Skip to content

Et idrettslag er helt avhengig av engasjerte foreldre!

Posted in Hverdagsliv

God onsdag dere! I går var det oppstart igjen for fotballen til jenta vår. I dette innlegget vil jeg sette fokus på hvor viktig det er at vi voksne engasjerer oss.

Vi foreldre ønsker at barna våre skal gå på idrett, gjerne både håndball og fotball. Vi vil så gjerne at de skal oppleve lagidrett som er helt unikt. Vi vil så gjerne at de skal ha en kjekk fritid og ikke minst få lov å skape nye vennskap. Vi ønsker de skal mestre og vi ønsker de skal kjenne på den gode følelsen det gir å øve på noe for så å bli bedre. For å få dette til er et idrettslag helt avhengig av at nettopp du som foreldre engasjerer deg!

Ingen lag får utdelt trener. Det er foreldre som må stille opp på dette. Ingen lag får oppmenn, dette er en jobb for oss foreldre. Uten oss foreldre blir det ingen idrettsglede, ingen lagfølelse og heller ingen stolte øyeblikk.

Jeg er med som hjelpetrener på J7 og vil si at det finnes kun 1 krav for å oppfylle kriteriene for å passe som en hjelpetrener. Det ene kravet er så enkelt som engasjement! En må ikke være flink i fotball selv og en må slettes ikke være topptrent for å stille som trener. Enhver mamma eller pappa som er villig til å engasjere seg, gi litt av sin tid, se barna, leke med dem, vise dem at det er kjekt å drive med en ball, nettopp de kan gjøre dette!

I går var første trening for jentene. Min opplevelse var utelukkende at det er utrolig kjekkt å gjøre noe sammen. Stiv heks f.eks. Jentene storkoser seg! Det er så viktig at barn som melder seg inn i idrettslaget får gode opplevelser gjennom idretten de går på. For å få til det trenger idrettslaget oss foreldre.

Jeg og mannen var begge trener på håndballen til jenta vår som akkuratt nå har tatt ferie til fordel for at fotballen har startet opp. Jeg husker i oppstart fasen av håndball sesongen at jeg tenkte at jeg ville «spare» Franki til jentene ble større og krevte hans ekspertise. Med det mener jeg at jeg ville ikke klart oppgaven med å lede et J15 lag kontra det å lede et J6 lag! En har lett for å tenke at en må «spare» på ekspertisen innen idretten til den trengs, slikt tenkte hvertfall jeg før oppstart. Det fant jeg rastk ut at var også feil tankegang av meg! Franki er en enormt engasjert person som byr på seg selv, ser jentene, er flink til å forklare oppgavene på et enkelt nivå og ikke minst en veldig tolmodig mann. Etter å ha sett Franki i aksjon som handballtrener for jentene endret jeg derfor min mening. Klart Franki burde trene dem nettopp fordi han er så engasjert!

La oss skape stolte øyeblikk sammen med barna våre, ikke vær redd for å engasjer deg i barnet ditt. Det er en investering som er gull verdt og som vil bety veldig mye for deg, barnet ditt og ikke minst resten av laget. Jeg er stolt av å være en del av Nærbø Idrettslag og håper enda flere voksne vil være med i gjengen.

Beate

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.