Skip to content

3 retters middag med gode venner!

Posted in Hverdagsliv, Interiør, and Kosthold

Er det noe jeg liker veldig godt så er det å invitere fine mennesker hjem til oss på god mat. Jeg har som mål og gjøre det enda oftere, det er jo så gøy! Anledningen denne gangen var vår 4. bryllupsdag.

Bordet ble dekket fredagskveld og er smart siden en har nok å gjøre på selve dagen når en inviterer til 3 retters. Kjekt å lufte fin serviset vårt innimellom, det skjer alt for sjelden! Bordet ble enkelt men klassisk.

For å finne ideer og inspirasjon til selve menyen bruker jeg alltid Trines Matblogg eller kokebøker. Dette året var det avgjørende å ha noe med i menyen som kunne lages på forhånd og dermed måtte det ble is av noe slag. Til forrett er jeg svak for gode supper, det er liksom en sikker vinner hver gang. Til hovedrett liker jeg å lage noe nytt som vi ikke har hatt før. Menyen på lørdag så slik ut:

Forrett: Søtpotetsuppe med kokosmelk og chili.

Hovedrett: Reinsdyrfilet med rødvinssaus, pastinakkrem, Anna Poteter og søte plommer:

Dessert: Semifreddo med hjemmelaget krokan. (Bilde viser bær)

Alle bildene er lånt fra Trines Matblogg siden mine bilder ble tatt i hastverk og ble for mørke/dårlige. 

Jeg hadde ikke laget noe av dette på forhånd men syns ikke det var noe vanskelig dersom en bare følger oppskriften slavisk. Trine er flink på å komme med tips og ikke minst beskrive oppskriften godt for oss andre nybegynnere! Maten smakte veldig godt og ble veldig godt tatt i mot av våres gjester, det var veldig kjekt! Håper dette kan være til inspirasjon til å evt lage en 3 retters selv hjemme, med god hjelp av Trine kan hvem som helst servere nydelig mat!

På søndag da kvelden kom sa jeg til Franki at dette burde vi gjøre oftere, altså invitere til god mat. Selv om det er en del arbeid som ligger bak en slik kveld (og penger) så er det så verdt det! Det er så kjekt å kunne samle gode venner rundt et bord og nyte et godt måltid. Og for dere som lurer på om jeg spiste maten selv: klart jeg gjorde! Jeg la inn i min plan at denne lørdagen skulle jeg spise den samme maten som alle de andre og valgte heller bort alkoholen. Jeg lover dere at desserten gikk ned på høykant for å si det sånn!


Håper tirsdagen deres har vært bra og at uken er godt i gang hos dere. Det er allerede onsdag igjen i morgen og tiden flyr av sted. Nå må jeg se til å komme meg i dysjen for å så slappe litt av med mannen før det er natta. Vi blogges snart igjen dere! Ha en fin tirsdagskveld.

Beate

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.