Skip to content

Oppskrift: Bananlapper

Posted in Kosthold

I dag har jeg disket opp med bananlapper på jobb og de ble så gode at jeg må dele oppskriften her på bloggen.

Bilde er hentet fra godt.no. Oppskriften er også fra godt.no men jeg la til 2 ingredienser. 

Jeg er så heldig å jobbe med en fantastisk kvinne med navnet Torunn. Dama er god som få og hun hadde i dag et kjært ønske om å bruke opp alle de brune bananene som låg på lageret. Fornuftig! Med litt googling og litt miksing ble en røre laget og en nydelig frokost ble servert til glede for både pasienter og personal.

Disse er mettende, sunne og veldig gode. Et stort pluss for at det går fort å lage røren, en må være litt mer tålmodig under selve stekingen. Her kommer oppskriften til 2 personer, så ganger du den bare opp etter hvor mange porsjoner du selv ønsker:

  • 2 modne bananer
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 1 ts sukrin gold
  • Spe på med siktet rug eller annet grovt mel til passe tykk røre.

Alle ingrediensene tas oppi en passe bolle og mikses til en røre med stavmikseren. Spe gjerne med valgfritt mel etterpå for passe tykk røre. La røren stå litt før steking. Stekes på middels varme.

Like gode med og uten pålegg!

Like gode nystekte som noen timer senere faktisk. Passer perfekt enten som frokost, lunsj eller kveldsmat.

Lag deg en fin lørdag!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.