Skip to content

Kan en gjøre mer for å få en god dag?

Posted in Hverdagsliv, and Tanker og meninger

God kveld og hei til deg som titter innom. I dag har jeg lyst å sette litt ord på hva vi selv kan gjøre for å lage oss en bra dag. God lesning.

Jeg er heldig som har en god dag ofte. Jeg har ytre faktorer som sikrer meg å ha det bra men jeg mener likevel at noe er jeg med på å gjøre selv. Jeg mener at alle kan gjøre litt ekstra for å sørge for å få en bedre dag. Trenger den trøtte mandagen være så kjipt? Trenger hverdagen føles mindre bra enn helgen? Kan hver dag bli god? Under kan du lese hva jeg gjør for å lage en god dag:

 • Få nok søvn
  Dette er helt avgjørende. Forsøk å få nok timer søvn og la dette være viktigere enn å sitte lenge oppe for å se på en skjerm. Dersom du har tøffe netter pga små barn, forsøk å hvil når du har anledning. La søvn være viktig for deg!
 • Godt kosthold
  Jeg har stor tro på at dersom du tilfører kroppen din jevnlig mat (ca hver 3. time) vil den fungere bedre enn dersom det går for lenge mellom hvert måltid. Blodsukkeret vil holde seg stabilt og en håndterer lettere stress, utfordringer o.l. Få i deg mat som er bra for deg, det gjør noe med energinivået og humøret.
 • Fysisk aktivitet
  Dette punktet må helt klart med. For at jeg skal ha en tipp topp dag må den inneholde en form for fysisk aktivitet. Jeg må ikke svette, trene på treningssenter eller løpe hver eneste dag. Men å være ute på tur med barna, gå en tur med en venninne, sykle til jobb o.l er alle eksempel på at det må ikke være «trening». Selv er jeg den beste versjonen av meg selv etter jeg har trent, det er en digg følelse!
 • Smile
  Jeg har troen på å smile! Smil til kollegaene på jobb, smil til de på butikken, smil til foreldrene du møter på skolen og smil til de du omgås. Det er rart hvor mye et smil betyr!
 • Fokusere på det som er positivt
  Alle opplever hverdags stress, utfordringer og motgang. En skal tillate seg å kjenne på det som er vanskelig og tøft men en kan ikke bare kjenne på det. En er nødt for å prøve å finne noe positivt i livet å klandre seg fast til.
 • Unngå å omgå mennesker som suger ut all energi av deg
  Det vil nok alltid være noen mennesker som oser negativitet, som klager og syter. Det vil også være mennesker som ofte ser kun seg selv og ikke ser deg. Det vil være mennesker som rett å slett ikke har god påvirkning på deg. Da kan det være riktig å ikke la kontakten være for sterk med disse menneskene.
 • Ha det bra på jobb
  Dette punktet er lett for meg å si da jeg er så heldig å elske jobben min. I tillegg har jeg valgt et yrke som gir meg utrolig mye. Men vi er veldig mye av tiden vår på jobb og da er det så utrolig viktig å ha det bra på jobb. Alle har dårlige dager inni mellom, men la de dagene være unntaket ikke regelen. Jeg vil nesten dra den så langt å si at dersom du hater jobben din og dine arbeidsoppgaver kan det være riktig å skifte jobb dersom det lar seg gjøre. Du kan gå fra å ha bare dårlige dager til å få det så mye bedre! Gled deg til å gå på jobb og gled deg til å gå hjem, et ordtak jeg digger!
 • Sørg for å gjøre noe som gjør deg glad inni blant
  Alle mennekser har ulike behov og ulike faktorer som gleder oss. En glede i min hverdag er f.eks lunsjdate med en venninne. Eller en date med mannen. Eller en god fest. Eller en velvære time kun for meg. Eller kvalitetstid med barna. Sørg for å gjør mer av det som gjør deg glad!
 • Slutt å sammenlikne deg med andre
  Jeg tror vi kommer langt ved å starte med oss selv.
 • Finn lykken i det du har
  Ikke streb etter hva naboen har eller hva andre har. Finn lykken i det du har og du vil lettere klare å unne andre lykke.
 • Ha en god og realistisk økonomi
  Dette punktet må med. Du trenger bare se 1 episode av luksusfellen for å skjønne hvorfor!

Det kunne nok vært flere punkter på denne listen. Gjerne du har noe å tilføye? Del gjerne med oss. Uansett ønsker jeg at dette innlegget skal formidle at vi tross alt kan gjøre en del selv for å ha det bra. Vi kan stå opp og være mer bevisst. En kan smile, si hei til de du møter. En kan gi en klem til noen som trenger det. En kan være et godt medmenneske og kjenne etter på at det gjør godt å være god mot andre.

I morgen er det en helt ny dag. La den bli bra!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.