Skip to content

Finn din egen motivasjon

Posted in Treningsglede

Hva motiverer deg til å være aktiv? Hva er dine mål? Hva ønsker du og oppnå? Hva liker du å gjøre for å holde deg i form? Det gjelder om å finne sin egen motivasjon!

Jeg er for at alle mennesker bør være fysisk aktive året rundt, ikke bare i perioder. Det er hovedgrunnen for at min ide om «Nissejakten» nede på Jæren Sportssenter kom til og ikke minst juleutfordringen som jeg delte her på bloggen for kort tid siden. Vi mennesker trenger å motivere oss på den mørkeste tiden på året, nemlig på vinteren. Vi må motiverer hverandre og ikke minst oss selv til å fortsette og være fysisk aktive.

Hva er det som motiverer deg?

Det spørsmålet vil jeg du skal stille deg selv og fokusere på hva som motiverer deg kontra det som ikke motivere. Er det motiverende for deg å melde deg på et løp/sykkelrit, ja da syns jeg jammen at du skal gjøre det! Dersom det å delta i en konkuranse som f.eks 10.000 steg til dagen motiverer deg, da syns jeg du skal delta i noe slikt. Dersom Nissejakten på Jæren Sportssenter motiverer deg til å trene litt ekstra i forhold til hva du ellers ville gjort, ja da syns jeg jammen at du skal bli med.

Undervegs i denne juleutfordringen min har jeg fått innrykk av at flere har blitt positivt motivert. Han ene sa til meg: «Jeg trengte dette sparket bak for å komme i gang». Og det er nettopp det som er så genialt. Visst jeg som person kan motivere 1 eller 2 stykker til å være mer aktiv gjennom desember enn hva de ellers hadde vært, ja da vil jeg si at jeg har lykkast. Mulig disse personene igjen motiverer i sin egen krets eller i det minst setter et økt fokus på noe så viktig som helsen vår.

Min mann ble i første omgang negativ til denne utfordringen og syns nok det var litt irriterende å bli tagget med fullt navn i utfordringen på Facebook. Jeg sa at det var helt opp til han om han ville bli med og at jeg respektere om han lot være. Vi er nå kommet til 11. des og den som har vært minst 30 min aktiv hver dag er nemlig Franki. Jeg hører han ofte si om dagen: «jeg går ut for å gjøre mine 30 minutter». Om det er utfordringen i seg selv, eller at bestekompisen som også ble utfordret er med som motiverer han det vet jeg ikke. Poenget er vel at det kan være det samme, han har hvertfall en motivasjon.

Motivasjon for å komme oss ut av døren for en tur. Motivasjon for å dra ned på treningssenteret. Motivasjon til å løpe en tur, ta en styrkeøkt eller vaske huset. Hva som motiverer meg er mulig ikke det som motiverer andre. Det jeg vil frem til med dette innlegget er vel at du skal grave litt dypere for å finne hva som egentlig motiverer nettopp DEG.

Jeg blir motivert av andre som trener. Jeg blir motivert av personlige rekorder. Jeg blir motivert av å melde meg på løp. Jeg blir motivert når jeg tenker på helseeffektene ved å være fysisk aktiv. Jeg blir motivert av dere som kommenterer bloggen min. Jeg blir motivert av ungene til å være en sprek mamma. Jeg blir motivert av å motivere andre. Jeg blir motivert av å trene sammen med andre. Jeg blir motivert av mannen min. Jeg blir motivert av de flotte medlemmene på Jæren Sportssenter. Jeg blir motivert av mennesker som er positive og tenker muligheter fremfor hindringer. Jeg blir motivert av mennesker som lager seg tid til fysisk aktivitet fremfor å skylde på at tiden ikke strekker til.

Finn din motivasjon. Finn dine grunner for hvorfor du vil være fysisk aktiv. Jeg heier på dere alle og ønsker dere en fortsatt sprek desember! Legg gjerne igjen en kommentar om hva som motiverer deg til å være fysisk aktiv. Klem

Beate

Blogglistenhits

One Comment

 1. Elisabeth
  Elisabeth

  Hallo, hos oss er vi ikke så ‘sofistikerte’ når det gjelder treningsform, men vi er veldig glade i å gå. Vi registrerer på RunKeeper og konkurrerer periodevis oss imellom hvem som har gått mest på en dag, en uke og en måned osv. Det trigger oss og vi har det gøy samtidig som det er bra for helsen. Vi motiverer hverandre og det kan f.eks være sånn at vi velger tur og lengde annen hver gang, et lite høydepunkt? Den flotteste ‘spaserturen’ har vært turen opp til Nord Europas høyeste topp, Galdhøpiggen, 2469 moh. Det kan anbefales – helt magisk. Vi gikk opp fra Spiterstulen, den lengste og tyngste løypen, men det var verdt hver meter. Å se solen gå ned over Glittertind, som vi så over til, var nærmest et historisk øyeblikk, fullkommen skjønnhet og velvære? I trappeoppgangen vår henger et bilde fra toppen av Piggen, det er et deilig minne vi deler sammen ❤️
  Ønsker deg Beate m/familie og dine lesere en flott adventsuke.
  Aller beste hilsen fra Elisabeth?

  12. desember 2016
  |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.