Skip to content

Årets påske har vært komplett!

Posted in Hverdagsliv

Mine forventninger til denne påsken var at vi som familie skulle gå på langrenn ski sammen. Jeg liker det sosiale og det tradisjonsrike ved å snørre på seg langrennskiene og sekken på ryggen. Fylle sekken med mye godt og ta det ut fra de minstes premisser. Lære ungene våre kontraster, lære dem å sette pris på vinter og aktiviteter sammen som en familie. Lære dem det som mine foreldre (les: min far) lærte meg. Føre generasjoner videre. Jeg vil at mine unger skal lære seg å falle men å lære seg å reise seg opp igjen. Jeg vil at mine unger skal oppleve mestring når de tar utfor sin aller først bakke uten å falle. Jeg vil at ungene mine skal få et forhold til det å gå på langrenn da jeg har stor tro på at det vil være gode barneminner å kunne se tilbake på ♥

Det ble en slik påske. Med heroisk innsats av mannen min og svigerfar ble langrenns turer et faktum. Den første dagen løp mannen på skiskoene ved siden av Felix og svigerfar etter med både ski og stavene til Franki. Den andre dagen kunne Franki beholde skiene på mens han holdt han i hånden. Den tredje dagen gikk på samme vis. Det ble lettere for hver dag og det var utrolig flott å kunne se mestringsfølelsen til begge barna! Lykke imponerte med innsatsen allerede første dag og utrolig kjekt at hun kunne se tilbake på de 3 ulike dagene ved at det også var noe som var kjekt!

Å lære ungene å gå på langrennski fører også til gråt, sinne, frustrasjon, utålmodighet og motstand. Men det er slik det er for alle, meg selv inkludert. Jeg husker tilbake da jeg var barn og syns det var så kjedelig når min far foreslo at vi skulle opp nok en dag for å gå på langrennstur. Likevel husker jeg mer det positive ved alle turene jeg har gått og det tror jeg oppriktig at det vil føles slik for oss alle. Det som også er det samme for alle er den gleden når en mestrer, når en kjenner på godfølelsen av å renne ned en bakke med god gli og ikke minst åpne tursekken undervegs for å få velfortjent belønning!

I går var første dag i barnehagen og skolen etter ferie. Rundt middagsbordet kunne Lykke fortelle at de fikk en oppgave på skolen som gikk ut på å fortelle 1 valgfri ting fra sin påskeferie til en medelev. Jeg ble så utrolig glad over at hun valgte å fortelle at vi hadde vært på hytten å gått på ski. I barnehagen i dag kunne ei av de som jobber der fortelle at Felix hadde vært ivrig for å høre om hun ville høre hva han hadde gjort i påsken.

Velger å legge til et lite utdrag fra Funkygine sin blogg som beskrev utrolig godt hvorfor vi legger til rette for slike aktiviteter som dette: Vi legger grunnlaget for skiglede, mestring og fellesskap for resten av familielivet. For resten av barndommen og for resten av hele livet til barna våre. Det min mamma ga til oss. Det hennes foreldre ga henne, og det deres foreldre ga dem.

Påsken i år har vært en del jobbing men likevel 3 hele dager fri oppe på hytten hvor det har vært veldig fint å være! Jeg gleder meg allerede til neste påske og har allerede sjekket at jeg har fri selve påskehelgen ♥

Lag deg en fin onsdag!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.