Skip to content

Lytt på fordelene fremfor å lete etter unnskyldninger

Posted in Treningsglede

Det gjelder egentlig livet generelt men i dag skal det handle om fysisk aktivitet.

Skrevet kl 19.20:

I går avtalte jeg med en av mine bestevenninner at vi skulle gå en kveldstur i dag. Dagen har gått i ett siden 05.30 og jeg har hatt en veldig fin dag. På ettermiddagen kom «slappheten» over meg da ungene lekte fint oppe og mannen var ute å arbeidet. Jeg kunne slappe av på sofaen og det var da jeg kjente etter: hvorfor i alle dager avtalte vi å gå tur i kveld? Åsså på en fredagskveld? I tillegg er det minusgrader.

Jeg var oppe tidlig i dag for å trene styrke på Jæren Sportssenter før jobb. Skulle jeg kaste inn håndkleet og skylde på at jeg var litt trett etter en lang dag og uke? Jeg vurderte det noen sekunder men så husket jeg på hvor mye jeg hater når andre avlyser avtaler. Ettermiddagen gikk. Jeg var nede på storhandel med Felix på slep. Da jeg kom hjem fra handling gikk det opp for meg at alle mine tanker tidligere handler kun om hva jeg fokuserer på. Og hva jeg skal fokusere på det bestemmer jeg fullt og helt selv. Inni hodet mitt laget jeg derfor en rask liste:

Unnskyldninger for å slippe:
– Mye jobb i det siste som gjør at fredagskvelden føles ekstra god på sofaen.
– Var tross alt oppe å trente klokken 06 i dag tidlig.
– Kaldt ute

Fordelene:
– Frisk og nydelig kveld, faktisk stjerneklart!
– Ingen regn eller særlig vind
– Fysisk aktivitet som gir bedre helse, bedre søvn, bedre humør og bedre liv. Listen er lang!
– Kvalitetstid og gode samtaler med en nær venninne
– Jakte på den gode følelsen etter endt tur og følelsen av å slå en svak viljestyrke
– Slippe å se fotball på TV, det vil si kjede meg mens mannen såg fotball.
– Få gå innom tomten vår for min egen del men også for å vise Catrine hvordan vi ligger an.

Klokken 19.55 gikk jeg ut på tur.


Nå er klokken 21.45 og jeg har akkurat kommet inn døren. 1 time og 45 min i nydelig stjerneklar himmel, gode samtaler med en BRA dame og godfølelsen er definitivt på plass. Det er alltid slik etter en tur eller treningsøkt, følelsen etterpå er så inderlig god og det er derfor rart at vi ikke ønsker å føle på den følelsen mer.

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette. Eller jo jeg vet jo det, men poenget er jo at dette er noe vi alle vet. Alle vet at fysisk aktivitet gir et drøss med fordeler og at det sjelden finnes unnskyldninger for å være aktiv. Vi må rett å slett jobbe litt mer med viljestyrken vår når den er svak. Fordelene ved fysisk aktivitet er så uendelig mange, vi må bare aldri slutte å minne hverandre på det. Jeg tenker sykdom, da er det riktig å kjenne på at kroppen trenger ro og hvile, utenom det vil jeg nesten påstå at fysisk aktivitet vinner over enhver av dine unnskyldinger.

Nå er vi i januar og flere er fulle av pågang og friskt mot. Jeg digger det! Forsøk å husk på alle disse gode grunnene og motivasjonen også når våren kommer, når sommeren kommer og gjennom hele året. Gjør helsen din en god gjerning: Vær aktiv året rundt, gjør det til en del av deg!

Ønsker deg med dette en riktig fin fredagskveld videre.

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.