Skip to content

Det er ofte de enkleste ting som betyr mest!

Posted in Hverdagsliv, and Tanker og meninger

God tirsdagskveld dere! I dag tenkte jeg å sette litt fokus på tiden vår sammen med barna. Min erfaring er hvertfall at det skal så lite til for å glede dem så lenge en virkelig er tilstede.

Det å være mamma eller pappa er uten tvil den aller største gaven en kan få i livet. Det å få lov å være en mamma betyr alt for meg og jeg kan nesten bli litt rørt dersom jeg virkelig tenker på hvor heldig jeg er. Livet sammen med barn er ikke bare enkelt, tvert i mot, det byr også på mange bekymringer, utfordringer og vanskelige ting. Men likevel er det ingenting som er større en å få være mamma! Om jeg skulle gi kun et tips til noen som enda ikke har fått barn tror jeg det er nødt for å være dette:

Invester kvalitetstid sammen med barna dine.

En har gjerne lett for å at tenke barn aller helst ønsker å dra på kino, lekeland, badeland og lignende for å ha det kjekkest mulig. Min erfaring er stikk mottsatt! Jeg blir stadig overrasket over hvor lite/enkelt det skal være dersom barna bestemmer. Det viktigeste for barna er at foreldrene faktisk er tilstedet, engasjerte og virkelig er sammen med dem, da kan enhver aktivitet bli kvalitetstid! Noe så enkelt som å spille fisken med kortstokk er blant annet det mest populære her i hus om dagen.

Hver tirsdag ettermiddag har vi fokus på å være ute på barnas premisser. Det er den eneste ettermiddagen vi er alle 4 sammen uten andre aktiviteter som vi går fast på. Jeg blir overrasket gjentatte ganger over hvor lite som skal til for å glede barn, de ønsker bare å være sammen med oss. Bli sett. Få kjærlighet. Få omsorg. Le sammen. Ja, så enkelt som å bare være sammen.

I dag valgte barna å dra til Varhaug for å leke i tarzanløypa på Varhaug barneskole. Forrige tirsdag var vi nede på stranden. Tirsdagen før der valgte de kveldsmat på Obrestad Havn. Felles for dem alle er at vi er fullstendig sammen med barna. Ingen mobiltelefon. Bare være sammen med full fokus på dagens utflukt og ikke minst dem.

Da vi var på stranden i forrige uke tok jeg også med det store kameraet mitt. Ungene syns det er stor stas å f.eks hoppe fra sanddynene og kunne se på alle de morsomme bildene vi får i ettertid. Dersom du har kamera liggende hjemme vil jeg anbefale deg å ta det med neste gang du skal ut på en tur. Bruk heller kamera fremfor mobilen, nettopp av den grunnen at den er til en stor distrasksjon.

Felix på 3 år fikk denne strandturen til å hørest ut som hans livs opplevelse da han skulle gjenfortelle dette i barnehagen. En kunne tydelig høre hvor mye han hadde å fortelle og se at han tydelig hadde hatt det veldig kjekt. Så enkelt kan det altså være. Dra ned på en strand med et fokus: være tilstedet på barnas premisser. Vi voksne har så godt av å få frem det barnslige i oss. Det å investere kvalitetstid sammen med barna vil være din livs beste investering! Takk for at du leste ♥

Beate

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.