden, her kommer derfor noen punkter av hva jeg håper Desember skal innebære ♥

 1. Adventskalender for barna:
  Barna får pakke annenhver dag og storesøster i hus er såpass fornuftig at hun synes det var rettferdig at lillebror skulle få lov til å starte siden han er minst. Den gleden jeg har hatt ved å laget den klar, kjøpt inn gaver og planlagt aktivitetene er stor nok for meg. Enda større er gleden av å dele dette sammen med barna. Vi har tradisjon at kalendergaven åpnes etter middag mens vi enda sitter ved bordet. I dag var det en svært glad og forventningsfull Felix som åpnet første luke og han kunne ikke vært mer fornøyd! «Æg æ heldige!» sa han ♥
 2. Juleutfordringen for oss voksne:
  Den er i gang og i dag har jeg valgt å løse tidsklemmen ved å løpe hjem fra handballtreningen til Jente 6 år hvor Lykke spiller. En liten omveg innom parken så ble det fort 30 min. Hærlig! Gøy å se at flere av mine lesere også henger seg på. 30 min fysisk aktivitet hver dag frem til julaften er en utfordring de fleste skal kunne klare ved god planlegging og riktig prioriteringer. Nå er jeg i stor motiveringsmodus for å få med mannen som ikke er like happy for at kona drar igang slike utfordringer!
 3. Julebaking: 
  Peppernøtter og pepperkaker er allerede laget. Jeg har nesten spist opp peppernøttene allerede og ser meg nødt til å hvertfall bake enda en porsjon med dem før julen kommer. Ellers ser jeg for meg å bake fingerkrem, kakemenn, vepsebol og forsøke meg på en ny sort kanskje.
 4. Mye samvær sammen med de som betyr mest:
  Desember er til for å være sammen. Jeg gleder meg til å bruke mye tid med familie og venner.
 5. Tur til Bergen:
  Jeg stikker til Bergen midt i desember for å besøke verdens beste Maya ♥ Jeg velger å kjøre opp og jeg gleder meg veldig mye til det. Være sammen, julehygge, vandring i julepyntet by og bare kos står på planen. I tillegg tar jeg med meg Maya hjem til juleferie velfortjent etter mye hardt arbeid som student.
 6. Julekveldsmat:
  Hvert år i maange år nå har jeg hatt en fast tradisjon sammen med jentene mine. En kveld like før julaften inviterer jeg til god mat, julestemning og godt lag. Så kjekk tradisjon ♥
 7. Sengemat til en ny verdensborger:
  Vår kjære Espen og Janne har fått en liten skatt og vi er så heldig som skal få møte han allerede neste helg, gleder meg!
 8. Levere ut julekort: 
  Hvert år har jeg som mål å kunne levere alle kortene på døren fremfor å bare slenge dem i postkassen. Det er så hyggelig å bare si hei og veksle noen ord i en travel hverdag. Jeg har også planer om å kombinere julekortutlevering sammen med jogging dette året da jeg ikke kan fordra det styret ved å kjøre fra hus til hus. Lurt ikke sant?
 9. Kose meg med juleinnpakkning:
  Jeg har allerede pakket inn flere pakker av den enkle grunn: jeg syns det er så alt for gøy til at jeg klarer å la være. Da setter jeg på julemusikk, roter til hele gulvet med ting og tang, glemmer litt tid og sted mens jeg bare koser meg!
 10. Unngå søndagsåpne butikker:
  Jeg har ingen mål om å besøke butikker i løpet av desember på søndager. Det er ofte mye folk, mye stress og lite hyggelig. Heldigvis jobber jeg turnus og har muligheten til å gå på andre tidspunkter enn akuratt i helgene.
 11. Julebakeovernatting:
  Denne tradisjonen hører 1. helg i advent til men siden vi fikk sykdom i hus ble den flyttet til lørdag som kommer. Jeg/Vi gleder oss veldig mye til storinnrykk på lørdag ♥
 12. Pynte ferdig til jul:
  Jeg er godt i gang men ønsker å pynte enda litt mer før jeg er ferdig. Dere skal selvfølgelig få se bilder når jeg er klar for det.
 13. Ferdigstille gjestetoalettet:
  Jeg må forsøke å få ferdig bildeveggen inne på gjestetoalettet, jeg liker ikke at ting er uferdige.
 14. Oppheve shoppestoppen:
  Jeg har nå hatt shoppestopp hele oktober og november når det kommer til klær og interiør til meg selv. På tross av at jeg har kjøpt 1 kjole som jeg ikke kunne unngå å sikre meg pga få på lager har jeg klart meg veldig bra. Jeg har kjøpt 2 bilder på Fargerike Halvorsen som mulig ikke kan godkjennes men ingen regler uten unntak. Alt i alt har det gått helt fint og jeg ser ikke bort i fra at jeg kjører nye shoppestop i 2017 en eller flere ganger. Nå som shoppestoppen er opphevet kommer jeg absolutt ikke til å gå amok men jeg har noen ting jeg kommer til å kjøpe meg.
 15. Ikke ha to do liste:
  En måned i året har jeg ikke tenkt å ha to do liste og det er rett å slett i desember. Resten av året kan vi godt henge litt ekstra i for å få unnagjort alt som skal gjøres når en eiger egen bolig men ikke nå. Desember er til for å hygge seg ekstra mye, ta vare på hverandre og ikke bruke for mye tid på kjedelige oppgaver spør du meg.
 16. Glede andre:
  Hvert år forsøker jeg å glede andre mennesker gjennom små gleder. Det kan være alt fra uventet julegave under treet til hjemmelaget småkaker på trappen. Det trenger slett ikke være så mye, men det er en stor glede for meg å kunne glede andre ♥
 17. Feire jul og nyttår:
  Julen feires fra morgen til kveld. Vi skal holde julefrokosten for min manns familie i år siden vi ikke er med dem på kvelden. Besøke oldemødre og svigerrinne Siv som har bursdag på jul hører også den dagen til. Ellers feirer vi jul sammen med min familie dette året. Nyttår feires sammen med gode venner på Varhaug i år. Vi er heldige!
 18. Forsøke meg på 24 nisser i årets nissejakt på Jæren Sportssenter:
  Hver desember drar vi i gang nissejakten nede på treningssenteret. Hensikten er å holde oppe motivasjonen til å trene også i desmber. For hver treningstime en legger igjen nede hos oss i løpet av måneden får en 1 nisseklister. En velger selv om en vil gå for 5, 10, 15, 20 eller 24 nisser. Jeg kommer i år til å forsøke å gå for 24 nisser, må jo ha et litt hardt mål for å gjøre det ekstra gøy.
 19. Juleforening:
  Dette året får desverre ikke Anne det til å komme pga dobbelbooking. Likevel har vi andre forening som planlagt siden det ikke er lett å finne en ny dato i en relativt fullbooket måned for de fleste av oss. God mat, god stemning og pakkelek hører blant annet til, jeg gleder meg.
 20. Lage god julestemning på jobb:
  Stemning blant personalet er allerede godt på plass. Vi har pakkekalender, takk til Elisebeth for den innsatsen! Jeg var så heldig å få trekke i dag, små gleder. Jeg som sykepleier skal gjøre en ekstra innsats nå i desember for de som bor på vårt sykehjem for at de skal få mest mulig førjulskos. Baking, julemusikk, lage julepynt, busstur til Horpestad Plantesalg for julestemning og forhåpentligvis noe som innebærer snø ♥

I dag tidlig når jeg kjørte til jobb kom Maria Mena sin julesang «I wanna go home for christmas» og jeg kom automatisk i topp julestemning selv om reget øste ned og vi hadde en dårlig start på dagen her hjemme. Jeg skrudde volumet svært høyt og sang for full hals som om jeg var en flink sanger! Nei dere, nå er det jammen med desember og jeg blir i så godt humør av det. Ønsker dere alle lesere en riktig fin torsdagkveld videre. Klem

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Elisebeth
  Elisebeth

  Pakke kalenderen er ferdig, det er bare å glede seg til å se den 🙂 Har fått veldigt mye skryt av kalenderen av kollegaer/frivillige som kom innom i dag..Er veldig gildt å lage advents kalender til dere <3 blir nesten som en tradisjon at eg forbereder kalender for dere 🙂 bare koseligt det..

  2. desember 2016
  |Reply
  • Veldig glad for all jobb du gjør på Klokkarhagen 🙂

   3. desember 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.