Skip to content

Tips til deg som ikke er helt ferdig med årets julekalender!

Posted in Jul

Søte Ingeborg etterspurte tips og ideer til gaver/aktiviteter og det er klart jeg kan lage et innlegg om det. Med glede 🙂

Først må jeg få lov til å poengtere at jeg absolutt ikke ønsker å bidra til at det skal være julekalender press, dette må være opp til hver enkelt. For det andre har jeg lyst å meddele at mine innlegg om dette tema er ment som en inspirasjon, ikke som noe for å imponere. Jeg ble møtt på butikken av en kjekk dame som nok følte litt på et press om «den perfekte» kalenderen og sa på en spøkefull måte at jeg hadde lagt listen høyt nå med min flotte kalender. Jeg fikk umiddelbart behov for å forklare at dette er opp til hver enkelt og at jeg ikke vil bidra til at folk føler et press. Kalenderen over er pyntet fint mest for min egen del da jeg bruker den som en del av julepynten.

En annen leser har spurt litt etter om hvordan en lager et slikt tre. Det et egentlig veldig enkelt. Dersom du ikke vil lage et slikt tre men kunne tenkt deg noe tilsvarende har jeg sett at Jæren Industripartner på Nærbø lager noe tilsvarende for kun 249kr.

Men over til poenget med hele innlegget: Hva skjuler seg i disse gavene?

Dette blir nok mitt 5 eller 6 år med pakkekalender og jeg har gjort meg flere erfaringer underveis. Det er uten tvil aktivitetene sammen som gleder mest. Når det kommer til gavene har jeg gått mer og mer bort fra kvantitet til fordel for kvalitet. Heller et mindre antall gaver men at de gavene er noe annet en tull og vas. Dette er min personlige mening/erfaring.

Jeg er opptatt av at ungene skal være med å bestemme selv. De får 12 gaver hver og de får lov til å være med å bestemme hva de ønsker når det kommer til antall aktiviteter vs gaver. I år har begge valgt 4 gaver og 8 aktiviteter.

I gavene til Lykke på 7 år har jeg valgt: En liten lego pakke, 1 rosa vest, 3 pakning med hårbøyler og ørevarmere. En liten kombinasjon av leker, klær og bruksting.

I gavene til Felix 3,5 år har jeg valgt: En liten lego pakke, 1 superhelt t-skjorte, votter og truser. Her også har jeg fokus på at det skal være en kombinasjon av leker og ting han trenger.

Om jeg skal tipse om flere gaver til jenter: hårting fra H&M, julesokker Cubus, shopkins eller barbie klær på lekebutikk, fargeblyanter, en liten veske fra H&M. Generelt mye kjekt på H&M, Kapphal, Cubus og Lindex spør du meg.

Til gutter: Besøk H&M avdelingen: De har mye kjekt som vil bli godt tatt i mot! Ellers er jeg for å kjøpe en litt større pakke med lekefigurer for å dele dem opp i flere gaver.

Så over til det jeg og ungene syns er kjekkest: Aktivitetene!

Lykke får blant annet: Venninner på besøk for lek og kveldsmat, venninner på pepperkakebaking, bowling, velge hvilken julekakesort vi skal bake den aktuelle dagen, gå på besøk til venner for lek og kveldsmat, lese eventyr OG sove i vår seng (normalt kun lov ved sykdom her i hus),Jul i gamle dager på Jærmuseet og kino for å nevne noen.

Felix får mye de samme: Kompiser på besøk for lek og kveldsmat, kompiser på pepperkakebaking, kino, bowling, dra på besøk til venner for kveldsmat og leking, lese eventyr og sove i vår seng og lekeland for å nevne noen.

I hverdagen åpnes gavene etter middag. Slik at de som jeg har lagt avtaler med også holder dette hemmelig frem til rett før aktiviteten skal skje. Dette er for at mine unger skal få den overraskelses effekten som er så fin!

I helgene åpnes gavene etter frokost 🙂

Mitt aller beste tips helt på slutten: Gjør det som passer deg og dine ♥

Håper du fikk plukket opp noen tips, del gjerne med deg hvilke erfaringer du har gjort deg når det kommer til pakkekalender. Alle tips er kjekke – også for meg. Lag deg en fin dag, stress ned og nyt denne tiden. Ha en fin tirsdag!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.