Skip to content

Hvorfor har mennesker behov for å bortforklare egen underholdning?

Posted in Tanker og meninger

Dagens tema syns jeg er fascinerende og høyst aktuell. Hender det at du blir underholdt og har behov for å «skjule» det?

I dagens samfunn kan vi velge og vrake i ulike typer underholdning til alle døgnets tider. Det er liksom ingen begrensninger. De fleste hjem har både TV skjermer, iPader og smarttelefoner som alle blir brukt i hovedsak for å underholde oss. Noen bruker mye tid på sport mens andre foretrekker realityprogrammer. Noen foretrekker matlagingsprogrammer og andre foretrekker å se på ulike serier. Jeg får et inntrykk av at alle har ulike behov men at noen mennesker også har behov for å «skjule» eller la være å innrømme at de blir underholdt av enkelte programmer. Hvorfor er det slik? Hvorfor har enkelte problem med å stå for hva de finner som underholdene? Vi har selvsagt lov å se på hva vi vil eller har vi ikke det?

Jeg har sett hele TV serien til Sofie Elises Verdens om har gått på TV2 Sumo. Jeg kan hverken identifisere meg med jenten eller kjenne meg igjen i hennes verden, men jeg finner det likevel som underholdene. Ikke fordi jeg har behov for å kritisere henne som person eller hennes kropps komplekser, det er fullt opp til henne. Jeg finner det underholdene fordi det gir meg økt innsikt inn i en verden som er helt ukjent for meg. En verden hvor unge i dag vokser opp under et helt annet eksponerings press en hva jeg vokste opp med. En verden hvor flink pike/gutt herjer som aldri før. En verden som er avhengig av skjermer og har problemer med å kommunisere uten. Det er en verden jeg ønsker å få litt innblikk i for å utvide min horisont som både menneske men mest av alt som mamma.

Det at jeg ser på Sofie Elises Verden gjør meg ikke til en person som står for de samme tingene som hun gjør. Det gjør meg ikke til noe annet enn at jeg får noe igjen for å se på programmet, det tilfører meg noe som jeg ikke allerede har mye kunnskaper om og det er bra!

«Åja, ser du på det programmet?» «Trodde ikke du var for å endre på kroppen for utseende sin del?» «Trodde ikke du likte Sofie Elise?» Forstår dere hvor jeg vil? Jeg forstår veldig godt at det er flere mødre som ser programmet og føler de forstår sine tenåringsbarn bedre. Det jeg ikke forstår er de som ser på programmet for å snakke negativt om enten programmet eller Sofie Elise som person. Da mener jeg at hensikten er helt feil og en bør velge noe annet å se på rett å slett!

Det samme gjelder blogger. Jeg kan bli ganske oppgitt over hvordan enkelte mennesker snakker. «Min guilty pleasure er å lese fotballfrue sin blogg». «Leser du alt det dumme som Mamma til Michelle skriver?» «Det er så dårlig blogg den som Isabel Raad har». Jeg kunne fortsatt men stopper her da jeg tror dere følger meg. For det første. Dersom du har behov for å «frikjenne» deg selv for å lese bloggen til Caroline Berg Eriksen, hvorfor leser du den? Det må tydelig være at du leser den av gale grunner, jeg kan ikke skjønne hva ellers det skulle vært. Dersom du anser Mamma til Michelle som dum (noe du egentlig ikke kan vite da du ikke kjenner damen), hvorfor bruker du din verdifulle tid på å lese hennes blogg? Jeg forstår virkelig ikke. Det blir som å kjøpe et nytt blad og dersom du ikke liker det går du jo ikke til butikken å kjøper neste nummer? Dersom du er i mot hva Isabel Raad gjør eller ikke gjør, hvilke rettigheter har du til å mene noe om det? Og igjen, hvorfor bruker du tid og energi på det?

Jeg sitter ikke med svaret. Men jeg undrer meg, jeg finner det fascinerende rett å slett. Kan det ha sammenheng med at enkelte mennesker har et stort behov for å rakke ned på andre mennesker for å føle seg bedre med seg selv? Kan det være at enkelte ikke innrømmer hva de syns er underholdene fordi de er redde for at andre ikke er enige? Eller er vi så mainstream at når alle andre mener at en serie er dårlig så mener vi også det?

Har du som leser dette noen tanker/erfaringer du vil dele? Kommenter gjerne under.

Og med dette ønsker jeg deg en god helg! Se på hva du vil i helgen og kos deg ♥

Beate

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.