Skip to content

Kjapp intervall økt som alle har tid til!

Posted in Treningsglede

Jeg er for å holde hjulene i gang året rundt, også på sommeren! I dag vil jeg dele en kjapp, effektiv og ikke minst kjekk intervall økt som jeg håper noen kan få gleden av.

Jeg har stor tro på at det beste for kroppen vår er å holde den i aktivitet året rundt. Jeg er ikke for å trene kun i perioder, tren heller jevnlig året rundt! I ferietider syns jeg det er viktig at en tenker at alt er bedre enn ingenting og at det ofte skal lite til. Utenom ferietider liker jeg å trene 5-6 ganger i uken. I ferien gjør det ingenting om det bare blir 2-3 økter da det viktigste uten tvil er å tenke at litt trening er bedre enn ingen! Vi har heller ikke vondt av å gå ut av normalen som er til hverdags.

I ferier har vi gjerne ikke tilgang til samme type trening som vi utfører i hverdagen. Da gjelder det å kunne være litt kreativ eller klare å tenke alternativer. Jeg tyr ofte til en løpeøkt enten ute i det fri eller på en tredemølle. Denne intervallen er for tredemølle.

Intervall økten som jeg vil dele med dere i dag ble til mens jeg varmet opp. Jeg løp 5 minutter for å varme opp kroppen og gjorde klar musikken på ørene. Intervallen ble en 45/15 sek løping med 2 % stigning. Økten ser slik ut:

45 sek løp på 12 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.
45 sek løp på 12 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.

45 sek løp på 12,5 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.
45 sek løp på 12,5 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.

45 sek løp på 13 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.
45 sek løp på 13 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.

45 sek løp på 13,5 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.
45 sek løp på 13,5 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.

45 sek løp på 14 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.
45 sek løp på 14 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.

45 sek løp på 13,5km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.
45 sek løp på 13,5 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.

45 sek løp på 13 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.
45 sek løp på 13 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.

45 sek løp på 12,5 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.
45 sek løp på 12,5 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.

45 sek løp på 12 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.
45 sek løp på 12 km/t – 15 sek hvile på løpebåndene.

Løp rolig ned i 5-10 min. Strekk godt ut.

Denne økten ble kjapp, enkel og kjekk! Kan enkelt gjøres lengre ved å fortsette til både 15, 16 og 17 km/t eksempelsvis. Kan også gjøres tyngre ved å sette stigningen på høyere enn 2 %. Tiden går hvertfall veldig fort når en løper intervall og da glemmer en gjerne at det en driver på med er faktisk veldig tungt.

Om du vil teste ut økten blir jeg glad. Dersom du trenger mindre utfordring enn akkurat økten over foreslår jeg å løpe flatt og starte gjerne på 8 km/t f.eks. Likeså dersom du trenger større utfordring, gjør den hardere ved å starte på høyere km/t.

Ikke la sommerferien være helt uten fysisk aktivitet – bestem deg for en aktiv livsstil også på sommeren! Med det ønsker jeg deg en fortsatt fin onsdagskveld videre her fra varmen. Ser ut som hele Norge også har det varmt og fint i dag, det liker vi!

Beate

Blogglistenhits

 

2 Comments

 1. Nina
  Nina

  Prøvde den økten i ettermiddag 👍
  Tiden gikk utrolig fort, og følte den ble en god økt 😀 Takk for tipset!
  Fortsatt god ferie til deg ☀️

  24. juli 2017
  |Reply
  • Så kjekt at du prøvte den ut, eg syns og det ble en kjekk økt som kommer til å bli løpt flere ganger:) Kjekt du leser bloggen min Nina 🙂 Fortsatt god ferie til deg og dersom du enda har ferie, ses snart på trening håper eg 🙂 Klem

   28. juli 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.