Skip to content

Derfor ble jeg inspirert av Helene!

Posted in Kosthold, and Treningsglede

God fredagskveld! Håper fredagstacoen er inntatt og at du har en fin kveld foran deg i sammen med noen du er glad i. Jeg tenkte å dele med dere mine tanker rundt samarbeidet jeg snart starter på sammen med damen bak Livskraft!

Det begynner å bli noen uker siden jeg kom over et blogginnlegg som Helene Lerbrekk hadde publisert. Overskriften til innlegget hennes var: «Hvor trenbar er gjennomføringsevnen? Mitt 8 ukers prosjekt». Jeg ble automatisk nyssgjerrig av overskriften og klikket meg inn på innlegget. Kort fortalt handler innlegget om at Helene som er personlig trener og ernæringsfysiolog, skal teste ut sin egen gjennomføringsevne når det kommer til en trenings og kostholdsplan som går over 8 uker.

Det som inspirerte meg med dette opplegget var fokuset på den mentale delen. Hvordan kom hun til å takle dette, hvordan ville hun takle alle utfordringene, tankene og følelsene som ville oppstå under denne 8 ukers perioden?

Fokuset var riktig i mine øyne. Hun fokuserer på at dette handler om å gjennomføre en plan som er satt opp individuelt til henne, uten unntak. Fokus var ikke på kropp, fettprosent eller utseende og det er noe jeg syns er utrolig bra! Mulig det høres lett ut, og det tenkte jeg også i et veldig kort øyeblikk. Hvor vanskelig kan det være å holde seg til en fast plan i 8 uker?

Jeg tror det er lett å undervurdere hvor hardt arbeid som ligger bak det å klare å gjennomføre en slik plan som dette. Nettopp derfor syns jeg det er spennende å gjøre meg selv til en «testkanin» for å bli enda en erfaring rikere. Jeg elsker utfordringer og spesielt utfordringer som jeg vet kommer til å bli krevende og lærerike. Jeg er spent på hvordan jeg kommer til å takle dette, hvordan jeg kommer til å løse enhver utfordring og ikke minst på hvilken erfaring jeg vil sitte igjen med etter prosjektet er ferdig.

Kommer jeg til å se på dette prosjektet som forjeves? Kommer jeg til å angre på at jeg startet? Kommer jeg til å få dette til å fungere i mitt liv? Kommer jeg til å lære mye om meg selv som jeg ikke var klar over? Kommer jeg til å erfare sider av meg selv som jeg ikke var helt klar over? Kommer jeg til å stå på startstreken 17 juni med et bedre utgangspunkt enn dersom jeg ikke hadde deltatt på dette? Kommer jeg til å bli overrasket undervegs? Kommer jeg til å merke forskjell? Kommer jeg til å ville ønske å gjøre noe lignende igjen? Kommer jeg til å bli en bedre løper? Og sist men ikke minst: Kommer jeg til å klare å gjennomføre dette?

Jeg har selv tatt kontakt med Helene for å høre om det var aktuelt for henne med et lite samarbeid. Jeg får derfor kost og treningsplan gratis mot at jeg blogger om hele prosessen jeg skal gjennom. Jeg starter selve planen om 1 uke og jeg kommer til å gjøre fredagen om til en fast spalte i 13 uker fremover nå. Jeg skal holde meg til en kost og treningsplan i 12 uker siden Helene mente det ville være bedre for mitt mål.

Allerede neste fredag kommer jeg til å skrive mer om selve prosjektet som selvsagt er laget spesielt til meg. Dere vil få flere detaljer om prosjektet og min ærlige respons på hvordan jeg reagerer når jeg får planen min utlevert. Jeg kommer deretter til blogge om hele prosessen uke for uke og gleder meg til å ta dere med på dette. Dere skal få ta del i mine tanker, følelser, skuffelser, overraskelser, oppturer og nedturer. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og er sikker på at jeg kommer til å få litt kalde føtter ganske tidlig i prosessen fordi jeg forventer at dette kommer til å bli krevende på flere plan.

Tusen takk til Helene Lerbrekk fra Livskraft som gir meg denne muligheten, det er jeg veldig glad for! Håper at dere som følger bloggen min gleder dere til å følge med undervegs i denne prosessen, jeg gleder meg hvertfall til å dele dette med dere.

Ha en fin fredagskveld videre!

Beate

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.