Skip to content

Sommermåneden Juli er her

Posted in Hverdagsliv

Vi er godt i gang med Juli men jeg velger likevel og lage et eget innlegg om hva jeg håper Juli skal inneholde.

 • Sommerferie
  Vi er godt i gang med uke 2 av totalt 4 uker. Lykke har noe lengre ferie enn oss men vi har samlet alle 4 uker sammen. Nå er det hytta som står for tur resten av ferien og heldigvis er vi heldige med været. Det er 25 grader, sol og sommer på Dunsæd.
 • Rolige dager på hytten
  Det er en slik fin ro her oppe, jeg slapper veldig godt av når jeg er her. Ingen klokke å gå etter og ikke tusen gjøremål jeg burde gjort. Ferie!
 • Klatre parken med gode venner
  I år skal vi teste Klatre parken i Kristiansand sammen med gode venner, det gleder vi oss mye til!
 • Bade
  Ungene er giret på mye bading nede i vannet. Jeg skal nok klare å manne meg opp til et bad og to jeg også. Det vet jeg hadde gledet ungene i hvert fall!
 • Spise mye is
  Sommer er is hver dag så og si. Et klart must, både vann og fløteis. Selv er jeg håpløst glad i fløteis også på sommeren.
 • Bli inspirert
  Nå som jeg har roligere dager og mye tid til overs skal jeg bruke ferien godt til å søke inspirasjon for husbygging. Jeg finner mest inspirasjon i interiørblader, Pinterest og Instagram.
 • Male
  Den ene hytteveggen trenger et strøk maling, det har jeg som mål å få gjort i løpet av ferien. Ellers har vi bestemt at vårt nye hus skal males i år siden vi har oppe stillas likevel. Det blir mye (!) jobb å male huset men følelsen av et ferdig malt hus gir meg mer en nok motivasjon. Tenk så digg å sleppe det neste år ♥ Håper været er med meg, mulig jeg får startet allerede i slutten av juli.
 • Trene ut fra mulighetene
  Nå som jeg er på hytta alene med ungene har jeg som utgangspunkt at jeg må tilpasse treningen deretter. Da bruker jeg bakken som er like utenfor hytten til å løpe bakkeintervall i. Som regel løper jeg 10 ganger x 3 sett totalt med noen styrke øvelser mellom intervall settene. Det funker veldig bra! Ellers har vi slynge her på hytta som jeg tenker jeg skal bruke. Jeg er for å tenke muligheter fremfor begrensninger. All trening er bedre enn ingen.
 • Si ofte ja
  Jeg tror ikke jeg er et «nei» menneske på noe vis men klart at når hverdagen er over oss er det flere ting jeg må si nei til som følge av tidsklemmen. F.eks må jeg av og til si nei til å spille spill hjemme på grunn av alt som må gjøres. Jeg har derfor som mål for juli at jeg skal si ofte ja! Nå skal jobb, husbygging, husarbeid og hverdagslige plikter vike for spill, bading, trampoline, leking og tid sammen.
 • La ungene få velge innhold i dagen
  Nå som vi er på hytta starter vi dagen med en god frokost hvor jeg hører hva ungene ønsker å få utav dagen. Det er mye enklere å avklare slike forventninger fra starten av, det blir alltid mer vellykket enn når en ikke har snakket sammen. I dag valgte Lykke å hoppe på trampolinen mens Felix ville bade, sykle og lese bøker.
 • Lese bok
  Jeg leste Macbeth i Spania og har nå startet på Mere Blod. Begge skrevet av Jo Nesbø. Jeg leser kun bøker på hytta/Spania, kun der jeg finner roen til det.
 • Bytur
  Lykke har ønske om en bytur ned til Flekkefjord i løpet av uken, det skal vi få til. Her på Sørlandet er det veldig mange kjekke byer å besøke. Lyngdal, Flekkefjord og Mandal for å nevne noen.
 • Prøve å tømme fryseren litt
  På hytta har vi for en tid tilbake byttet ut en mellomstor frysen med en liten. Hovedgrunnen var nok for å slippe å samle opp så mye mat som dessverre blir kastet. Vi er flere som tar opp mat og legger igjen mat i fryseren og slik blir det raskt fullt. Jeg har derfor et lite mål om å forsøke å bruke litt av alt maten fra fryseren nå i sommer.
 • Glede oss over tid sammen med Franki
  Det er ikke tvil om at vi savner han alle 3. Men det er viktig å fokusere på at han trengs mest hjemme hvor han kan komme fremover med husbyggingen. Det er klart en stor fordel at han kan bruke hele dager nede i huset fremfor bare noen timer hver ettermiddag/kveld. Vi gleder oss til han kommer opp her i helgene og skal nyte tiden sammen med han maksimalt.

Juli er fin, nyt den mens den enda er her !

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.