Skip to content

Oppskrift: Maggis Havrebrød

Posted in Kosthold

Hei søndag! I dag laget jeg nydelig havrebrød til frokost til hele familien. Det var knall godt, sunt og ikke minst gjort på 1-2-3! Dette må du bare teste, perfekt til frokost, lunsj eller kveldsmat.

Oppskiften er hentet fra Maggi Gausel som er damen bak denne bloggen. Maggi er damen som har skrevet Balanse boken sammen med Helene Lerbrekk og så vidt jeg har forstått er hun i gang med nok en kokebok. Dette brødet er så enkelt, så sunt og så godt at det kommer til å bli mye laget her i hus. Minstemann i huset elsket brødet på lik linje som meg. Mannen i huset synes det var godt men kommenterte at det minnet han om de rundstykkene jeg lager. Lykke hun gav aldri brødet en sjanse fordi jeg nevnte at det var Farris i brødet.

Brødet er laget på 20 minutter, inkludert steketiden. Det er faktisk så enkelt. Oppskriften får du under her:

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl havre mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts sukrin gold eller sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl kulsyrevann
  • 0,5 dl vann
  • 3 ss mager kesam (Kan fint bruke yoghurt eller kvarg, jeg brukte gresk vanilje yoghurt).
  • havsalt til topping

Sett ovnen på 200 g VARMLUFT

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett så resten. La røren stå noen minutter slik at havregrynene skal få trekke til seg litt veske. Det er viktig for at brødet ikke skal renne ut og bli tynt.

Hell deigen i en bakepapir kledd form/brett. Maggi bruker 25 x 25, jeg hadde ikke dette, gikk fint med annet brett også.

Smør deigen ut med slikepott, la den være litt tykk. Smør den som et rektangel.

Stek midt i ovenen i ca 13 min. Avkjøl på rist.

Så enkelt altså! Dersom du vil ha brødet litt mer proteinrikt kan 1 egg tilsettes, det gjorde jeg. Håper du vil teste ut brødet, sjekk gjerne ut Maggi sin blogg for mer oppskrifter og inspirasjon!

Ha en fin søndag!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.