Skip to content

Ukeshandling: Hvordan en ukes forbruk kan se ut hos oss

Posted in Hverdagsliv

Det er fredag og det betyr storhandel her hjemme. I dag tenkte jeg å vise dere hvordan en typisk ukeshandel kan se ut.

Vi handler på Kiwi. Det sparer vi mye penger på. Jeg må innom Coop Ekstra for å kjøpe brød + Berit Nordstrand sin granula, men det er ingen stress. Jeg har også som mål å handle for under 2000kr i uken, da jeg tenker at 7000kr på mat i måneden for oss 4 er nok. Før jeg handler gjør jeg meg opp noen tanker om hva jeg ønsker å lage til middager en uke frem.

Slik såg innholdet ut i dagens ukeshandel:

Alt du ser på bilde over kostet 1586 kr. En ukeshandel vil alltid variere litt fra uke til uke. I tillegg til alt du ser på bilde over hadde vi følgende hjemme som kommer til å bli brukt i den kommende uken: Cottage Cheese, Havregryn, ulike meltyper, Granola, og frossen Pizza blant annet. Vi hadde også epler og avokado i hus. Uansett, dere forstår poenget.

Slik har jeg tenkt til ukens middager:

Fredag: Ingen. Franki og ungene skal i selskap. Jeg skal på jobb.
Lørdag: Hvit pizza
Søndag: Fiskegrateng
Mandag: Hjemmelaget potet/gulrot stappe og karbonader
Tirsdag: Pasta og kylling
Onsdag: Jeg jobber kveld, gjengen min får middag hos svigermor 🙂
Torsdag: Svin indrefilet, poteter og gulrøtter.
Fredag: Lasagne/Gryterett.

Det er et utgangspunkt, men det blir sjelden slik. Det som er viktig er at vi har alt vi trenger i hus og kan lage det vi vil/har lyst på uten å slippe å reise ned på butikken.

Har fått spørsmål og angående snacks til barna i løpet av en uke. De får egentlig ikke noe særlig snacks men jeg pleier å kjøpe inn en kjekspakke til dem hver. Vi har alltid med litt kjeks i sekken når vi går på tur ut i det fri. Ellers kjøper de lørdagsgodt hver lørdag. Og ellers i hverdagen får de vanlig mat, frukt eller smoothie. Vi har middag klokken 15.30 -16.00 og kveldsmat igjen klokken 18.30, det er liksom ikke behov for noe i mellom der. Alle uker varierer. Noen uker er det selskap, noe uker koser vi oss med pannekaker til kveldsmat, noen uker går vi på cafe. Lørdager etter toddlerne kjøper vi lunsj + boller fra bakeriet på Nærbø. Er vi borte på M44 for et ærend tar vi som regel alltid turen innom Frosen Yogurt. Vet ikke helt om dette var svar på hva vi tilbyr av snacks til barna men det er nå slik det er her hjemme.

Da gjenstår det å si god helg. Jeg skal endelig på jobb igjen og det gjør meg ingenting at jeg skal ha arbeidshelg. Håper helgen din blir fin, vi skrives plutselig.

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.