Skip to content

Hva jeg tenker omkring «dårlige forbilde» bloggere.

Posted in Tanker og meninger

Dette er et tema som er veldig i vinden om dagen og da spesielt noen toppbloggere som blir trukket frem som dårlige forbilder på grunn av sine operasjoner. Her kommer mine tanker.

For de av dere som leser blogger har dere fått med dere at det eksisterer et enormt kroppspress og flere debatter omkring det tema. Enkelte bloggere blir hengt ut og erklært dårlige forbilder fordi de ikke er sitt ansvar bevisst. Jeg er tydelig på hva jeg mener: selvtillit og et godt selvbilde må bygges opp innvendig, det hjelper ikke med silikonimplantater dersom du innvendig ikke har troen på at du er verdt noe. Likevel har jeg et men.. Det skal jeg ta for meg helt kort under:

Jeg hadde en samtale litt tilbake i tid sammen med en ung dame som spurte meg litt spørsmål i forbindelse med at jeg selv blogget. Hun var ganske tydelig på en blogg hun selv leste, at den var hennes svar på en dårlig blogg og ikke minst et dårlig forbilde. Jeg spurte henne om hvorfor hun leste denne bloggen da dersom den var så dårlig og personen bak bloggen likeså? Hun hadde vel ingen klare svar, men jeg begynte å fundere over om nysgjerrigheten over denne bloggerens liv var større enn å klare å tenke fornuft. For meg var det mest fornuftig å la være å lese denne dårlige bloggen på lik linje som at en legger fra seg en dårlig bok.

Jeg kommer ikke til å henge ut noen bloggere i dette innlegget. Jeg har faktisk ingen rett til å snakke dårlig om andre mennesker selv om jeg ikke er enig i hva enkelte gjør med kroppen sin. Jeg blir heller litt lei meg. Lei meg fordi det virker som det er en økning i antall jenter som har dårlig selvbilde og tror at det kan endres den dagen de blir 18 år. Lei meg fordi vi som samfunn skal skylde alt på bloggere når sannheten er at det ikke er så enkelt. Dette er et stort og omfattende problem som ikke kan skyldes på bare en del av det store bilde. Lei meg fordi det stadig etableres nye klinikker som utfører plastikk kirurgi sammenliknet med for bare noen år siden. Lei meg fordi nyssgjerrige mennekser bidrar til å gjøre disse såkalte «dårlige» forbildene til toppbloggere ved å klikke seg inn på bloggene deres.

Dersom du leser en blogg du enten ikke liker eller syns fronter feil verdier i forhold til dine, har jeg et klart råd til deg: La vær å les bloggen! Ved å la være å lese bloggen vil antall lesere gå ned, påvirkningskraften gå ned og best av alt: bloggeren vil kanskje forstå at noe må endres på for å få tilbake lesere? Reflekter hvertfall over hva som er årsaken til at du klikker deg inn på en blogg dersom du selv ikke liker det du ser/leser.

Jeg har rett å slett ikke troen på at samfunnet blir et bedre sted av å rakke ned på andre. Jeg har ikke troen på at løsningen på denne kroppspress debatten er så enkel som å skylde på enkelte bloggere. Jeg har rett å slett ikke svaret på hvordan vi skal løse denne nye problemstillingen samfunnets unge står overfor. Nemlig påvirkningen gjennom sosiale medier.

Det jeg derimot vet er at de bloggene som fronter feil verdier leser jeg ikke. Jeg vil ikke være med å bidra til at de tjener enda 1000 kr fordi at jeg også klikker meg inn. Jeg vet også at jeg som mamma forsøker å bygge opp mine barn til å ha troen på seg selv og ikke minst vite at de er gode nok akuratt som de er. Jeg vet også at kroppspress blant unge alltid vil være der selv om blogging skulle endre seg til å ta slutt, det var der før bloggere kom også. Jeg vet at alle har et ansvar for å gjøre det en kan for å fronte at alle er gode, alle kan noe og alle er like mye verdt uavhengig utseende!

La oss være gode mot hverandre, støtte hverandre slik at flest mulig skal kunne ha det bra. La oss være venner, legge bort misunnelse og ikke minst akseptere oss selv slik vi er skapt. Kan vi ikke fokusere på det som er bra med oss selv fremfor det motsatte? Kan vi ikke finne alle positive sider ved oss selv fremfor å lete etter de negative? La oss støtte hverandre, bygge hverandre opp og ikke minst fortelle dagens unge at de mer en gode nok ♥

Takk for at du leste. Del gjerne dersom du syns det var verdt å lese.

Beate

Blogglistenhits

4 Comments

 1. Mari
  Mari

  Veldig enig med deg, fint at du sette ord på d å får d fram i lyset! vær mot andre, sånn du vil at andre ska vær mot deg, d tror eg me alle ska tenka på å ta me oss i kverdagen ❤

  4. februar 2017
  |Reply
  • Så enig med deg, du er god Mari 🙂 Klem

   4. februar 2017
   |Reply
 2. Maria
  Maria

  Enig med deg, får du dårlige «vibber» av en blogg, bare slutt å les 😉 veldig bra og reflektert innlegg! 😊 det er hele det nye sosiale nettverket rundt unge som må tas tak i, ikke bare blogger 😊

  God søndag, Beate!😊

  4. februar 2017
  |Reply
  • kjekt du likte innlegget 🙂 Klem

   5. februar 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.