Skip to content

Hvordan gjøre overgangen fra ferie til hverdag enklere

Posted in Hverdagsliv

For min del er ferien over og jeg tenkte å lage et innlegg som vil hjelpe både meg og forhåpentligvis noen av mine lesere nå som hverdagen snart er her.

For en sommer vi har hatt! Jeg har en kjempe fin sommerferie å se tilbake på og det i seg selv vil nok gjøre overgangen lettere for meg. Likevel vil jeg lage en liten liste som kan hjelpe på når en snart skal i gang med hverdagen.

 • Få noen dager hjemme før du starter på jobb
  Dette er å foretrekke dersom det er mulig. Det kan være stressende å komme hjem fra ferie en søndagskveld dersom hverdagen slår inn for fullt morgenene etter. Dersom mulig forsøk å få noen dager hjemme til å komme a jour med klesvask, utpakking og organisering før jobb, barnehage og skole står for tur.
 • Vaske klær og hus
  Det er en god følelse å starte med blanke ark. At klesvasken ikke flyter over, at det ikke ligger klær i begger og kofferter og ikke minst et rent hus.
 • Legg inn bilder fra sommeren
  Vi er flinkere enn noen gang til å forevige sommerminner i form av bilder og videoer. Legg bilder over på pc slik at en enklere kan se på dem i lag og mimre tilbake til alt det kjekke.
 • Planlegg middager i forkant
  Hverdagen kommer brått på og tidsklemma det samme. Om en er smart å planlegger middager i forkant glir hverdagen lettere. Skrell og kutt gjerne opp poteter og grønnsaker kvelden før så kan en bare trykke på platen når en kommer hjem fra jobb. Små grep i hverdagen vil du få igjen for.
 • Fyll opp kjøleskapet igjen
  Da jeg kom hjem fra hytten i forrige uke var det lite å ingenting i kjøleskapet. Jeg tok derfor å rensket ut det som var blitt for gammelt og fylte kjøleskapet opp igjen med mye god mat.
 • Start treningen rolig
  Dersom du har trent mindre eller ingenting i løpet av ferien vil mitt beste råd være å starte rolig. Selv om motivasjonen er på topp bør en ikke gå fra null til 100 dersom en ønsker å bevare motivasjonen året rundt. Start rolig og la kroppen vende seg til hverdagen og rytmen igjen før en øker på med antall økter. Har du holdt treningen lik ferien gjennom er det bare å klappe seg på skulderen og fortsette den gode rytmen du allerede har!
 • Evaluer ferien
  Jeg ønsker at vår ferie skal være avslapping, avstressende og mye tid sammen. Vi legger derfor opp ferien vår slik at vi får nettopp en slik ferie. Dessverre er det flere der ute som sier de er slitne etter ferien og ikke har fått slappet av. Jeg tror derfor det kan være gunstig å evaluere ferien slik at en neste år legger opp ferien etter behov og ønsker i større grad dersom det er behov for det.
 • Nyt sommeren fremdeles
  Selv om jobb og hverdagen er over oss i disse dager betyr det ikke at sommeren er over. Det regner godt i dag men det meldes om godt vær fremover som bare er til for å nytes.
 • Få nok søvn
  De fleste av oss går noe ut av døgnrytme i ferien. Her er det viktig å få seg nok søvn før vekkeklokken skal stilles både for store og små.

I dag begynner flere på jobb etter ferie. Neste uke begynner enda flere. Dersom du enda har ferie håper jeg at du nyter den og ikke tenker på hverdagen helt enda. Ha en fin mandag og en god start på uken. Ukes oppdatering for forrige uke kommer senere i dag.

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.