Skip to content

29 ting du burde gjøre før du er 30

Posted in Hverdagsliv

God tirsdagskveld! Jeg blir 30 år til våren og har funnet en liste som jeg har besvart så godt jeg kunne. Morsom liste, sjekk om du oppfyller alle 29 ting du burde gjort før du ble 30!

29. Skrive dagbok
Dette punktet kan jeg enkelt krysse av for. Å skrive dagbok er noe jeg har gjort MYE og heldigvis har jeg spart på dem alle.

28. Lær deg å spille et instrument
Jeg finnes ikke musikalsk og kan ikke si at jeg kan spille på noe som helst. Det nærmeste jeg kommer noe er at jeg klarer å spille Lisa gikk til skolen på piano.

27. Reis rundt i verden
Jeg har opplevd mange forskjellige land men kun som feriesteder. Jeg hadde aldri et behov for å oppsøke den store verden og dermed har det vært viktigere for meg med studier, jobb og det å stifte familie. Mitt mest eksotiske reisemål er Bali men mitt favoritt ferieland er Spania. Storby kommer København og London på delt 1. plass.

26. Sett deg langsiktige mål
Det må jeg kunne krysse av med god margin. Jeg har alltid vært målbevisst fra jeg var en liten jente.

25. Bli lagmedlem
Jeg drev med fotball og håndball i flere år. Håndball ble den lagidretten jeg drev med lengst, det sluttet jeg i en alder av 15 år. Jeg har mange gode minner fra lagidrett og ville aldri vært foruten. Nå er jeg så pass voksen at min eldste jente har startet på håndball/forball og jeg må si det er veldig stas å få lov å være med som trener.

24. Løp halvmaraton
Check! Dette gjorde jeg for aller første gang i fjor. Det blir definitivt ikke mitt siste siden løping har blitt en stor del av meg.

23. Lær å lage 7 retter som du kan skikkelig godt
Det må jeg kunne si jeg mestrer fint etter 6 år som husmor.

22. Dra på festival
Jeg har vært på noen få festivaler, den jeg minnes best må være Norwegian Wood i Oslo sammen med Franki ♥ Ellers er Jærnåttå festival på Bryne en veldig fin festival!

21. Gjør noe du mest sannsynlig aldri vil gjøre igjen
Jeg har sydd min egen ballkjole, det er nok noe jeg aldri kommer til å gjøre igjen.

20. Møt naboene dine
Dette syns jeg var et ganske sært punkt, hvem møter ikke naboene sine?

19. Snakk med foreldrene dine
Jeg har jevnlig kontak med min mor og hennes mann som er min stefar. Min biologiske far derimot har jeg svært liten kontakt med.

18. Lær deg en ny dans
Jeg kan ingen spesiell dans og danser kun når jeg har inntatt alkohol. Jeg har foreslått for mannen å melde oss på et dansekurs men det kan jeg bare glemme.

17. Dra på tur i skog og mark
Dette punktet vil jeg påstå at jeg kan krysse av med god margin. Nesten hver gang vi er oppe på hytten er vi så mye ute i skog og mark som vi kan. Det er så deilig å være ute i naturen, pakke med niste og evt tenne opp et bål. Dette har vi blitt mer og mer glad i etter barna kom i livet vårt.

16. Gjør frivilligehetsarbeid
Dette har jeg enda ikke fått utført i løpet av mine 29 år. Selv har jeg en drøm om å ta 1 år permisjon fra jobbene våre for å reise ned til et fattigere land for å gjøre frivillighetsarbeid. Mulig det ikke er så realistisk men hvem vet hva fremtiden bringer? Det hadde vært fantastisk og brukt meg selv som sykepleier i Leger uten grenser eksempelvis.

15. Kjør gjennom Amerika
Nei dette kan jeg ikke krysse av listen.

14. Ha god kontakt med familien din
Min lille familie betyr alt for meg og er det viktigste jeg har i mitt liv.

13. Finn ut hva som er din lidenskap
Tror løping må være en av mine lidenskaper nå etterhvert, det gjør meg hvertfall ekstremt glad! Ellers brenner jeg stort for å være en god sykepleier for mennesker med demens!

12. Vær en uke offline
Etter at ipad og smarttelefon kom på banen kan jeg ikke si at jeg har hatt en hel uke i strekk offline. Eller det har jeg nok når jeg tenker meg om oppe på hytten.

11. Les en bok du egentlig skulle lest på ungdomsskolen
Jeg leser kun bøker når jeg er i Spania og da er det krim bøker jeg foretrekker. Så nei, dette punktet kan jeg ikke krysse av listen.

10. Møt en frykt
Jeg var mørkredd da jeg var liten, sånn ca 11 års alderen. Da møtte jeg frykten ved å gå alene gjennom en mørk skog eller var det parken? Litt usikker. Men føler hvertfall det var å bryte en barriere. Ellers må jeg si at jeg er nokså fryktløs egentlig..

9. Sykle
Sykle håper jeg at alle har fått opplevd før de blir 30 år. Etter jeg ble mamma har jeg satt veldig pris på å sykle på damesykkelen min med barnesete på, veldig kjekt! Ellers har jeg gjennomført Nordsjø rittet 2 ganger og var fonøyd med min beste tid på 3.46. Men jeg skal innrømme at det å sykle som treningsform ikke ligger for meg, gi meg heller løpesko!

8. Vær en uke i en by du ikke kan kjøre til
Nei det kan jeg ikke krysse av listen.

7. Sett opp et budsjett og hold deg til det
Det kan jeg krysse av. Dersom jeg først går inn for å spare/holde meg til et budsjett skal det mye til for at jeg ikke gjennomfører det. Bare så synd at jeg for sjeldent tenker bevisst på det.

6. Opptre ved en mikrofon
Jeg opptrer ukentlig via mikrofon nede på Jæren Sportssenter, haha. Neida, det eneste jeg kommer på er at vi på barneskolen seriøst trodde vi var Spice Girls og opptrådte hele tiden! Jeg var Mel C og det verste av alt var at vi trodde vi var så gode at vi kunne vinne hele MGP junior. Haha, det er gode minner hvertfall ♥

5. Dra på kino helt alene
Det har jeg aldri sett hensikten med men jeg hadde ikke hatt noen problem med å gjort det. Men nei, dette kan jeg ikke krysse av.

4. Ring noen du ikke har snakket med på årevis
Føler jeg har jevnlig kontakt med min familie og venner og kommer ikke helt på hvem dette skulle vært.

3. Skriv et dikt du er stolt av
Jeg har faktisk skrevet en del dikt både for meg selv og andre. Det har vært veldig kjekt og jeg har skrevet både komftaler og bryllupstaler gjennom dikt for andre. Det diktet jeg er mest stolt av er uten tvil frieriet mitt til Franki og bryllupstalen hans som begge var på rim. Du finner dem begge under kategori : «bryllup».

2. Bestige et fjell
Jeg har vært oppe på Trolltunga som virkelig er en tur jeg anbefaler!

1. Skriv et brev til fremtidige deg
Det har jeg faktisk gjort. Det gjorde vi på ungdomsskolen og jeg er usikker på om jeg har det enda. Jeg skrev det i 8. klasse og kort fortalt handlet det om : Leffi som var min kjæreste på den tiden. I brevet står det at vi flytter til Manchester fordi han spiller fotball der og at vi får 3 barn sammen. Haha, så morsomt! Dersom du ikke har gjort dette i ditt liv anbefaler jeg deg det på det sterkeste, det er så morro å se tilbake på.

Ha en fin kveld videre!

Beate

Blogglistenhits

 

2 Comments

 1. Lise
  Lise

  Dette var et veldig kjekt innlegg! Syns det er gøy at du skriver så varierende😊 Flinke deg👏🏼

  21. februar 2017
  |Reply
  • Tusen takk Lise 🙂 Ha en fin onsdag 🙂 Klem

   22. februar 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.