Skip to content

Berit Nordstrand`s Lavkarbobrød

Posted in Ukategorisert

God tirsdagskveld! I dag har jeg bakt meg et nydelig brød som er kjempesunt, veldig mettende og ikke minst godt på smak!

Det begynner å bli noen uker siden jeg prøvte dette brødet for første gang hjemme hos Cathrine. Det som slo meg var umiddelbart at brødet smakte veldig godt, jeg ble veldig mett og det var ikke tørt. Jeg har siden den gangen tenkt at jeg skulle lage det hjemme men ikke kommet så langt før i dag. Da jeg satte brødet i ovnen måtte jeg smile godt, det var så fort jort. Dette brødet har du laget på 2 minutter uten steketiden vell å merke.

Når det kommer til kosthold er jeg ikke opptatt av lavkarbo eller  andre former for dietter. Jeg forsøker å ha en fin balanse og lever etter prinsippet : «Alt med måte». Jeg er opptatt av å gi kroppen min gode matvarer slik at den har det bra men det skal ikke gå på bekostning av smak. Sunn mat for meg skal smake godt og det er nettopp det dette brødet var. Mmm!

Alt du trenger finner du på dagligvarebutikker som også er en grei fordel! Under kan du se bilde av alle ingredienser en må ha i hus før en går i gang:

Berit Nordstrand skriver om dette brødet:

«Brødet er svært fiberrikt og gir derfor et stabilt blodsukker og en god metthetsfølelse som varer. Det er et gjærfritt brød, kompakt og saftig».

Dette trenger du : 

 • 4 egg
 • 1,5 dl rømme (jeg byttet det ut med Creme Fraiche)
 • 6 dl havrekli
 • 1 dl solsikkefrø
 • 1 dl sesamfrø
 • 4 ss knuste linfrø (disse fås kjøpt ferdig knuste)
 • 1,5 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 3 ss smeltet smør

Fremgangsmåte:

 • Visp eggene sammen
 • Bland sammen resten
 • Hell i en brødform som er kledd med bakepapir
 • Stekes på rille nederst i ovnen på 175g i 60 min.

Håper dette var noe som kunne friste til å lage. Passer perfekt for frokost, lunsj og kveldsmat. I dag spiste jeg brødet kun med smør siden det var såpass ferskt, men tenker at hva som helst er godt oppå her. Dersom du har laget dette eller kan tenke deg å gjøre det, legg gjerne igjen en kommentar under.


Her i hus er minstegutt enda syk og jeg har vært hjemme fra jobb i dag for å være mamma. I kveld har jeg vært nede på Jæren Sportssenter og hatt min faste slyngetime, det var DIGG, særs etter en dag hjemme med sykt barn. Nå håper jeg lillegutt snart blir frisk, han sa selv i dag at det ikke var noe særlig gøy lenger dette. Håper din dag har vært fin og at du er frisk og rask. Og du? Ikke glem å prøv dette brødet da 🙂 Klem

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Valborg
  Valborg

  Såg kjempegodt ut! Må prøvas🙌🏼

  1. februar 2017
  |Reply
  • Spiste det til frokost i dag, ble helste bare enda bedre av å stå. Gled deg til en god brødopplevelse 🙂

   1. februar 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.