Skip to content

Oppskrift: Hvordan få den perfekte gjærdeigen!

Posted in Kosthold

God lørdag! I dag tenkte jeg å dele min 2 beste tips for å lykkes med en perfekt gjærdeig! Det er ingen hokus pokus og hvem som helst kan klar det!

Gjærbakst er noe jeg aldri blir lei! Jeg har bakt mye boller og har veldig mange gode barndomsminner sammen med min tante, vi bakte mye gjærdeig! Halve gleden er jo å spise litt deig i mens en baker, den gleden eksisterer enda. Ofte når jeg serverer boller får jeg flere tilbakemeldinger på at de er så gode og at vedkommende aaaldri hadde klart å laget tilsvarende. Tull og tøys! Alle kan lage knall gode boller og i mine øyner er det to ting som er avgjørende: God tid og god oppskrift!

Jeg har prøvd flere oppskrifter men har enda til gode og finne en bedre enn Trine sin grunnoppskrift. Vår alle kjære nye matmor Trine. Oppskriften hennes er helt super og jeg har aldri smakt bedre boller enn de du får dersom du bruker hennes oppskrift.

Tiden er også avgjørende. De dager hvor jeg har litt begrenset med tid, merkes det på sluttresultatet. Er en tålmodig og hever bollene i 2 omganger slik som oppskriften sier, ja da blir det suksess uansett!

Grunnoppskriften til Trines Matblogg er følgende:

  • 950 g hvetemel
  • 5 dl melk (25grader)
  • 25 g tørrgjær, dette blir en halv pose.
  • 150 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 150 g smør i terninger.

Ha alt i bollen samtidig utenom smøret. Når deigen har eltet litt i tar du smøret i, litt og litt. Bruk 10 min på å elte smøret gradvis inn i deigen.

La deigen heve i 1 time og 30 min.

Bak ut deigen slik du ønsker. Jeg lager alltid kanelboller. Bland da 125 g mykt smør, 2 ss kanel og 100 g brunt sukker. Kjevle deigen til et stort rektangel og smør dette på den ene halvdelen. Brett rektangelet i to som en stor lefse. Del i små stykker og tvinn sammen til en kanelboller.

Etterheve 45 min.

Pensle med egg og stekes 225g i 11-12 min.

Disse smaker like godt ferske som når du tar dem opp fra fryseren. I selskaper lager jeg disse alltid i forvegen og tar dem opp rett før servering. Jeg har varmluft 175 g i 5 min ca og de smaker som nystekte! Anbefales!

Nå er det sikkert mange av dere som leser bloggen min som allerede har prøvd Trines oppskrift over her. Dersom du ikke har testet den ut enda bør du gjøre det i nærmeste fremtid, bollene blir så gode! Etter jeg begynte å bruke denne oppskriften kjøper jeg aldri kanelboller på cafe lenger, de blir liksom aldri så gode lenger når jeg har blitt så godt vandt med disse ♥

Dette var dagens lille tips fra meg. Håper helgen har startet fint for din del og at helgen enda har noe kjekt å by på. Jeg skal straks i dusjen for å stelle meg til sommerfest i kveld. Hurra for Cathrine og Atle! Ha en fin lørdagskveld 🙂

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.