Skip to content

Gode vaner: Storhandelen 1 gang i uken

Posted in Hverdagsliv, and Kosthold

Et av mine nyttårsforsett var å finne tilbake til ukes handelen både for å spare tid, penger og unødvendig stress. Les under hvordan det har gått.

Jeg var god på dette i fjor også men i løpet av høsten og vinteren så sklidde det helt ut. Jeg var oftere innom butikken og merket det både på tiden, lommeboken og at det var mer kave i hverdagen. Det var hovedgrunnen for at jeg valgte å ta grep nå som vi fikk et helt nytt år. Jeg har funnet ut at fredagen er den beste dagen å gjøre storhandelen på. Det henger sammen med at det beste fra handle kurven er kjekt å ha i helgen. Da jeg hadde fast hver tirsdag før erfarte jeg at jeg ofte måtte ned en liten tur før helgen i tillegg. Jeg har derfor valgt at ukes handelen gjøres hver fredag nå.

Gjennom uken har jeg en handlelapp liggende på kjøkkenet som jeg noterer på undervegs når jeg går tom for noe/ kommer på at det må jeg huske å handle. I tillegg planlegger jeg kjapt i hodet mitt hvilke middager vi skal ha i den kommende uken og sikrer at jeg har alt jeg trenger for 1 ukes forbruk for oss 4. Jeg har også blitt noe mer streng på at dersom det er tomt så er det tomt. Risengrøten fra Fjordland er et godt eksempel på det her i hus. Ungene elsker denne grøten som kveldsmat og spør om jeg kan kjøpe mer i løpet av uken. Da har jeg forklart dem at jeg nå kun handler 1 gang i uken og at jeg kjøper ny på fredag. Når de blir forklart dette er de like takknemlige for havregrøten.

I dag er det 4. fredagen jeg storhandler og jeg er så positivt overrasket! I tillegg til å handle kun 1 gang i uken har jeg gått tilbake til Kiwi. Jeg vekslet ofte mellom Coop Ekstra og Kiwi tidligere. Min erfaring er at jeg sparer flere hundre kroner i uken på å handle 1 gang + å ha godt tilbake til Kiwi. Det er mye penger. Da jeg handlet ukes handlingen på Coop Ekstra tidligere kom jeg sjelden under 1900-2000kr. Nå som jeg har gått over til Kiwi har jeg kommet på ca 1600kr. Det er mye spart og det føles også bra!

I tillegg til å spare penger merker jeg hvor mye tid jeg sparer i hverdagen ved at jeg slipper å reise ned i sentrum for å handle. Etter jobb kan jeg reise direkte hjem for å så ha alt i hus, det er en god vane i en hektisk hverdag.

Vet ikke om det er intressant men under kan dere se hva jeg har planlagt for den kommende uken når det kommer til middager:

Fredag: Lasange rester fra torsdagen.
Lørdag: Hjemmelaget pizza.
Søndag: Indrefilet av svin, potet og grønnsaker.
Mandag: Hjemmelaget potetmos og elgkarbonader
Tirsdag: Pasta og Kylling.
Onsdag: Ingen middag. Kveldsvakt på meg og de andre 3 får middag hos svigermor ♥
Torsdag: Kalkun, poteter og grønnsaker.

Slik ser den kommende uken ut. Det er sjelden det blir helt slik men det er ikke farlig. Det som er godt å vite er at alt jeg trenger for å lage middag for en hel uke ligger klar hjemme. Jeg trenger ikke tenke. Jeg trenger ikke stresse ned på butikken for å pønske på hva jeg skal handle inn. Å det hender ofte at jeg bytter om på de ulike middagene. Å gå ofte på butikken gjør at du kjøper mer enn du trenger og du bruker derfor og det mer penger.

Denne gode vanen har jeg alltid som mål at skal vare året rundt. Det vet jeg skal holde hardt. Likevel føles det godt å være inne i en god vane nå og jeg er veldig avslappet til at det kommer til å skli ut de gangene det sklir ut. Dersom du ikke har testet dette med ukes handlingen ut enda vil jeg varmt anbefale deg å gjøre nettopp det i minst 3 uker før du gjør deg opp en mening. Jeg tror du vil spare både tid, penger og unødvendig stress ved å stor handle 1 gang i uken.

Ha en fin inngang til helgen!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.