Skip to content

Kjære Helene!

Posted in Kosthold, and Treningsglede

Nå som mitt prosjekt med Livskraft er over for denne gang har jeg et stort behov for å takke damen bak Livskraft!

For de av dere som leser bloggen min har dere fått med dere at jeg oppsøkte Helene hos Livskraft for å få hjelp til prosjektet mitt som nylig er fullført. Jeg hadde meldt meg på Lysefjorden Inn som er et Ultramaraton. Jeg hadde ingen løpeerfaring ute i terrenget eller erfaring med noe særlig høydemeter. Det som ventet meg nå var 62 kilometer i terreng med totalt 2500 høydemeter. Som Arve fint beskrev det: Det er til bommen ved Sirdalen og 1/4 av høyden opp til Mount Everst.

Av tidligere løp har jeg kun et halvmaraton i banken. Jeg har lenge likt å løpe men på et helt amatør nivå og de fleste distanser var mellom 5 og 15 kilometer. Samtidig som jeg satte meg et mål om å løpe et ultraløp i terreng forstod jeg raskt at jeg ville ha behov for at noen hjalp meg på vegen til å nå målet mitt, dette hadde jeg ingen forutsettning for å klare selv. Grunnen til at jeg valgte å ta kontakt med akkurat Helene var enkel: jeg ble motivert av å lese bloggen hennes og hvor målrettet hun jobbet mot hennes mål. Jeg likte veldig godt at hun hadde fokuset på rett sted og ikke minst hadde jeg troen på at hun ville kunne hjelpe meg med hennes erfaring og kunnskap!

Jeg tok derfor kontakt med Helene og var veldig giret over at hun ønsket å være min coach som jeg liker å kalle henne. Vi kom raskt i gang og fra første møte med Helene har hun vært genuint opptatt av meg og mitt! Det var hele tiden fokus på hva som ville passe best for meg, i min hverdag og i mitt liv. Hun var veldig opptatt av å legge tilrette for familielivet, turnuslivet og mine egne ønsker. Det var aldri snakk om at jeg skulle passe inn i en generell plan eller form, hun valgte å lage en spesiell plan kun tilpasset meg.

Når det kom til kostholdsplanen min var jeg imponert over hvor «enkelt» hun gjorde det! Jeg hadde grudd meg til å følge en kostholdsplan i 12 uker, men med måten hun løste det på var det faktisk ingen sak! Jeg fikk så å si spise alt av det samme som jeg hadde i kostholdet mitt fra før av med så klart endringer. Enkelte dager måtte jeg spise mer, enkelte måltider måtte jeg gjøre mer varierte og jeg måtte forholde meg mer til en oppgitt mengde mat. Jeg måtte spise renere mat men har kun gode erfaringer her også! Jeg har spist veldig god mat, gledet meg til hvert måltid, alltid vært mett og ikke minst har jeg kjent på egen kropp hvor mye overskudd jeg fikk.

Jeg er enda overrasket hvilke endringer som er mulig å gjøre på 12 uker! Det er ingen tvil om at konseptet til Livskraft fungerer, men at det skulle fungere så bra som det har gjort for min del er så utrolig! Da vi gikk gjennom kroppsanalysene fra starten til 12 uker etterpå var det ingen tvil: kostholdsplanen og treningsplanen hadde fungert! For min del var det utrolig kjekt å se hvor glad Helene ble over mine resultater. Hun fikk nok en bekreftelse på at hun er dyktig i sin jobb, men samtidig så var det hele tiden så tydelig hvor glad hun var på mine vegner over at jeg lykkast med forberdelsene mine. Under kan du kort se i tall hva som skjedde på 12 uker:

  • Jeg gikk ned 3,7 kg i vekt.
  • Jeg gikk samtidig opp 0,7 kg i muskelmasse.
  • Jeg gikk ned 4,8 kg i fett.
  • Jeg gikk ned 6,6 % i fettprosent.
  • Jeg gikk ned/inn 6 cm i midje/hoftemål.
  • Jeg økte musklaturen i beina med 4,1 % i v. fot og 4,2 % i h. fot.
  • Mitt viserale fett (det «farlige» fettet) gikk ned med 21,1 cm3.
  • Jeg økte helsescoren min med hele 6 poeng.

Undervegs i hele prosjektet mitt sitter jeg igjen med bare gode erfaringer! Jeg ble så tett og nøye følgt opp og følte hele tiden at Helene såg meg. Hun var hele tiden veldig positiv og jeg følte hele tiden at hun var en av de som heiet mest på meg. Jeg er imponert over hvordan hun hele tiden utfordret meg, fikk meg til å presse meg enda hardere og ikke minst bli enda mer fysisk sprek. Hun fikk meg hele perioden til å ha enorm troen på meg selv og tilpasset opplegget 100% til å bli mitt! Hverken treningsopplegget eller kostholdsplanen er noe som kan kopieres og gi til noen andre nettopp fordi det er laget direkte til meg og til målet mitt. Selv om gutta i gjengen hadde samme løpemål ville ikke planen min ha funket for dem i den grad at den gjorde det for meg. Det jeg vil frem til er at jeg er imponert over hvor skreddersydd dette opplegget ble til meg!

Jeg er så takknemlig for at jeg valgte rett person til å hjelpe meg og jeg er ikke i tvil om at hele opplevelsen min for dette prosjektet var så fantastisk mye takket være Helene! Lysefjorden Inn ble en opplevelse uten kramper og muskelverk. Det ble en opplevelse fylt av glede, gleden av å være i veldig god form! Alle timene med styrketrening, alle timene med løping og ikke minst alle timene det gikk med til å lage mat er så utrolig verdt det! Da jeg kom i mål på løpsdagen var jeg ikke i tvil: Alle forbredelser og alle timer jeg hadde lagt ned i dette prosjektet var verdt det og jeg hadde gjort det samme om igjen uten å nølt.

Min Lysefjorden Inn medalje kommer jeg alltid til å ha med meg, satser på at den følger med meg også på gamlehjem når den tid kommer. Den medaljen vil jeg alltid forbinde med Helene og alt det jeg har lært av henne. Jeg har lært så utrolig mye og kommer til å ta med meg mye fra dette prosjektet videre i livet mitt. Den aller største erfaringen min må uten tvil være viktigheten av å drive med styrketrening og hvor ekstremt mye kosthold har å si for fremgangen! Helene har lært meg å spise mer mat, spise renere mat og ikke minst vist meg hva variasjon i kosten betyr. Helene har fått meg til å like styrketrening enda mer nettopp fordi jeg erfarte på egen kropp hvor raskt jeg fikk fremgang nettopp der. Da vi gikk opp den tyngste bakken på løpet kjendte jeg meg lett i beina og tenkte tilbake på alle timer med styrketrening og hvor glad jeg var for at jeg fikk rett oppfølging!

Så kjære Helene: Tusen takk for at du tok på deg oppdraget og ville være min coach! Jeg er så takknemlig og kan ikke skryte nok av deg! Jeg er ikke i tvil om hvem jeg skal oppsøke når jeg setter meg mitt neste mål. Det har vært utrolig inspirerende, kjekt og ikke minst lærerikt å jobbe sammen med deg. Tusen hjertelig takk for alt du har bidratt med, denne medaljen er litt din også ♥

Ha en nydelig onsdag!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.