Skip to content

#NyttHus2018

Posted in Interiør

God søndag fine folk! Jeg føler meg litt i en egen boble om dagen, husplanlegging er både gøy, tidkrevende og ikke minst altoppslukende!

Jeg har veldig lyst at hele denne kjekke prosessen skal være hyggelig og minst mulig forbundet med stress. Jeg ønsker ikke at vi skal «stresse» oss gjennom alle valg som skal tas. Derfor er planleggingen av nytt hus godt i gang selv om det er en stund til alle valgene må tas. Jeg tenker at det er bedre å ha tenkt godt igjennom hvordan vi ser for oss vårt nye hus, da blir liksom alle valg lettere når de skal tas. Over på bilde kan dere se hvordan spisebordet vårt ser ut om dagen. Jeg er i full gang med å hente inspirasjon fra ulike interiørblader og studerer våre hustegninger opp og ned.

Det er mange valg som skal tas og mye å forholde seg til. Hustegningene våre er godkjente og nå venter vi på svar fra kommunen om å gå i gang. Vi har søkt kommunen i to omganger: 1 gang for å få godkjendt rammebetingelsene (huset) og 2. gang for å sette i gang med det hele.

1 søknad hadde kommunen hele 3 måneder på seg å svare. Vi fikk svar like før det hadde gått 3 måneder. Søknad om igangsettelse har kommunen maks 3 uker på seg til å svare, jeg håper derfor på svar i løpet av oktober. For en følelse å snart være i gang med husbygging! *Føles helt fantastisk*

Prosessen videre er derfor å vente til kommunen sier klar – ferdig – gå. Når vi får den beskjeden starter prosjekt riving av bolig som allerede står på tomten vår. Riving av hus + utgraving til vårt hus.

Vi har allerede tatt mange valg. Før en kan søke kommunen må en velge rørlegger, elektriker, forskalingssnekker, murer, tømmerfirma, utstikker, ventilasjon +++. Først når en har alle ulike roller på plass kan en søke om å gå i gang.

Som dere forstår er hodet mitt ganske opptatt med dette om dagen og det er så gøy. Da jeg var hos Catrine i går fikk jeg låne med meg 2 interiørblader som jeg gleder meg til å vise mannen i kveld. Jeg fant nemlig svar på flere ting i de bladene jeg fikk låne med meg hjem!

Jeg gleder meg til å ta dere med i prosessen fremover. Håper dere også har lyst til det?


Jeg og ungene er hjemme alene denne helgen mens mannen er bortreist til Skien med håndballguttene. Vi her hjemme har hatt en rolig og fin helg, store deler sammen med Catrine og guttene ♥ Nå i ettermiddag skal jeg på kveldsvakt og ungene skal få gå ned til svigerforeldrene mine frem til Franki kommer hjem i kveld. Håper helgen deres har vært fin og at du er klar for en ny uke i morgen.

Beate

Blogglistenhits

4 Comments

 1. Maria
  Maria

  Ja! Superklar på å få «bli med» på planlegging 😁😍 Det ser så gøy ut!
  Ønsker deg en god start på den nye uka som kommer 😊

  15. oktober 2017
  |Reply
  • Hurra! 😉 1 leser som hvertfall gleder seg 🙂

   16. oktober 2017
   |Reply
 2. Elisabeth
  Elisabeth

  Blir spennende dette Beate, jeg med👍
  Lykke til🤗

  18. oktober 2017
  |Reply
  • Så gøy! 😉 Klem

   19. oktober 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.