Skip to content

Verdens beste jobb: Sykepleier!

Posted in Tanker og meninger

I dag tenkte jeg å fremme mitt eget yrke, det å være sykepleier er ikke bare kanon kjekt men også meningsfullt, fleksibelt, variert og en har så mange muligheter. Jeg vil nesten si at en har for mange muligheter!

Fra jeg var helt liten av skulle jeg bli lege. I tenårene ville jeg bli politi men måtte se bort ifra det siden jeg var for lav. 2 cm manglet jeg for å komme inn på politihøyskolen. Da jeg kunne legge politikarrieren på hyllen falt jeg tilbake på helse og drømte om å bli lege. Vegen til å bli lege er hverken lett eller kort.

På videregående skole gikk jeg Helse og Sosial. Etter fagbrevet mitt som hjelpepleier stod allmenn påbygg for tur. Da studiekompetansen var i boks var sykepleien mitt første valg på søknaden inn til Universitetet. Jeg tok alle 3 årene i Stavanger og ble ferdig utdannet sykepleier i 2010. Da jeg var ferdig sykepleier følte jeg meg fornøyd med mitt yrke og jeg tenkte mindre på det å bli lege. Nå skal det også sies at jeg var høygravid da jeg var ferdig utdannet og hadde helt andre planer. Stifte familie. Legedrømmen ble derfor lagt på hyllen og jeg var mer en fornøyd med hva jeg var: En sykepleier!

Det å få muligheten til å hjelpe andre mennesker er noe helt unikt. Å få være en person som kan gjøre en forskjell for noen, lindre, trøste og glede. Det å få mennesker som er i krise til å se litt lysglimt, det å gi andre et lite håp, det å kunne redde liv, være en støtte for et annet menneske –  ja det er lite som slår det.

Min aller første praksisplass som 15 åring var på Hå Sykehjem. Jeg fikk praksisplass i 4 etg som den gang var en skjermet enhet for mennesker med demens. Jeg ante ikke hva jeg kom til og ante lite den gang at det skulle bli min hjertesak. Hele 15 år, altså halve livet mitt, har jeg jobbet med mennesker med demens.

Å få demens er en stor krise og ofte en stor sorg. Det er en sykdom som ikke kan helbredes og en blir bare gradvis verre og verre. En kan leve lenge med demens hjemme men etterhvert vil det i de aller fleste tilfeller bli behov for bistand fra kommunen. Å få lov å jobbe med mennesker med demens er alt annet enn trist. Det å få lov til å skape gode øyeblikk i en fortvilet livssituasjon – det gir mening det! Det å få lov å spre glede og godhet hvor det har vært mye sorg – det gjør så inderlig godt.

Jeg er stolt av å jobbe på et sykehjem! Jeg har de 5 siste årene jobbet på Klokkarhagen Sykehjem som er et eget sykehjem for mennesker med demens. Det har vært utrolig lærerikt og ikke minst utrolig gøy å få lov å være med å starte en helt ny institusjon.

Som sykepleier har en et hav av muligheter. En kan jobbe utrolig mange plasser, hvor som helst i verden og en er garantert sikret jobb. En kan jobbe turnus eller en kan velge dagtid. En kan jobbe ren nattskift-stilling eller en kan jobbe kun kveldstid. Å jobbe som sykepleier er utrolig fleksibelt og jeg kunne ikke tenkt meg en annen jobb en turnus slik livssituasjonen er nå.

Slagordet til Klokkarhagen Sykehjem er: Mestring – Mening og Muligheter. Det er fine og store ord det! Nettopp derfor er det så utrolig givende å få lov å være en del at et sykehjem som lever opp til sitt eget slagord også i praksis. Jeg føler meg så heldig som med hånden på hjerte kan si at jeg har verdens beste jobb!

Beate

Blogglistenhits

 

 

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.