Skip to content

Innpakkning av julegaver

Posted in DIY, and Jul

God fredag! I dag tenkte jeg å dele med dere noen tips og ideer til hvordan en enkelt kan pakke inn julegavene. I år går fargene i svart, hvit, grønt og gull.
img_4988
Jeg sier neitakk hver gang butikkansatte spør meg om innpakkning rett å slett fordi det er så innmari hyggelig å gjøre det selv. Jeg takker av og til ja til gaveekser da det er praktisk å pakke inn i. Når jeg sitter å pakker inn gaver til jul storkoser meg og har virkelig Beate tid på høyt nivå. Så tenker jeg på den personen gaven er til mens jeg pynter den helt enkelt. Jeg vil vise hvordan en kan pynte enkelt men at det alikevel ser veldig «profft» ut om en skal kalle det for det. Håper du fanger opp noen tips eller at dette gir deg mersmak til å pakke inn julegavene selv.
img_4982

Første gave ut ser slik ut. Her har jeg valgt hvit innpakkningspapir fra IKEA som en ren og enkel base. Julebånd og julekuler i gull er også fra IKEA, koster lite og ingenting. God Jul etiketten og grønn plastgren er fra Upstairs butikken og kostet meg noen få kroner. Enkelt, fint og rent.
img_4984

Her har jeg brukt gull papir fra IKEA som grunnlaget for pakken. Tråd, merkelapp og julekuler er fra IKEA. Grøn plastgren er fra Upstairs. Tror en hel «gren» kostet 29 kr, den kan brukes til maange gaver.
img_4985

Over har jeg blandet inn litt rødt siden mange forbinder rødt med julen. Basen er svart og brun, papiret er fra IKEA. Bånd, merkelapper og julekule fra samme sted mens tallet «24» er fra Upstairs.

img_4986

Svar papir fra Upstairs. Hvit merkelapp fra samme sted. Bånd, julesang og julekule er fra IKEA. Svar og hvit er veldig klassisk og fint, trenger ikke være mer avansert enn dette.

img_4983

Hvit papir som grunnlag, fra IKEA. Julekuler og svart bånd fra samme sted. Merkelapp og grønn plastgren fra Upstairs. Enkelt men veldig fint.

Mine beste tips når det kommer til innpakkning av årets julegaver remser jeg opp nedenfor:

 • Hold det enkelt. Bruk «rene» papir til innpakning for at det ikke skal se for uryddig ut når du dekorerer. Ensfargede papirer er uten tvil min favoritt!
 • Ta vare på esker. Det er mye lettere og ikke minst et finere sluttresultat dersom du pakker inn selve gaven i en eske. Jeg bruker alt fra Lego esker, skoesker til esker jeg får i posten.
 • Bruk julekuler. Det pynter opp veldig enkelt.
 • Varier gavene. Jeg liker å lage noen hvite, noen svarte og noen i andre farger. Da slipper en at alle er kliss like.
 • Gjør gavene gjerne personlige. Jeg har ikke gjort dette i år men det er likevel et godt tips. Et lite bilde av deg og den gaven er til er veldig hyggelig å ha som dekorasjon utenpå gaven. Jeg har også hengt på en liten pose med hjemmelaget julekaker på selve gaven. Her er det bare fantasien som stopper.
 • Gjør det billig, få det til å se dyrt ut. Anbefaler virkelig å bruke kjeder som Upstaris, Søstrene Grene og IKEA slik at dette ikke koster skjorten.
 • Dra alt ut på gulvet/spisebordet før du starter. Da er hvertfall jeg mest kreativ når jeg har alt foran meg.

Da håper jeg at du plukket opp noen tips/inspirasjon til hvordan du kan enkelt dekorere dine julegaver i år. Spør gjerne i kommentarfeltet dersom du lurer på noe så skal jeg forsøke å svare så godt jeg kan. Da gjenstår det å ønske dere en riktig flott fredag videre og GOD HELG. Vi blogges mer i morgen og på søndag. Klem

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Elisabeth
  Elisabeth

  Kjære Beate, så heldige de som får dine gaver er.
  Du gjør det så lekkert og det er så delikat ;-)))
  Du er nok en kreativ sjel. Adventstiden er skjønn, så full av forventning. Det virker nesten som det blir litt varmere mellom oss mennesker. Tusen takk for tips Beate, og riktig god helg til alle ‘Nisser’ som jobber hardt for å rekke hele ‘sjekklisten’ som ligger og gløder på kjøkkenbenken. Husk å puste, sett på deilig julemusikk og tenn noen levende lys. En god kopp kaffe og en liten pepperkake er heller ikke dumt. Jul blir det uansett, det er det som er helt sikkert :-)))

  2. desember 2016
  |Reply
  • Takk for fin kommentar og du har så rett – Julen kommer uansett 🙂 Ha en finfin helg videre! Klem

   3. desember 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.