Skip to content

Kjære Pappa!

Posted in Tanker og meninger

Vi mødre hedres over alt for det vi gjør for barna våre. I dette innlegget ønsker jeg å hedre alle dere pappaer som gjør en minst like god jobb som oss damer!

Jeg og Lykke satt sammen å såg på TV før leggetid. Tilfeldigvis kom programmet «Kjære Mamma» på skjermen og jeg ble sittende å se på det. Den ene kvinnen gråt på TV fordi hun fikk så mange kompliment for jobben hun gjorde som mamma. Det vekket Lykke sin oppmerksomhet. «Hvorfor gråter hun Mamma?» spurte hun meg. Jeg svarte at hun gråt fordi hun ble rørt over alt det fine mødrene sa til henne. Lykke spurte litt etter hvorfor de sa fine ting til henne og jeg svarte at det var et program for å takke alle mammaer der ute for jobben de gjør. Lykke sin umiddelbare kommentar lød som følger: «Hvorfor kan de ikke heller lage et TV program som heter «Kjære Pappa»?»

I det jeg forsøkte å gi henne et svar på det hun lurte på endret jeg hvordan jeg ville svare. Jeg skulle til å si at det var en fin ting å sette lys på alle de flotte mødre der ute men lot heller vær. Jeg valgte heller å svare Lykke slik: «Ja vet du, det var et veldig godt poeng, det burde de gjort!».

Vi kvinner fortjener å bli satt pris på men likevel må vi ikke glemme at det finnes en pappa. En pappa som gjør så godt han kan, vil bare det aller beste for alle og som forsøker å strekke til på alle områder.

Når Lykke skulle legge seg snakket vi litt mer sammen om dette programmet og jeg spurte henne hvorfor hun mente at det skulle komme et program som het «Kjære Pappa». For henne var det helt opplagt at dersom de sendte et program som het «Kjære Mamma» burde de sende tilsvarende som het «Kjære Pappa». Ja så enkelt og jeg er så enig! Videre spurte jeg henne om hvorfor det var viktig å sende et program som «Kjære Pappa» på TV. Svaret fra 6 åringen vår lød som følge: «En pappa har jo vært med å laget barnet og har like mye rett til å få skryt som en mamma har».

Gjennom meg selv kan jeg kjenne igjen flere damer. Vi ønsker å strekke til, vi ønsker at den travle hverdagen skal planlegges og flyte fint for alle parter. Vi ønsker å ha det noe ryddig rundt oss og vi ønsker å få hjelp uten å måtte be om det. Vi damer har også krav. Til oss selv. Til vår bedre halvdel. Jeg kan på ingen måte tro at det er enkelt å bo sammen med en kvinne til alle tider. Og selv om du kjære Pappa der ute inni mellom kan føle at du ikke er god nok kan jeg beroligge deg med at det er du!

I en likestillingshverdag strekker du deg langt. Du henter og bringer i barnehagen. Du tar ofte ut søppel og henter nok ofte posten. Du klipper plenen og du støvsuger. Du legger barn og du bader barna. Du drar til svømmehallen og du drar på Lekeland. Du skifter dekk før du finner nok et prosjekt damen din har sett opp på en liste. Du forsøker å holde deg i form. Du gjør ditt beste for å være superpappa og går gledelig på foreldre møte. Du tar på deg verv som fotballtrener og du er med på besøk til svigers uten å si hva du egentlig ville gjort den tiden. Med andre ord: Du kjære Pappa der ute har verdens mest fleksible jobb og den jobben du gjør er så viktig!

La oss i dag sette litt ekstra pris på pappaen i huset. Si til han hvor god pappa han er og ikke minst si hvor takknemlig du er for nettopp han er pappa til dine barn. Vi damer må bli flinkere til å se alt det som er bra med vår bedre halvdel fremfor å pirke på de få feilene som er der. Vi damer er langt fra feilfri og vi kan dermed ikke forvente at det motsatte kjønn heller skal være der. Vi damer liker å tro at vi er verdensmestere og klarer alt på egenhånd. Det vet vi alle at er en usannhet. Vi damer trenger dere menn for alt det dere gjør for oss og ikke minst for barna. Alle barn er heldige som har en pappa, ferdig snakka! Nok en gang: Tusen takk, dere fortjener uten tvil deres eget TV program snarest!

Beate

6 Comments

 1. Janne
  Janne

  Herlig lesing ❤️ Flott skrevet! Pappa’ er ruler!

  25. april 2017
  |Reply
  • Takk for det Janne! Ja enig, Pappaèr ruler. Klem

   26. april 2017
   |Reply
 2. Lise
  Lise

  Så flott skrevet😍 Kjekt innlegg!

  26. april 2017
  |Reply
  • Takk Lise 🙂 Ha en nydelig onsdag 🙂

   26. april 2017
   |Reply
 3. Siv
  Siv

  Heilt enig! kæ sko me gjort uten dei <3

  26. april 2017
  |Reply
  • Nei heldigvis har med dei 🙂 Klem

   26. april 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.