Skip to content

Tusen takk Thea Steen

Posted in Tanker og meninger

God tirsdagskveld, håper dagen deres har vært bra i DET nydelige været! I dag ønsker jeg å takke Thea Steen.

Viktigheten av å ta en celleprøve har aldri vært tydeligere. Fokuset har aldri vært bedre. I tillegg forsøker kreftforeningen nå å forbedre systemet for å redde enda flere liv. Takket være Thea Steen. 

Thea Steen døde i fjor så alt for tidlig, bare 26 år gammel av livmorhalskreft. Hun har rørt hele Norge med sin historie og ønsket så inderlig å være den som vant over kreften. Desverre døde hun så alt for ung og hennes navn vil ble husket! Med sin blogg delte hun oppturer og nedturer, og ikke minst var det Thea som startet kampanjen #sjekkdeg som har reddet utrolig mange liv allerede!

Nylig i nyhetene kom det frem at Thea hadde sjekket seg, hun hadde gjort det hun kunne for å bli fanget opp uten at prøvetakningen lykkest. Klart min umiddelbare reaksjon var at det var sjokkerende og dårlig av «systemet» å ikke kunne fange opp dette på et tidligere tidspunkt når Thea gjorde alt riktig. Likevel sitter jeg igjen med en følelse av at vi må bare fortsette å sjekke oss og ha i bakhodet at det redder liv uansett!

At Thea ikke gikk ut med denne systemfeilen før etter sin død sier meg at Thea er en stor person. En person som velger å kjempe for å bedre systemer kontra bare kritisere. Alt tyder på at Thea Steen var et fantastisk menneske og det er vondt å tenke på alle de som sitter igjen uten henne.

Jeg har tatt celleprøve en gang. Jeg husker at jeg utsatte og utsatte det. Grudde meg. Syns det var pinlig å gjøre det hos min mannlige fastlege. Hadde ikke så fokus på det og brydde meg ikke for mye om «rutine» prøven som var anbefalt. I går ettermiddag kom nytt brev i postkassen min. «Påminnelse om å ta celleprøve fra livmorhalsen» stod det og jeg reagerte umiddelbart med å tenke på Thea Steen og hennes historie. Allerede i dag er legetimen bestilt, nettopp fordi Thea startet kampanjen #sjekkdeg og har satt et enormt fokus på dette! Tusen hjertelig takk til Thea som kjempet denne saken og har reddet utrolig mange liv allerede, og enda flere vil hun redde! Jeg skal med glede spre mine bein og føle meg ukomfortabel i de sekunder det pågår nettopp fordi det kan redde livet mitt!

Til alle mine kvinnelige lesere: Sjekk deg! Er du den som har utsatt dette lenge nok nå, gjør noe med det! La oss hedre Thea Steen med å få alle kvinner til å sjekke seg! ♥

Ha en fin kveld videre, vi blogges mer i morgen!

Beate

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.