Skip to content

Prosjekt Ultramaraton: Uke 6

Posted in Kosthold, and Treningsglede

God fredag og god helg! I dag er jeg allerede halvvegs i mitt 12 ukers prosjekt sammen med Livskraft. Under oppsummerer jeg hvordan uke 6 har vært på godt og vondt.

Uke 6 startet midt i påskehelgen og det gikk faktisk helt fint å kombinere mitt treningsopplegg og kosthold med ferie. På hytten vår er det nok av bakker å ta av slik at en bakkeintervalløkt på fredagen var ingen problem å få unnagjort. Langturen min på søndag ble 2 mil på grus og det passet meg også veldig godt at det er grus fremfor asfalt. Matmessig byttet jeg om en del på måltidene mine for å få dem til å passe best inn med resten av gjengen på hytta. Det gikk overraskende fint! Likevel var uke 6 også preget av noe seige bein som jeg tror i hovedsak skyldes at jeg kjørte en veldig hard bakketrening og økte litt på vektene på styrkeøvelsene.

Jeg er allerede halvegs og tiden har gått så fort! Jeg er veldig avslappet til hele opplegget og merker at både treningen og kostholdet går som det skal. Selv om 6 uker føles som en lang stund har tiden hittil gått veldig fort. At jeg allerede er halvvegs er helt utrolig men det gjør også at jeg kjenner at løpet nærmer seg mer og mer. Jeg stoler fullt og helt på opplegget til Livskraft og er fortsatt veldig motivert for de kommende 6 ukene.

Stikkord for uke 6 er: Tunge bein, Fleksibilitet, Prioriteringer, Motivasjon, Hverdag og Vektnedgang.

Tunge bein: Jeg trener mye bein og det kjennes! Jeg har enkelte kvelder kjendt på den følesen av at beina bare synker ned i madrassen når jeg legger meg. Uke 6 var en uke jeg slet med tyngre ben enn ellers. God følelse i forhold til målet mitt, jeg må jo bygge muskler i bein for alle bakkene jeg skal ut i.

Fleksibilitet: Her igjen skal Helene fra Livskraft har skryt! Både kost og treningsopplegget er veldig fleksibelt, noe som gjør det enkelt å kombinere med f.eks påskeferie på hytten slik som jeg hadde i uke 6.

Prioriteringer: For å drive med et trenings og kostholdsopplegg som jeg gjør nå må en prioritere. F.eks la jeg med relativt tidlig lørdagskveld fordi jeg skulle tidlig opp søndags morgen for å løpe langturen min selv om det var påskehygge på hytta. Fredagskveld mens de andre hygget seg inne på hytten gikk jeg ut for å løpe bakkeintervaller. Jeg er fokusert på målet mitt og derfor koster disse prioriteringene lite og ingenting. Likevel er mitt beste tips å snakke høyt om det. Allerede på tordagen når vi kjørte opp til hytten sa jeg til mannen min hvordan jeg hadde tenkt å legge opp treningen min, både for å høre at det passet han men også slik at han var forbredt på det. Min erfaring er at da går alt mye lettere med tanke på hensyn til hverandres behov.

Motivasjon: Det er motiverende å se fremgang, føle fremgang og ikke minst er det motiverende at løpet nærmer seg. Det er motiverende å løpe sammen med de jeg løper med og det er motiverende at de rundt meg støtter meg. Det som trolig er mest motiverende er likevel at jeg sitter igjen med en opplevelse av at jeg ikke føler jeg har ofret for mye. Jeg hadde oppriktig trodd at jeg kom til å «slite» mer med å følge dette opplegget enn hva jeg gjør. Jeg hadde forventet at det muligens kom noen tanker hvor jeg stilte spørsmål om det var verdt det men det har jeg altså ikke hatt antydninger til. Etter 6 uker sitter jeg igjen med at dette er motiverende og har klart å gjort dette prosjektet om til en hverdagslig del av meg.

Hverdag: Nå som det har gått 6 uker merker jeg at dette har blitt min nye hverdag. Jeg kommer ikke på lenger at det jeg spiser eller all tiden jeg legger ned i treningen er noe spesielt. Det har blitt min hverdag og det er en god følelse. Jeg har fått en del spørsmål som går på tiden etter at dette prosjektet er over, hva jeg kommer til å gjøre da? Jeg kommer faktisk til å ta med meg mye av det jeg har lært om kosthold videre selv om jeg ikke skal følge en plan. Treningsmessig kommer jeg til å prioritere litt mer styrketrening enn hva jeg har gjort før jeg startet med.

Vektnedgang: Jeg merker på enkelte bukser/kjoler at de er romsligere og dersom jeg ser etter i speilet ser jeg jo at kroppen min har endret seg. Selv om jeg ikke har og kommer heller ikke til å ha fokus på vekt, kan jeg ikke legge skjul på at det skjer. På disse 6 ukene har det skjedd endringer og det vitner bare om hvor bra prosjektet sammen med Livskraft er! Selv om vektnedgang ikke er et mål/fokus for mitt løp vil det ikke være en bakdel å være noen få kg lettere når jeg skal oppover i 62km.

Jeg får en del spørsmål om jeg er sulten ofte. Jeg kan med hånden på hjerte si at på disse 6 ukene har jeg ikke vært sulten! Like før et måltid kan jeg kjenne på at det blir godt med mat men ikke sulten i den forstand at det rumler i magen og jeg faller for lavt ned i blodsukker. Det er noe av det jeg syns er mest spennende også med kostholdbiten. Jeg spiser så variert og mye mat at kroppen min er mer en fonøyd den. Eneste matendringen jeg stort sett gjør er at jeg trenger litt mer mat på søndager etter langturene at da spiser jeg havregrøt gjerne etter langtur i stedet for å ha det som kveldsmat.

Uke 6 er allerede unnagjort og jeg starter derfor opp på uke 7/12 i dag. Det føles rart at tiden går så fort og at dette har blitt en så naturlig del av hverdagen min. Jeg kommer liksom ikke på at jeg gjør noe anderledes og det har nok med at dette har blitt en stor del av meg nå. En livsstilendring trenger ikke ta så lang tid så dersom du som leser går å lurer på om du skulle gjort en endring i livet ditt: Gjør det! Hva har du å tape på det? Ingenting, du har bare alt å vinne ♥

Lag deg en BRA fredag og med dette vil jeg ønske deg som leser en riktig god helg. Titt gjerne innom bloggen i morgen, da legger jeg ut en real utfordring som jeg håper noen sprekfiser der ute vil teste ut. Nå venter straks arbeidshelg for min del, heldigvis har jeg verdens beste jobb slik at det blir bare kjekt. GOD HELG dere!

Beate

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.