Skip to content

Bruk kamera ditt oftere

Posted in Beate Tipser

God tirsdagskveld. I dag har jeg lyst å sette litt fokus på noe som er så viktig, nemlig å ta bilder! Har du et kamera som ligger godt inne i et skap som burde vært brukt mer? Du er langt fra alene.

Jeg har så lenge jeg kan huske hatt gleden av å bruke et kamera. Siden jeg fikk mitt første kamera som 16-17 åring har jeg tatt det med meg på MYE rart. Om jeg er glad for det i dag? Gjett om! Det er såå kjekt å mimre tilbake i tid å se på gamle bilder, i tillegg syns mine venniner det er supert at jeg har tatt vare på minnene iform av bilder.

Er du så heldig å eige et kamera syns jeg du skal bruke det oftere. Alt for mange lar kamera bare ligge i skapet og bruker heller telefonen. Å ta bilder med mobiltelefonen er så absolutt bedre enn å ikke ta bilder i det hele tatt, men det blir liksom enda bedre med et kamera. I tillegg tror jeg barn spesielt foretrekker at de får et kamera i ansiktet kontra en mobiltelefon, det er hvertfall min erfaring. Ved å bruke et kamera får en helt andre muligheter enn med telefon og dere kan si hva dere vil men jeg mener så absolutt at kamera gir best resultat om en sammenlikner bildene.

Da jeg var på Trolltunga i høst møtte jeg et par som var så misunnelig på at jeg dro frem kamera mitt og sa: «Ja nå kan jeg angre, mitt ligger hjemme i skapet». Det er så synd. Hva skal en med et kamera i skapet?

Dersom du har barn vet du at tiden går så alt for fort. Det å ha mye bilder hjelper meg mye, da kan jeg mimre tilbake, lage fine albummer til dem og ikke minst forevige alt det fine vi opplever både i hverdagen og ellers. Jeg ligger langt etter når det kommer til albummer til mine barn, Lykke har fått sin første album mens Felix sin nyfødt album har jeg enda ikke begynt på. Lykke drar sin egen album frem flere ganger i uken, enten for å se i den alene eller vise dem frem til noen. Hun er så STOLT av albummen sin at det i seg selv er helt rørende. Det minner meg hele tiden på at det er like viktig for barna mine at jeg tar mye bilder ♥

Mine barn er så fortrolig med at mammaen liker å ta mange bilder at det føles ganske naturlig for dem. Likevel er dem barn og kan fint si nei og vise tydelig på bilder at de ikke ønsker det. Se under, bilde fra nyttår:

Lykke hadde ikke lyst å ta bilde i det hele tatt. Bilde har en morsom historie og jeg gleder meg til hun blir litt eldre – da skal jeg vise henne dette bilde og minne henne på hvorfor hun slo seg vrang og hvor morsomt det ble. Jeg sa til Lykke at jeg ikke kjendte henne igjen på bilde og ville ta en nytt hvor hun var seg selv, det ble slik:

Mine beste tips når det kommer til å ta bilder sammen med barn slike som disse over:

 • Forbred dem. På julaften sa jeg til dem allerede i bilen at jeg håpte alle 3 (mannen kan også være vrang) ville stille opp på bilde når vi kom inn til mormor. Jeg minnet dem på hvor viktig det er for meg å ta bilder av alle 4 siden jeg også er en del av familien. (Det er ofte barna og Franki som er mest avbildet da jeg ofte tar bildene, det syns jeg er synd og minner av og til dem andre på at jeg også vil være på et «familiebilde»). Som regel er det da fort gjort når ungene er forbredt på at de skal ta et bilde kontra det kommer spontant på dem midt i en lek, det fungerer absolutt ikke.
 • Vis dem bilder! Det er ofte noe hvertfall Lykke vil at vi to skal gjøre sammen. Kikke i gamle bilder på dataen min fordi hun syns det er så kjekt. Automatisk tror jeg barn lettere er med på bilder når de selv opplever gleden av å mimre ved å se på bilder.
 • Gjør det på ungene sine premisser. Visst jeg skal ta et gruppe bilde av flere barn så spør jeg dem ofte om de vil ta et tulle bilde eller vanlig bilde først. Da velger de garantert tulle bilde først som blir mye latter og smilene kommer helt naturlig på bildene som tas i etterkant.
 • Ta med kamera ut på tur. Ofte opplever jeg det lettere å ta bilder av barna ute kontra vi er hjemme i huset. En tur ned til stranden og du får de fineste omgivelsene til å ta bilder i + barna syns mulig det er mer naturlig å bli tatt bilde av kontra hjemme mens de leker? Det er hvertfall min opplevelse.
 • Ikke vær redd for å spørre andre om hjelp. I lag med venner eller ute, spør gjerne folk om de kan ta bilder av dere sammen. Hvor hyggelig er det ikke å kunne har noen bilder i løpet av året av alle i hele familien? Det syns jeg hvertfall er gull verdt!
 • Ikke press unger for mye. Mine unger kan ofte si nei til å bli tatt bilde av, det er selvsagt noe jeg respekterer høyt. Jeg tvinger dem aldri og det er ofte at jeg skrur av kamera igjen uten å ha tatt bilde. Syns det er viktig å lytte til dem uten å presse til noe som helst, da er det ikke kjekt for noen.
 • Sikre bildene dine. Legg de over på data. Fremkall dem gjerne eller lagre dem i mapper. I tillegg bør du så absolutt sikre dem enda en gang fordi du kan aldri vite. Jeg legger alle mine bilder over på en liten ekstern hardisk som er på størrelsen med en telefon. Da er jeg sikker på at jeg ikke mister noe av det mest dyrbare jeg eiger!

Vet ikke om dette ble noen tips som er verdt å plukke opp. Uansett ønsker jeg at dette skal være en liten påminnelse til de av dere som lar kamera ligge alt for ofte. Visst du kjenner deg igjen i dette må mitt absolutte råd være å ta frem kamera med en gang. Sett det heller fremme på skjenken enn inni skapet – da øker du hverfall sjansene for å bruke det ♥

Jeg er nettopp kommet hjem fra en svett og digg treningsøkt nede på Jæren Sportssenter. Nå venter dysjen og litt hygge med mannen før det er kveld. Ha en fortsatt fin tirsdagskveld. Klem

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Lise
  Lise

  Så gode tips!👌🏼 Og flotte bilde av deg og den fine familien din😍

  6. januar 2017
  |Reply
  • Takk vennen 🙂 Klem

   6. januar 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.