Skip to content

Løpesko og løpetights

Posted in Beate Tipser, and Treningsglede

God torsdagskveld og hei til dere. Etter ønske fra Silje som leser bloggen min har jeg nå laget et innlegg om ulike løpetightser og løpesko sammen med G-Sport Klepp. Håper du liker det!

Det begynner å bli noen uker siden at en leser kom med ønske til et innlegg her på bloggen. Det var Silje som ønsket at jeg skulle lage et innlegg om løpesko og løpetights. I forkant av å lage et slikt innlegg er jeg gangske ydmyk i forhold til at jeg ikke er noen ekspert på det feltet og kan egentlig bare snakke ut fra hva jeg selv foretrekker å trene i. Derfor tok jeg kontakt med Oddveig på G-Sport Klepp hvor jeg selv alltid handler det jeg trenger når det kommer til løping. Vi har tatt litt bilder og jeg kommer i dette innlegget til å presentere 4 ulike løpesko og 4 ulike løpetightser.

Løpesko

Når det kommer til løpesko vil jeg uansett anbefale deg å snakke med fagfolk på det området. Får du en følelse av at vedkommende i en butikk ikke vet hva han/hun helt snakker om ville jeg rådført meg med en annen/annet sted. Det er hovedgrunnen til at jeg kjøper mine løpesko hos G-Sport Klepp, de kan virkelig jobben sin! Når vi skulle lage dette innlegget sammen har vi hatt fokus på en generell mengdetreningssko som passer til å løpe med på asfalt og grus. For et mer spesifikkt behov vil jeg anbefale deg å oppsøke råd hos de som kan løpesko, f.eks ved G-Sport Klepp.

Første løpesko ut er nydelige Nike Pegasus. Skoen er bygget opp med air system og har en prislapp på kr. 1149. Den kommer i fresh farge og ser slik ut:

Neste sko ut er lekre Asics Kayano som er bygget opp med gel som demping. Prislappen for denne løpeskoen er kr. 1899 og du ser bilde av den under:

Den tredje skoen jeg vil vise frem er den uberkule skoen fra Adidas som heter Energy Boost. Skoen er bygget opp med boost teknologi og har en prislapp på kr. 1599. Den ser slik ut:

Den siste skoen i samme kategori er løpeskoen fra Mizuno, modellen heter Ridar. Den er bygget opp av wawe plater og har en prislapp på kr. 1699. Den ser slik ut:

Felles for alle disse 4 løpeskoene er:

 • Alle er mengdetreningsko
 • Egnet til grus/asfalt
 • Alle er tekninsk pustende og luftige
 • De er bygget opp med en teknisk overdel med elastitet.
 • Kan fint brukes på tredemølle.

Jeg spurte Oddveig ved G-Sport Klepp om det var noe hun ville legge til når det kom til løpesko. Hun råder oss som løper til å ha 2 ulike løpesko. 1 mengdetreningsko som brukes utendørs for lengre turer samt en lettere løpesko som f.eks brukes på en intervall økt på tredemølle. Dette rådet fikk jeg selv i fjor i forkant av at jeg skulle løpe halvmaratonet mitt og det har vært et veldig godt råd/tips. Det har noe med den mentale biten. Når jeg snører på meg de lette Adidas skoene som står oppe på møllen vet jeg at det forbindes med kortere økter og gjerne med høy hastighet. Snører jeg mengdetreningsskoen min som for øyeblikket akuratt har blitt den sorte Adidas over her, stiller hodet mitt seg inn på en lang og rolig løpetur ute.

Det siste jeg spurte Oddveig om i forhold til løpeskoene var dette med pris. Er det nå slik at pris henger sammen med kvalitet og vil den dyreste løpeskoen over her være mye bedre enn den billigste? Jeg fikk til svar at pris har sammenheng med levetid og antall kilometer. Viktig at løper følger med på antall kilometer skoen har løpt. For en som løper 4 mil i uken vil en trenge nye løpesko en god del før en annen person som løper 4 km i uken.

Min personlige vurdering: Alle 4 løpeskoene var gode på foten og jeg kjendte at de alle gav foten min god demping. Likevel har det seg slik at jeg ofte får en bedre følelse på foten av en sko fremfor en annen og velger ofte utfra det. Når jeg trenger nye løpesko pleier Oddveig vise meg noen alternativer og jeg går alltid for det paret som gir meg mest lyst til å gå ut å løpe. Denne gangen var det Adidas Energy Boost som ble min personlige favoritt! 


Løpetights

Sammen med G-Sport har vi også valgt å presentere 4 ulike løpetightser og kommer til å skrive helt kort om hver enkelt. Første tights ut er Adidas Running tights som en kan se på bilde under her:

Denne tightsen har en fin pris på kr. 599. Den er bygget opp med climalite system som transporterer svette bort fra kroppen. Den har refleks i seg og har en vanlig høyde i livet.

Neste løpetights ut er denne Nike som heter Epic tights. Bilde av denne viser jeg under her:

Denne har en normal pris på 749, men var på kampanje i forrige uke til kr 399. (litt usikker på hvor lenge det tilbudet varer, det kan jeg evt finne ut dersom noen ønsker). Den har grei passform og har refleks. Den har et Dry fit system som gjør at den transporterer bort fukt og virker derfor ventilerende. Den har flate sømmer slik at det ikke skal gni/irritere huden.

3. tights ut er en model fra Kari Traa som heter Louise tights. Den ser slik ut:

Denne løpetigtsen har en prislapp på kr. 749. Den har refleks og flate sømmer for å unngå irritasjon på huden. Den er hurtigtørkende og har en 4 vegs stretch som gjør tightsen behagelig å bevege seg i.

Siste løpetights ut er kompresjonstights fra merke 2XU. Disse kommer i 2 varianter og forskjellen er høyden på livet. Under viser jeg den som har høyt liv:

Prislappen er noe stivere, disse koster kr. 1399. Det som er spesielt med disse er kompresjonen som gjør restitusjonen kortere. Tightsen sitter støpt på slik at musklene holder seg varme. Det er lite sømmer og de sømmene som er der er enda mer «vennlige» for å unngå gnissing/irritasjon på huden. Om en velger høyt eller lavt liv er egentlig en smaksak, selve tightsen ellers er bygget opp helt likt.

Jeg måtte også spørre her ang pris siden det er klare prisforskjeller. Jeg fikk til svar at prisen helt klart henger sammen med kvalitet og levetid på tightsen.

Min personlige mening: Jeg foretrekker alltid 2XU dersom jeg skal på langturer. Skal jeg ha en kort løpetur spiller det en mindre rolle hvilken tights jeg velger selv om jeg har i overkant flest Nike tightser. Av disse 4 over i innlegget her likte jeg som forventet best 2XU sin løpetights av den enkle grunn at den sitter så godt på og at jeg får lyst til å løpe når jeg tar den på. Ellers var Kari Traa sin løpetights en stor opptur, denne hadde jeg ikke lyst til å ta av meg! Angående Adidas sin løpetights fikk jeg ingen løpsfølelse av å ha den på meg men dette er en smaksak. For min del var den tightsen for løs og minnet mer om en treningstighst jeg ville foretrukket å hatt på meg under en yogatime. 

Dette innlegget er ikke reklame eller sponset. Det er jeg som har tatt kontakt med G-Sport Klepp for å få hjelp til å hjelpe dere litt på veg. Håper dette var til hjelp eller inspirasjon for dere og spesielt til deg Silje ♥ Spør gjerne om du lurer på noe under her. Kan jeg ikke svare deg vil jeg forsøke å sende spørsmålene evt videre til G-Sport Klepp.

Tusen takk til G-Sport Klepp med Oddveig og Bente i spissen. Tak for tiden deres og for alle gode tips til både løpesko og løpetights. Du finner butikken deres i 2 etg ved Jærhagen på Klepp.


Da gjenstår det for meg å runde av dette innlegget. Jeg har hatt en veldig inspirerende dag på kurs med jobben, hatt en litt hektisk ettermiddag og nå en rolig kveld. Vi blogges mer i morgen, da kommer min aller første oppdatering på prosjekt Ultramaraton! God torsdagskveld dere ♥

Beate

4 Comments

 1. Mari
  Mari

  Kjekt innlegg:) har brukt mizuno i mange år sjøl, å lige di veldig godt,men itte at eg i fjor prøvde Adidas energi boost, har eg hatt den som favoritt👍🏼

  17. mars 2017
  |Reply
  • Kjekt du likte innlegget! 🙂 Ja, enig, både Adidas og Mizuno er kjempesko. Godt de har godt utvalg. God helg Mari 🙂

   17. mars 2017
   |Reply
 2. Silje
  Silje

  Tusen takk for så utfyllende innlegg! Mange gode tips og mye inspirasjon her 😀

  21. mars 2017
  |Reply
  • Bare hyggelig 🙂 Ha en fin dag Silje 🙂

   22. mars 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.