Skip to content

Start planlegging av pakkekalenderen allerede nå

Posted in Beate Tipser, and DIY

God tirsdag. Det er nøyaktig 2 måneder til julaften i dag og jeg tenker at det er innafor å begynne å blogge litt om tema jul. For at pakkekalenderen skal bli rimeligere og minst mulig stress bør du starte planleggingen nå. Håper du kan plukke opp noen tips under her.

Jeg elsker jul, min desidert favoritt høytid! Det jeg liker aller best må nok være ventetiden gjennom hele desember. Å glede seg, gjøre mange kjekke ting sammen, stresse ned og bake masse julekaker. Å stelle i stand kalender til barna er noe jeg syns er såå gøy. Vi har et hjemmelaget juletre som er laget i tre, det syns jeg er så fin julepynt! Vi beholder det samme treet år etter år, jeg tror vi går for sort dette året også da jeg var så fornøyd med fjorårets:

Nesten all innpakking tok jeg vare på fra i fjor, jeg er veldig for gjenbruk! Ikke var det dyrt heller å skape dette treet, alt er kjøpt billig på Ikea, Søstrene Grene og Upstairs.

Mine barn har vokst opp med 12 pakker hver, altså de får annenhver dag. Av de 12 pakkene har jeg vært bevist på at 6 pakker er en liten leke/bruksting og de resterende 6 pakkene er opplevelser/aktiviteter. År etter år er det mest populært med de kalender lukene som ikke er leker/bruksting. Dette året lot jeg ungene velge. Felix ønsker seg 6 av hver. Lykke derimot ønsker seg 4 pakker og resten opplevelser. Det syns jeg er så fint, at hun velger slik!

Jeg tenkte å komme med litt tips og ideer til dere lesere, håper det kan komme til nytte.

 • Start å planlegg NÅ. Kjøp inn de gavene du skal kjøpe nå.
 • Dersom du ønsker å lage kalenderen selv anbefaler jeg Ikea, Søstrene Grene og Upstairs på det varmeste.
 • Forsøk å tenke kreativt, hva vil barnet ditt bli mest glad for? Min erfaring er uten tvil at det er lite som skal til!
 • Snakk med barna om hvordan årets kalender blir. Felix fikk starte på luke 1 i fjor og dermed er det Lykke sin tur å starte i år. Felix ble sur for det men godtok det fint når han fikk forklart hvorfor det blir slik.
 • Fang opp hva ungene ønsker å gjøre på fritiden og om mulig legg tilrette for det. Hvilke venner er det de oftest vil besøke/ha på besøk? Hvilken lekeplass foretrekker de o.l

Tips til gaver:

 • Bruksting: Votter, sokker og truser er ting ungene trenger uansett, pakk dem gjerne inn i kalenderen. Del de gjerne opp i flere gaver også.
 • Leker: Her fortrekker jeg faktisk å heller kjøpe 2 gaver til 70 kr per stykk fremfor 7 gaver for 10 kr. Men det er min mening.
 • Bruk H&M sine barneavd: Til jenter har de utrolig mye fin hårpynt, smykker o.l. Til gutter har de mye kjekke ting som masker, hansker, capser o.l.

Tips til opplevelser/aktiviteter:

 • Inviter venner over til kveldsmat
 • Inviter venner over til juleverksted eller julebaking.
 • La hele familien gå ned på biblioteket for å lese bøker sammen i lesekroken.
 • La hele familien kle seg ut til kveldsmaten.
 • Lag til skattejakt ute hvor premien er en liten søtsak, det er tross alt lov å kose seg ekstra i desember.
 • Ta en utflukt til en hinderløype eller lignende som du vet ungene liker å være i.
 • Ha en film kveld med popcorn og full pakke.
 • Dra på bowling sammen med en annen familie
 • Ta toget!

Jeg tror jeg stopper der. Mulighetene er mange, det viktigste er å finne en måte som passer for deg og dine. Gjennom hele desember syns jeg høydepunktet hver dag er når ungene åpner sin luke. I hverdagene har vi som regel at vi åpner først etter at middagen er inntatt. I helgene elsker jeg at ungene kan åpne luken sin i det de står opp ♥

Håper du plukket opp noen tips. Mitt absolutte beste råd er å starte planleggingen nå da jeg syns dette skal kun være kjekt og ikke forbundet med stress og overforbruk. Jeg er langt fra i mål men har smått startet planleggingen. Gavene som skal kjøpes inn er straks i boks så det kjennes godt. Å, dette er noe jeg storkoser meg med, både undervegs mens jeg planlegger og mens den tas i bruk.

Ha en fin tirsdagskveld!

Beate

Blogglistenhits

 

4 Comments

 1. Maria
  Maria

  Helt enig! Elsker alt med julen 🎄 Har allerede kjøpt inn og planlagt alt til pakkekalenderen her i huset, men sparer selve innpakningen og kosen til vi er godt i gang med november 🎁
  Holder nå på med pakkekalender til min mor💜 hun fortjener litt ekstra i år tenker jeg, hun vet ingenting 😁 noe som gjør det enda kjekkere 😁

  Sist år fikk jenta her i huset åpne pakker på morgenkvisten hver dag, stor feil! Blir likt som deg i år 😂 Ville liksom ikke i barnehagen når hun hadde åpnet 🙈

  24. oktober 2017
  |Reply
  • Du er så snill som lager kalender til din mor, mener å huske du lagte til en/flere voksne i fjor også? Utrolig fin ting å gjøre for et annet menneske hvertfall 🙂 Helt enig Maria, innpakkingen koser jeg meg med i løpet av november 🙂
   Ha en fin torsdag 🙂

   26. oktober 2017
   |Reply
 2. Maria Skretting
  Maria Skretting

  Hadde til svigermor, «svigermor» og mor sist år 😀 da laget jeg fyrstikk kalender, med litt forskjellig i 😊

  Også kjøpte jeg, søstera mi og en svigerinne til hverandre 🎁

  Men i år blir det full pakkekalender til na mor, jeg og søstera mi som gjør det 😊 Det er så kjekt! Virkelig en fin måte på å få julefølelse innabords 🎄

  26. oktober 2017
  |Reply
  • Julen og ventetiden er helt magisk, så enig med deg Maria! 🙂

   27. oktober 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.