Skip to content

Fjelltur: Kjerag

Posted in Reise, and Treningsglede

God søndag! I helgen har jeg overrasket gode Cathrine med tur til Kjerag og hyttetur. Så kjekt! Turen opp til Kjerag anbefales dersom du ikke har vært der før.

I 30 års gave til en av mine bestevenninne gav jeg et overraskelses døgn sammen med meg. Hun fikk beskjed om at hun var helt min fra lørdagsmorgen og frem til søndag morgen. Datoen hadde vi satt sammen og det var 9 september. Hun fikk 3 hint: Norge, alkohol og høydemeter. That`s it!

Noen dager i forveien fikk hun en pakkeliste av meg. Jeg gav henne beskjed om at hun måtte være mett og stå klar i turklær lørdagsmorgen klokken 08.00 og at jeg og en sjåfør (Franki) ville komme å hente henne. Cathrine fikk musikk i ørene for å ikke høre noe og bind for øynene. Vi kjørte litt rundt på Nærbø for å villede henne og plukket med oss mannen hennes som vi satte i bagasjerommet. Vi kjørte et godt stykke før vi stoppet på en rasteplass. Først da fikk Cathrine se at vi hadde lurt med mannen hennes og hun ble så overrasket! Da skjønte Cathrine at vi sammen skulle finne på noe kjekt i sammen.

Da vi svingte av nede i Vikeså leste Cathrine «Kjerag» på skiltet. Da avslørte vi at det var der vi skulle. Fra Nærbø kjørte vi et sted mellom 2 – 2,5 t for å komme til Kjerag hvor turen startet.

Klar til å begynne å gå. Jeg hadde pakket med div drikke, frukt, sjokolader og pasta/kylling salat. Vi hadde nok vann i tillegg og var klar for å begynne å gå. Solen og været var på vår side og det gjorde denne opplevelsen ekstra mektig. Nydelig utsikt og mektig natur som var en fryd for kropp å sjel.

Her er den berømte Kjerag bolten. Jeg var forberedt på at det skulle være mer skummelt å stige utpå selve steinen men det gikk faktisk helt fint. Jeg følte at jeg hadde god margin når jeg gikk på og gikk av steinen. Bilde var selvsagt!

Vi brukte 1,5 time opp. På toppen hadde vi god lunsj og rakk akkurat og nyte øyeblikket før det kom litt regn. Da regndråpene kom pakket vi sammen og gjorde oss klar til å gå ned igjen. Nedover var det mer glatt som følge av at det var bratt og at regnet hadde gjort sitt. Anbefaler ikke å ta denne turen uten fjellsko!

Kjerag var veldig bra og opplevelsen var veldig fin sammen med Cathrine og Atle. Heldigvis ble bursdagsbarnet også glad for denne turen, det var det viktigste!

Etter vi kom ned tok vi hver vår is før vi kjørte videre. Vi stoppet utenfor Sirdals Høyfjellhotell men det hele var bare for å lure dem. Videre tok vi turen over fjellet og stoppet for å handle mat. Da var det ikke vanskelig å skjønne at vi skulle ende opp på hytten vår. Kvelden lagte vi god mat, hadde god drikke, godt drøs og spilte brettspill! Det hele var en kjempefin dag sammen med fine folk ♥

Håper helgen deres også har vært fin! Ønsker dere en fin søndagskveld og en god ukestart i morgen. Klem

Beate

Blogglistenhits

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.