Skip to content

DIY: Pepperkakehus

Posted in DIY, Interiør, and Jul

God søndag til deg som titter innom. I går fikk jeg for meg å lage årets pepperkakehus og i dag er det helt ferdig.

For 2 år siden laget jeg et pepperkakehus som stod på kjøkkenet hele desember. Jeg husker at det var så koselig å se på og det gav meg virkelig julestemning! I fjor laget jeg ikke og det ble savnet. I år fikk jeg inspirasjon fra et vedlegg i Stavanger Aftenblad som jeg tok med meg fra jobb og bestemte meg for å gjøre et forsøk i år. I går kveld gikk jeg i gang siden jeg hadde mye tid til overs siden planene våre denne helgen ble endret. Vi skulle vært på sørlandet alle 4 men siden Felix fortsatt er syk var jeg igjen hjemme med han.

Jeg har brukt IKEA sin pepperkakedeig. Den hadde jeg i fryseren og den tinte på relativ kort tid. Selve skissene til huset laget jeg med 1 A4 ark som jeg brukte som mal. I går kveld ble alle delene stekt og lagt på avkjøling. Sent i går kveld pyntet jeg alle veggene og takene, det er nemlig hele oppskriften til å få et flott pepperkakehus. I år har jeg brukt en annen melisglasur enn tidligere og den kommer jeg garantert til å bruke igjen. Du trenger:

 • 4 eggehviter
 • 3 3/4 dl melis
 • 1 ts natron

Visp eggehvitene stive. Sikt inn melis og natron og pisk i noen få minutter til. Jeg brukte en tykk frysepose som kan lukkes og laget et veldig lite hul på tuppen. Til mindre hull – til enklere er det å få pynten fin.

Pynt hvordan du vil – her er det ingen fasit. På begge takene smurte jeg tykt lag med melis, de måtte tørke nesten 1 døgn.

I dag kom min stefar Sverre oppom og hjalp meg med å montere alt sammen. Jeg har jukset og brukt limpistol og er ikke i tvil om at det er grunnen til at det enda står fint! Takk til Sverre for all hjelp! Slik ble årets pepperkakehus:

Dette syns jeg ble sånn fin julepynt og akkurat nå har jeg plassert det i stuen! Om det blir stående her hele desember vet jeg ikke men det får vi se. Nå er jeg spent på hva du syns? Jeg ønsker at dette innlegget skal bli oppfattet som inspirasjon, ikke som noe annet. Det siste jeg ønsker er at noen skal få en følelse av å ikke strekke til eller at dette føles som et uoppnåelig mål. Dette her kan hvem som helst som vil får til. Og om du ikke har lyst så er det også helt lov. Dette må være opp til hver enkelt.

Om bare få dager har vi 1 desember og om bare en uke er det 1. søndag i advent. God førjulstid!

Beate

Blogglistenhits

4 Comments

 1. Valborg
  Valborg

  Sykt fint hus! Du e goe å få de te👏🏼🙈

  26. november 2017
  |Reply
  • Tusen takk Valborg 🙂

   27. november 2017
   |Reply
 2. Ingeborg
  Ingeborg

  Fytti så fint😍 Kjempe kjekke inspirasjon Beate👍 Du er så flinke til å inspirera andre😊Men lure på en ting, kva slags plate/fat har du pepperkakehuset oppå?😘

  27. november 2017
  |Reply
  • Så jilt du finner inspirasjon her inne, det gjør meg glad! 🙂 Jeg har rett å slett pakket inn en stor skjærefjøl i tre. Pakket den inn i gull gavepapir og har strødd melis som «snø» oppå. Klem

   27. november 2017
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.