Skip to content

Jeg har stemt!

Posted in Tanker og meninger

I år er det stortingsvalg. Jeg var nede i går for å forhåndsstemme. Jeg stemte det samme som jeg gjorde for 4 år siden.

Jeg er på ingen måte politisk engasjert. Jeg har ikke lest særlig mye om de ulike partiene. Likevel har jeg meninger, erfaringer og tanker rundt stortingsvalget. Jeg har som veldig mange andre tatt disse testene på internett for å se hvem en bør stemme på, en får i det minste en liten pekepinne der vil jeg si.

Jeg stemmer Høyre. Det gjorde jeg for 4 år siden og det gjør jeg med glede igjen. Hvorfor skal jeg forsøke å forklare helt enkelt under.

Når jeg leser om hva Frp brenner for kjenner jeg meg enig i noe. Jeg kjenner også at jeg liker mye av Krf sin politikk. Jeg liker også Sv og Ap på enkelte punkter. Høyre er vel det eneste partiet som jeg kjenner matcher meg på flest punkter. Jeg er ikke 100% enig i alt som Erna gjør/ønsker å gjøre, men det tror jeg aldri du finner i noen parti. Det vil alltid være noe å sette fingeren på.

De 4 årene som Erna har styrt skuta har hun utrettet veldig mye bra. Det jeg verdsetter høyest ved politikken som styrer landet vårt i dag er at jeg føler at Norge har blitt et mindre naivt land. Det stilles krav til oss og en kan blant annet se at flere kommer raskere tilbake i jobb igjen og ikke minst hvordan fraværet på videregående har gått betydelig ned i denne 4 års perioden.

Jeg har stor tro på at vi må bygge barna våre opp fra starten av livet. Vi må ha mye ressurser i barnehager og i skolen, dette jobber Høyre for, tommel opp! Ja vi må ta vare på de som faller ut, men vi må ikke glemme å forebygge.

Erna har styrt skuten veldig bra i 4 år og jeg har troen på 4 nye år. Hun er en fantastisk leder og har en slik betryggende ro over seg. I de få diskusjoner jeg har sett på TV har jeg inntrykk av at Erna er rolig, saklig, empatisk. Jeg opplever at hun har troen på folket, at vi sammen skal få til mye. Jeg liker hvordan hun rolig argumenterer for seg, hvor dyktig hun er i jobben sin og ikke minst respekterer jeg henne for hvor hardt hun jobber.

Før valget har jeg spurt meg selv følgende: Vil jeg bli urolig dersom Erna fortsetter i 4 nye år? Nei, tvert i mot! Vil jeg bli urolig dersom Jonas tar over skuten? Ikke urolig, mer usikker, på grunnlag av at vi vet hva vi har nå men ikke hva vi får dersom det blir regjeringsskifte.

For å kunne tilføre dette innlegget litt fakta fant jeg Høyre sine 10 grunner for at du skal stemme nettopp dem:

 1. Skape flere nye arbeidsplasser.
 2. Gi elevene en bedre skole, blant annet ved å gjøre lærerutdanningen enda bedre, og videreutdanne flere lærere.
 3. Sikre raskere og bedre behandling den dagen du trenger helsehjelp.
 4. Kutte unødvendig byråkrati og gi deg en enklere hverdag.
 5. Styrke det sosiale sikkerhetsnettet og gi mer til de som trenger det mest.
 6. Sikre at flere barn lykkes på skolen gjennom å satse mer på tidlig innsats i de første skoleårene.
 7. Gjøre kollektivtilbudet så bra at de som kan det, lar bilen stå. 
 8. Gjennomføre en kommunereform som sikrer bedre kvalitet på de kommunale tjenestene.
 9. Sørge for raskere, billigere og mer helhetlig utbygging av de viktigste veiene i Norge.
 10. Fornye og forsterke vår forsvarsevne.

kilde: hoyre.no

Dersom du enda ikke har bestemt deg: ta en test. Les helt kort på de 2 partiene det står mellom for så å sammenlikne. Jeg oppfordrer hvertfall alle til å stemme, bruk din stemmerett! Godt valg mandag 11 september !

Beate

Blogglistenhits

4 Comments

 1. Mari
  Mari

  Eg merka eg blei veldig nyskjerrig når eg såg øveskriften på dette innlegget, å hadde ikkje sitt føre meg du kom t å skriva kem du stemte på. Stilikt Beate👍🏼 Eg e ikkje sånn kjeeempe engasjerte i politikken sjøl, men me stemme likt. Bler spendanes å sjå koss d enne. God helg😊

  8. september 2017
  |Reply
  • Håper helgen din har vært fin Mari 🙂 Klem

   10. september 2017
   |Reply
 2. Ole
  Ole

  Og fra nå av leser jeg aldrig din blogg mer!
  Fatter ikke hvordan du som offentlig ansatt kan stemme Høgre. Men du er godt gift i en rik fam så det henger sammen.

  9. september 2017
  |Reply
  • Hei Ole! At du ikke vil lese bloggen min mer respekterer jeg. At du ikke respekterer at jeg velger et annet parti enn deg forstår jeg ikke. Det er opp til meg. At jeg er gift har ingenting med mitt valg, jeg stemte høyre før jeg var gift også.

   10. september 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.