Skip to content

Nyttårsfortsett

Posted in Tanker og meninger

Det er 1 januar og mange har ventet på denne dagen. Dagen hvor alle endringene og jakten på et bedre liv skal skje. I år har jeg også nyttårs fortsett selv om jeg egentlig ikke er så fan av det.

Hovedgrunnen for at jeg prinsipielt er i mot nyttårsfortsett er fordi alt for mange henger seg opp i en dato og ofte lager seg urealistiske mål som gjør at mange ikke når målene de har satt seg. 2 januar er liksom dagen mange av oss starter med trening, sunn mat og en bedre hverdag. Alt skal skje 2 januar. Jeg personlig er mer opptatt av å gjøre det til en livsstil. At det ikke skal handle om hva vi gjør i januar og muligens februar – men hva vi gjør året rundt!

Denne romjulen har jeg jobbet mye, sovet lite, trent mindre og spist mer. Det har med andre ord vært en annen hverdag enn hva jeg ellers har. Jeg er veldig avslappet til det og er mer opptatt av hvordan hverdagen min er fra nyttår frem til neste jul. Å endre rutiner og vaner i romjulen tror jeg faktisk bare er sunt for oss.

Alle disse fortsettende handler ofte om livsstil. Slutte å røyke, spise mindre snop, trene 4 ganger i uken o.l. Det er ingenting galt i det. Det er veldig flott å ønske å gjøre livet sitt til en sunnere livsstil. Det er bare det at dersom en skal snu opp ned på livet sitt i løpet av en måned vil det fungere dårlig. Overgangen til en sunnere livvstil er en endring over tid. Og det er ikke en endring som varer frem til påske for så å skli totalt ut. Da syns jeg det er bedre og lage mål som dette: Trene 2 ganger i uken hele året, trappe ned på røyken og spise snop kun på lørdager.

Jeg har likevel mål for det kommende året:

  • Bidra til å gjøre husbyggingen minst mulig stressende og belastende ved å være positiv, behjelpelig og forsøke å vise stor forståelse for min gode mann i dette husprosjektet.
  • Få tilbake ukeshandelen. Dette sklei ut i høst og jeg merket det både på tiden, pengene og stressnivået. Hverdagen vår flyter bedre dersom vi planlegger og handler 1 gang i uken.
  • Strukturere løpetreningen min bedre, nå har det blitt for tilfeldig, det liker jeg ikke. Samtidig skal jeg bli flinkere til å prioritere styrketreningen og jeg ser på det som en kul utfordring å finne tid for trening til meg selv mens vi bygger hus. Det blir nok morgentrening før jobb som blir min løsning, evt mer hjemmetrening på stuegulvet.
  • Være et godt medmenneske. Jeg liker å være positiv, gi av meg selv og bry meg. Det skal jeg fortsette med i det kommende året også.

Sett deg gjerne nye mål for året, men du øker sjansene dine for å faktisk oppnå dem dersom målene dine er realistiske. Å nå et mål gir en enorm mestringsfølelse, jakt på den! Ha en fin 1 januar, er du tøff starter du dine nyttårsforsett allerede i dag!

Lag deg en bra 1 januar. 2018 er her!

Godt Nyttår

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.