Skip to content

Høyt & Lavt Kristiansand

Posted in Beate Tipser, and Reise

I dag har jeg lyst å tipse dere om en kjempe kjekk aktivitet både som familie men også uten unger. Å klatre i Høyt & Lavt parken i Kristiansand var stor suksess for små og store.

Jeg har på forhånd tenkt at vi ikke kan gå i Klatrepark siden ungene våres er enda små (4 + 7 år). Jeg kunne ikke tatt mer feil og er så glad for at vi endelig har vært her. Jeg har derfor lyst å lage et eget innlegg om klatreparken slik at muligens flere av mine lesere får innblikk i hva det innebærer og tar turen. På forhånd før vi besøkte parken var det flere ting vi lurte på som jeg håper blir mer oppklarende dersom du/dere ikke har vært i en slik park før.

Høyt & Lavt er et flott konsept som innebærer en utendørs park hvor de har flere ulike klatreløyper. Det finnes i underkant 20 slike parker i Norge og jeg skriver utifra vårt besøk i Kristiansand. Det står god veibeskrivelse inne på nettsiden deres. I tillegg står det litt praktisk info om parken, priser og kjekt å vite. Sjekk nettsiden deres her.

I forkant av vårt besøk synes jeg det var vanskelig å bestille billetter utifra at vi ikke hadde vært der før. Det finnes ulike høydekrav til de ulike løypene. Når en velger dagskort kan en velge mellom disse høydene:

  • Under 110 cm
  • 110 cm – 140 cm
  • Over 140 cm.

Det jeg var usikker på før vi ankom parken var om hvordan det ville fungere og hvilke billetter jeg og Franki skulle velge. Jeg valgte å kjøpe 4 billetter i kategorien 110cm – 140 cm og da vi kom frem var det hverken riktig eller galt. Det var riktig med tanke på at små barn uansett må følges med en voksen i løypene. Siden vi ikke hadde kjøpt billett i kategorien over 140 cm kunne hverken jeg eller Franki ta noen av de utfordrende løypene.

Oransje løype er for de aller minste og var helt perfekt for vår 4 åring. For vår 7 åring og oss voksne var det veldig trygt å godt å starte i oransje løype før vi gikk videre.

Grønn løype er for de som er mellom 110 cm og 140 cm. Denne var perfekt for 7 åringen men noe utfordrende for vår 4 åring.

Blå og Rød løype fikk vi ikke teste ut siden vi ikke hadde billett til de løypene. En kunne enkelt oppgradere billetten mot et lite tillegg dersom en av oss voksne hadde ønsket å gå i mer krevende løyper.

Siden dette var vårt første møte med Klatreparken var det trygt og fint å være mest mulig sammen. Vi var mye sammen i starten og delte oss opp 2 og 2 etter hvert. 1 voksen med hvert vårt barn. Neste gang vi reiser kommer vi nok til å ha noe ulike billetter for å ha muligheten til å ta de mer krevende løypene.

Billetter: Kjøpes på nett. Om en kjøper på forhånd er en sikret billett. Ingen problem å kjøpe i parken heller da de nettbrett tilgjengelig. Kostet 1000kr for oss 4 hvor vi hadde mulighet for oransje og grønn løype. Koster noe mer dersom en vil ha de mer utfordrende løypene.

Når det gjelder mat:Vi hadde med sekk med mat og vennene våre hadde med seg kjølebegg. På nettsiden deres står det at det er mulighet for grill, dette gjelder kun mat som er kjøpt i kiosken til Høyt og Lavt. Våre venner fikk derfor ikke grillet sine medbragte pølser. Jeg ville tatt med mat selv neste gang også og heller kjøpe is, vaffel e.l i kiosken. Men dette er opp til hver enkelt. Det er flere bord med benker rundt i parken og ved kiosken.

Når det gjelder sekk/verdisaker:Det er ikke anbefalt å klarte med sekk, den lot vi derfor bare stå igjen ved kiosken. Vi lånte låsbart skap for 20 kr som vi låste inn mobiler og kamera. På forhånd var vi litt usikre på hvordan dette ville fungere i praksis men det var ingen sak. Da vi var sultne gikk vi bare bort å hentet sekkene våre og tok dem med rundt i parken.

Dersom du er gravid eller har spedbarn:Jeg har gjort meg opp en forestilling om at da må en bare holde seg hjemme å la pappaen i huset få dra med de eldste barna. Husker i hvert fall at jeg tenkte det da Felix var liten baby.  Der tok jeg helt feil. Det var fine turmuligheter i parken hvor en fint kan ta med barnevogn å gå rundt mens de eldre barna klatrer. Det er også et fint område med border i området hvor 2 av de oransje løypene er som gjorde at jeg enkelt kunne vært i nærheten av et barn som klatret selv om en ikke klatret selv. Det er altså fullt mulig å være i parken uten å klatre dersom livssituasjonen din er slik at du ikke kan delta.

Bademuligheter: Det er bademuligheter i parken som gjorde at vi pakket med oss badeklær. Da vi kom til parken var det lite å ingenting vann igjen i vannet som var rundt klatreområdet. Vi ble fortalt at vi kunne gå et lite stykke til en annen badeplass dersom vi ønsket. Vi klatret i så mange timer at når vi var ferdige var vi mer en klar for å komme oss videre, det ble derfor ikke bading for vår del denne gangen.

Parkering: Gratis parkering. Kun mulig å parkere nede på parkeringsplassen og en må gå opp til selve parken. For voksne tar det ca 7 min. For barneføtter ville jeg tenkt i underkant av 15 min.

Åpningstider: Åpner kl 10.00 og stenger 17.30. Vi var der fra klokken 11.00 til 17.00 ca.

Bilde: Ingen problem å ta med camera og mobil for å forevige disse gode minnene. Jeg løste det med å låse inn camera mitt og gikk å hentet det når jeg ville ta litt bilder av barna. Deretter låste jeg det inn igjen for å klatre videre.

Selve klatringen: Vi fikk veldig god hjelp med både utstyret og opplæring. De som jobbet der var flinke til å forklare hvordan en bruker klatreutstyret slik at både barn og voksne forstod. Før vi fikk gå fritt i parken hadde vi opplæring som var helt topp!

Trygghet: Rundt i parken var det flere synlige personer som jobbet i parken. Det var en utrolig god trygghet og ha de i nærheten. Felix ble noe redd på det ene høye hinderet og ville gå ned før løypen var ferdig. Vi fikk da rask og veldig god hjelp av en mann som klatret seg opp og hjalp Felix ned. Det er ikke mulig å komme ned midt i løypen på egenhånd med mindre en finner en nødstige.

Dette var en utrolig kjekk aktivitet som vi garantert kommer til å gjøre mye i fremtiden. Dette passer til alle vil jeg si som er over 3 år. En kan reise som familie, med venner, som utdrikningslag eller større grupper. Perfekt om en har eldre barn som en har litt problemer med å få med på ferie. Jeg har forsøkt å oppsummere det du trenger å vite men spør gjerne om du lurer på noe. Avslutningsvis vil jeg bare si at dette er noe du virkelig bør få til dersom det er mulig, du vil ikke angre.

Ha en fin dag videre!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.