Skip to content

Julestemning

Posted in Jul

God onsdag! Blir en ikke i julestemning av dette bilde under her tror jeg neppe en får julestemning.

Selv om regnet plasker godt ned i dag kan en få julestemning på andre måter. Julen er tid for mange kjekke aktiviteter og tradisjoner. Denne tiden er ekstra kjekk for alle barna og det er nettopp derfor jeg syns vår juletradisjon med bakeovernatting er så flott! Det startet for mange år tilbake at min niese som nå er 11 år kom til meg for å bake, usikker på om hun sov over første gangen. Med flere tantebarn utvidet vi tradisjonen til å gjelde alle barn over «bleiestadiet» eller 3 år om du vil. Barna må nesten ha noe utbytte av dette for at det har noen hensikt. Barna kommer hvert år 1. helgen i advent på lørdagen. Da baker vi pepperkaker så lenge vi orker før det er bare lek og kos. Dette året ble det nissegrøt til kveldsmat før mye sukker i form av snop ble inntatt. Barna sover over og det er fast tradisjon med pannekaker til frokost søndagsmorgen.

Nathalie kom som planlagt 1.helg i advent selv om Felix hadde spysyken rett å slett fordi hun ikke kunne komme lørdagen i 2. helgen. Selv om hun ikke fikk bli med alle andre barna tenkte vi på henne nå på lørdag som var. I tillegg satte jeg stor pris på «alenetid» sammen med henne på kvelden etter at mine unger var i seng. Vi lagte nydelige peppernøtter, gikk tur og bare snakket sammen ♥

Jeg håper virkelig at disse barna vil komme til oss i mange år til fremover, dette er så kjekt! Neste år får vi en til med i denne fine flokken dersom han vil og det blir nok til stor glede for guttene som er i klart mindretall. Dersom du er så heldig å får være tante/onkel til noen vil jeg absolutt anbefale deg å forsøke dette et år, det er en tradisjon jeg har ført videre fra min beste tante. Veldig koselig om Lykke og Felix fører den videre også en gang langt i fremtiden, hvem vet? For meg har hvertfall det å bake hos tante gitt så mange finne minner at jeg vil forsøke å føre det videre til de jeg er tante til. Må få legge til at Onkel Franki er også med på dette og er til stor hjelp for meg og til stor glede for barna!

Håper dere har en fin onsdag forann dere, gjør den til en god dag. Klem

Beate

Blogglistenhits

 

4 Comments

 1. Lise
  Lise

  For en fine bukett med herlige unga ??? Å så kjekke tradisjon?

  7. desember 2016
  |Reply
 2. Elisabeth
  Elisabeth

  Hallo Beate, her var det mange flotte kakebakere. Og sjefsbakeren og bloggeren topper jo naturligvis laget. Så hyggelig å kunne bidra til tradisjoner og gode barndomsminner for flere 🙂 Du er god <3
  Glad hilsen fra Elisabeth

  7. desember 2016
  |Reply
  • Så fin kommentar, takk for fine ord 🙂 Ha en nydelig torsdag 🙂 Klem

   8. desember 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.