Skip to content

Viktigheten av å gjøre noe sammen med barna

Posted in Tanker og meninger

Da Lykke var 1 år savnet jeg et aktivitetstilbud for henne. Jeg spurte rundt og fikk til svar at turn var den aktiviteten et barn kunne starte på tidligst og da måtte en være 3 år. I tillegg skal det nevnes at Lykke var en baby som stod opp klokken 05.00 slik at dagene måtte fylles for at 1 åringen i hus ikke skulle kjede seg. Det var slik ideen om å starte Lørdagstoddlerne kom til. Siden det ikke var et tilbud for de aller minste måtte det kunne lages og slik ble det.

Lørdagstoddlerne leker i Loen er barnas plass sammen med voksne. Det startet med få leker i en hall og har utviklet seg til å være 2 haller og mye leker. Der kan store og små alltid føle seg velkommne og føle at de kan være seg selv uten alle begrensninger og hindringer som ofte er andre steder.

Da jeg startet tilbudet for snart 6 år siden hadde jeg ingen ide om at det ville være så populært så mange år etter. Jeg hadde også innbilt meg at Lykke som nå er 8 år ville være for «stor» til å bli med ned når jeg dro med lillebror i huset. Der kunne jeg ikke ta mer feil, Lykke har like lyst å bli med og det tror jeg handler om flere ting.

Jeg tror at for Lykke er toddlerne forbundet med gode barndomsminner. Å leke i Loen er en veldig stor del av henne og hun vil at det skal være en del av henne enda. Viktigst av alt er nok det at vi er der å gjør noe konkret sammen. Toddlerne er en arena som er trygg og kjent for de barna som har gått der siden bleiealderen. Utrulig stas at flere av barna fortsatt kommer!

På lørdagstoddlerne forsøker vi etter beste evne å legge til rette for hva barna ønsker. I den senere tid når vi har utvidet tilbudet til å gjelde alle aldre og vi har 2 haller disponibelt, ja da forsøker vi å høre hva de eldste barna vil gjøre. Det kan være noe så enkelt som stafett.

I dag er Lykke så heldig som skal få sove hos en venninne av henne. Da det gikk opp for henne at det var lørdagtoddlerne i morgen ble det veldig viktig for henne at vi la til rette slik at hun og fikk komme. Jeg forsøkte med å forklare at det er toddler lek hele tiden og at hun kunne sove lenge i morgen dersom hun ikke ble med. Det var da det nesten kom tårer i øynene hennes at jeg forstod hvor mye dette tilbudet betyr for henne ♥ Løsningen ble derfor at Lykke tar med seg sine venner å kommer i morgen og det gleder mitt hjerte stort.

I morgen startet vi altså opp igjen med Lørdagstoddlerne leker i Loen. Vi har åpent mellom 09.00 -10.30 og du/dere kan komme akkurat når det måtte passe. Det koster 20 kr per barn og vi har kaffi til de voksne for 10 kr. Det er utrolig kjekt å enda holde tilbudet gående når en ser alle de engasjerte foreldrene/besteforeldrene som kommer med sine barn. Et så viktig tilbud som jeg er glad for at jeg startet. Håper vi ses i morgen!

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Margith Skårland
  Margith Skårland

  Du er goe så har startet dette tilbudet til så mange barn,er stolt av deg 👏👏😍❤

  14. september 2018
  |Reply
  • Tusen takk Mor 🙂

   16. september 2018
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.