Skip to content

Bakkeintervall Pyramide på tredemølle!

Posted in Treningsglede

I dag har jeg lyst å dele en veldig effektiv, hard men likevel kjekk bakkeintervall med dere. Kan passe godt å løpe inne i dag med tanke på vinden som herjer ute! Håper hvertfall at noen av dere vil teste den ut.

På fredager løper jeg bakketrening. Enten i form av å løpe oppover til en fjelltopp ute eller på tredemølle. Jeg vil anta at under dette treningsprogrammet har jeg gjort halvparten av hver. Nå på fredag som var skulle jeg etter planen løpe opp til Moi Sendaren sammen med Bjarne og Arve. Det måtte jeg droppe pga hodeverk og da ble det bakkeintervall på tredemøllen hjemme i stedet litt utpå dagen.

Jeg har lenge hatt 3 x 10 min som en favoritt. Den økten finner du her. Den er seig og krever endel mental styrke siden de 10 minuttene føles som en evighet. På fredag var ikke hodet mitt så klart at jeg orket tanken på den økten og fant heller frem en annen fra programmet mitt. Denne økten er det Helene fra Livskraft som har foreslått til meg.

Start med å varme opp på møllen. Jeg løp 10 min på flat mølle med en hastighet på 9 km/t. Etter oppvarming starter selve pyramiden som ser slik ut:

Sett møllen opp på 1 % stigning og løp i 2 min på samme hastighet som oppvarming.

For hver 2. min øker du stigningen med 1 % helt opp til 10 %.

Når du er på 10 % stigning og har løpt i 2 minutter starter pyramiden nedover igjen.

Sett NED stigningen 1 % for hver 2. min og løp fortsatt i samme hastighet som oppvarming.

Helt detaljert forklart ser økten slik ut:

0-10 min: oppvarming.
10 – 12 min: 1 % stigning
12-14 min: 2 % stigning
14-16 min: 3 % stigning
16-18 min: 4 % stigning
18-20 min: 5 % stigning
20-22 min: 6 % stigning
22-24 min: 7 % stigning
24-26 min: 8 % stigning
26-28 min: 9 % stigning
28-30 min: 10 % stigning
30-32 min: 9 % stigning
32-34 min: 8 % stigning
34-36 min: 7 % stigning
36-38 min: 6 % stigning
38-40 min: 5 % stigning
40-42 min: 4 % stigning
42-44 min: 3 % stigning
44-46 min: 2 % stigning
46-48 min: 1 % stigning
48-50 min: 0 % stigning
50-60 min: Nedjogg og et stort klapp på skulderen!

Som dere ser over er dette en krevende og hard økt. Den tar 1 time. Evt kan du korte ned økten ved å ta 1 min på noen av intervallene. Det som var motiverende og kjekt med denne økten var at jeg måtte hele tiden følge med på klokken og automatisk glemte jeg hvor hardt det egentlig var. Denne økten gleder jeg meg til å gjøre igjen, og håper virkelig noen av dere tester den ut. Gi meg gjerne en tilbakemelding i tilfelle, da blir jeg glad!

Med dette ønsker jeg deg en sprek tirsdag!

Beate

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.