Skip to content

Når din bedre halvdel får bestemme

Posted in Hverdagsliv, and Tanker og meninger

Vi mennesker er generelt flinke til å jobbe mot mål og forbedre oss etter egne ønsker. Hva om partneren din fikk bestemme 1 ting som du kunne jobbe med?

Jeg kjenner meg lett igjen i teksten over. Jeg er flink til å sette meg nye mål, jobbe målrettet mot dem og evaluere i ettertid. Jeg kjenner meg selv veldig godt og vet veldig godt hva jeg er god på og hva jeg kan bli bedre på. I disse dager florerer det rundt av nyttårsforsett og de er alt fra A – Å. Hovedparten går på livsstilsendringer men det finnes også fortsett om å være mer tilstedet, tilbringe mer tid sammen med de man er glad i, holde mer orden og lignende. Jeg har delt mine hovedmål med dere tidligere og de var laget ut fra hva jeg mener selv at jeg bør/vil fokusere på.

Nysgjerrig som jeg er måtte jeg spørre Franki. Spørsmålet var: «Dersom du skulle bestemt 1 nyttårsforsett som jeg kunne blitt bedre på i løpet av det kommende året, hva skulle det vært?».

I det jeg hadde spurt angret jeg litt. Hele vitsen med å spørre var jo at jeg hadde lyst å kunne forbedre meg på det punktet. Hva om jeg ikke ville bli bedre på det han ønsket eller hva om jeg ikke var enig i at det var et forbedringspotensial? Hva om jeg kom til mislykkes fullstendig fordi det ikke var et realistisk fortsett?

Han tenkte ikke lenge. Og da han hadde sagt sitt ønske var jeg lettet. Var det egentlig så lite som skulle til for å glede han? At en så liten ting i hverdagen betydde så mye for han det hadde jeg ikke trodd.

«Det hadde vært fint om du ryddet etter deg på onsdager når du har fri».

Det var hans ønske. Det var det liksom. Så enkelt. Rydde litt mer.

Det første jeg måtte kommentere var jo: Fri på onsdager? Vær grei å ta det tilbake. Å jobbe kveld hver eneste onsdag fra 14.40 – 22.10 er ikke det samme som å ha fri. Men det opplevdes nok slik for min bedre halvdel. Han rodde seg fint i land med å si at jeg hadde fri på dagtid hver onsdag.

Uansett. Tilbake til hans nyttårsforsett for meg. Jeg innrømmer gledelig at jeg har store forbedringspotensial her. Ingen tvil om det. Mine onsdager er som regel overfylt da dette er dagen jeg har anledning til å få gjort endel på dagtid av både sosial og praktisk art. Jeg foretrekker frokost med Lykke før jeg sender henne avgårde på skolen. Deretter liker jeg å være hjemme med Felix før vi rusler bort til barnehagen. Fra barnehagen liker jeg å starte løpeturen min før det er hjem for å dusje. Har jeg god tid liker jeg å skvise inn husarbeid før dusj. Etter dusj har jeg ofte en lunsj date som ofte varer helt til jeg skal på jobb. Da hender det ofte at et glass melk fra Felix står igjen på bordet og litt mer oppvask står igjen på kjøkkenbenken.

Jeg skal derfor ta dette til meg og forsøke å gjøre det bedre. Nå som jeg vet at det betyr mye for han å komme hjem til litt ryddigere hus på en onsdag får det en annen mening for meg. Jeg kan herved legge på et mål på min liste og jeg håper at jeg klarer å gjennomføre det hele året, ikke bare nå i starten.

Spennende om du vil spørre din bedre halvdel om det samme. Noen av dere vil muligens vite svaret mens andre nok blir overrasket. Jeg håper du tar utfordringen å spør. Det som gleder din partner bør fremdeles være viktig for deg ♥

I dag er det onsdag. Jeg har hatt en veldig fin dag så langt. Jeg har løpt etter jeg leverte Felix i barnehagen. Etter en dusj var jeg nede i Ishallen for å hjelpe Lykke og hennes skolevenner på isbanen. Klokken 10 var gode Rita her og vi gikk tur. Nå venter nok en dusj kjenner jeg før jeg skal fortsette i god driv. Tiden som er igjen før jobb vet dere nå hva skal brukes til. Kjekt du leste, ha en fortsatt fin onsdag!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.