Skip to content

Hva lærte jeg i 2017 ?

Posted in Tanker og meninger

2017 er tilbakelagt og jeg tenkte å reflektere litt over hva jeg lærte i fjor. Her kommer 10 punkter over hva jeg tar med meg videre fra året som gikk:

 • Jeg merker at jeg har blitt eldre
  Det merket jeg spesielt da mørketiden kom. Jeg har aldri vært opptatt eller avhengig av sollys for å kjenne på overskudd og energi men det kom altså i fjor. For første gang ble jeg opptatt av når solen skulle snu igjen!
 • Jeg lærte at det er fullt mulig å sette seg et hårreisende mål
  Da tenker jeg på Lysefjorden Inn. Om en bestemmer seg og går inn for noe så klarer enn det. Jeg lærte at dersom en er villig til å ofre noe annet får en tid til å jobbe strukturert mot et hårreisende mål. Faktisk så savner jeg å ha et mål innen trening.
 • Jeg lærte at en skal ikke finne seg i å bli behandlet dårlig
  Det har jeg for såvidt aldri funnet meg i men i fjor erfarte jeg å bli behandlet dårlig av en som stod meg nær. Det var en ny erfaring. Selv om det var sårt og vanskelig kjente jeg på hvor riktig det var å ikke finne seg i å bli behandlet dårlig.
 • Jeg lærte at det er mye arbeid FØR en skal bygge hus
  Det var rart hvordan jeg i høst forstod hvor mange valg og hvor mange mailer som måtte sendes ut i forkant av å begynne selve husbyggingen. Det var så mye som skulle på plass før en kunne søke til kommunen. Heldigvis har vi svigerfar som hjelper oss med det meste, noe jeg er veldig takknemlig for!
 • Jeg ble påminnet hvor viktig det er å ha en partner som når sine mål
  Franki og guttene klarte målet de hadde satt seg i fjor og det er fantastisk og oppleve gleden gjennom sin partner. Det er alltid godt å se de du er glad i lykkest når de har jobbet hardt frem mot noe. Det er så utrolig sunt i et parforhold å ha selvstendige mål, lykkes på egne fronter for å være den beste utgaven av seg selv. Først da er en god sammen er min mening.
 • Jeg lærte hvor fantastisk det føltes å kvitte seg med ting
  Det er undervurdert hvor god den følelsen er! Jeg har liksom ikke helt forstått at det skal være så bra å rydde opp, men i fjor fikk jeg virkelig erfare det! Jeg har samlet på MYE opp gjennom årene. Brev, skolebøker, DVD, hobby ting og mye mer! Det er nok en blandet følelse at jeg har samlet på det: 1. det kan komme til nytte i fremtiden og 2. jeg var knyttet emosjonelt til tingene og syns det var vanskelig å bare kaste det. Grunnen til jeg fikk for meg å starte ryddingen i fjor var enkel: vi skal flytte i løpet av 2018 og jeg kan ikke dra med meg alt! Jeg kastet og kastet og det føltes så rensende oppi hode. Det gav meg mye energi å rydde og gjett om jeg er glad for at jeg slipper å gjøre det rett før visning nå i år! Anbefaler deg virkelig å ta et rydde oppgjør om det er nødvendig hjemme hos deg.
 • Jeg erfarte at det gikk fint å være mer avslappet til sosiale medier
  Da jeg startet bloggen var det mye mer hyppige oppdateringer og mer variert innhold her inne. Det er klart at jeg foretrakk det bedre, jeg liker å prestere bra. Likevel lovet jeg meg selv da jeg startet denne bloggen at det ikke skulle gå utover de viktige tingene: tid sammen med min familie, tid med venner og tiden jeg trenger til meg selv. I fjor høst ble det veldig hektisk for meg med all planlegging i forbindelse med husbygging og det var godt å kjenne på at bloggen måtte nedprioriteres og at det ikke stresset meg.
 • Jeg lærte at shoppe stopp er utrolig sunt
  Jeg hadde shoppe stopp over lengre perioder i fjor og har bare gode erfaringer med det. Det gjør at en finner ut at materialistiske ting som klær ikke kan gjøre deg lykkeligere. En lærer også at det er bedre å eige et mindre antall plagg og heller gå for kvalitet fremfor kvantitet. Bra for lommeboken men også bra for miljøet!
 • Jeg fikk nok en gang bekreftet at jeg har gode mennesker i livet mitt
  Jeg er heldig som er omringet av nydelige mennesker som er der på de kjekke dagene, de tøffe dagene og på de dagene når det er håpløst. Jeg har mennesker som støtter meg, stiller opp, lytter og respekterer meg for den jeg. Akkurat dette er noe av det jeg er mest takknemlig for i livet.
 • Jeg lærte at tid sammen med familien min og vennene min er dyrbart
  I løpet av mitt prosjekt Ultramaraton (som jeg hadde gjort igjen) fikk jeg mindre tid. Jeg trente såpass mye og brukte mye tid på matlaging. Det ble derfor svært viktig for meg at tiden jeg hadde ble brukt på de som betyr mest for meg og når jeg ikke hadde tid ble det tydelig hva jeg savnet.

2017 var et innholdrikt år og jeg tar med meg all lærdom inn i det kommende året.

Takk for at du leste, mulig det gir rom for ettertanke for hva du lærte i året som gikk. 

Lag deg en fin onsdag!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.